Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

18:57, 1. 2. 2022.

| Sport

Radnički poražen od ruskog Himkija, Radnik upisao prvi trijumf na pripremama u Turskoj

Autor:M. MitićIzvor:Južne vesti
Radnički Radnik Todorovski
Polovičan učinak timova sa juga na pripremama u Turskoj; Ilustracija; foto: Vanja Keser

Fudbaleri Radničkog poraženi su u četvrtoj utakmici na pripremama u Beleku, a od tima iz Niša minimalnim rezultatom 1:0 bila je bolja ekipa Himkija. Do prve pobede u pripremnom periodu došli su fudbaleri surduličkog Radnika, koji su golom novajlije Nikole Ignjatovića u 72. minutu savladali ukrajinski Kolos.

Izabranici Radoslava Bataka nisu uspeli da dođu do drugog vezanog trijumfa nakon minimalne pobede nad bugarskim drugoligašem Spartakom iz Varne, pošto je poslednjeplasirani tim ruske lige bio bolji od Nišlija za jedan gol.

Jedini pogodak na meču viđen je u 27. minutu, pošto je Mirzov realizovao kazneni udarac.

Radnički je utakmicu protiv Himkija počeo u sledećem sastavu: Dujmović, Savić, Bjeličić, Jamkam, Ćirković, Tomić, Kovačević, Arsić, Mitrović, Mićibući i Štulić.

U drugom poluvremenu igrali su još: Mesarović, Pavlov, Drobnjak i Jovičić.

Podsećamo, osim pobede nad bugarskim Spartakom, izabranici trenera Bataka prvi kontrolni meč u Turskoj odigrali su prošle nedelje, kada su remizirali sa poljskim Pjast Glivicama rezultatom 1:1, dok su u drugom meču poraženi od slovačkog Ružemberoka sa 2:1.

Niški tim će odigrati još dva meča u Turskoj, a naredni rival će im biti još jedan ruski tim, Torpedo iz Moskve. Generalnu probu će imati 5. februara protiv kazahstanskog Kairata, učesnika grupne faze ovosezonske UEFA Lige konferencija.


Prva pobeda Radnika na pripremama

Posle poraza od Samare i remija sa poljskom ekipom Termalika, izabranici Dušana Đorđevića uspeli su da upišu prvu pobedu u Antaliji. Surduličani su tokom većeg dela meča bili bolji rival od Kolosa, a nekoliko izglednih prilika nisu iskoristili u prvom poluvremenu, koje je obilovalo žestokim duelima, što nije karkateristično za priprmene utakmice.

Malo je nedostajalo da Radnik dođe do vođstva odmah po polasku sa centra u drugom delu, ali je Lukićev udarac zaustavio golman Kolosa. Ipak, za čuvara mreže ekipe iz sredine tabele ukrajinskog prvenstva u 72. minutu nije bilo spasa. Posle skraćenog kornera, Janjić je pronašao novajliju Ignjatovića, kome nije bilo teško da sa 5 metara glavom pošalje loptu u mrežu i postavi konačan rezultat meča.

Ekipa Radnika meč je počela u sastavu: Ranđelović, Hodžić, Stojanović, Oreščanin, Petrović, Radmanovac, Mitošević, Lukić, Bjedov, Dironjić i Spasić.

Od 55. minuta igrali su još: Ostojić, Ignjatović, Mitrović, Stojković, Bogdanovski, Biber, Subotić, Jokić, Nedeljković, Janjić i Dimitrov.

Fudbaleri iz Surdulice poslednju proveru u Turskoj imaće 4. februara, kada će im protivnik biti bugarski Arda Kardzali.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Objektivno

    18:03 // 2. 2. 2022.

    Treba dovesti jos nekog golmana da pojaca konkurenciju, mislim da
    je Drobnjak najbolje resenje! Nadam se da ce da se slozi i sportski direktor!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: