Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

17:45, 7. 4. 2021.

| Sport

Radnički poražen treći put zaredom - i Napredak odneo bodove sa Čaira

Autor:M. MitićIzvor:Južne vesti
radnički
I Kruševljani odneli bodove za Čaira; foto: Vanja Keser/JV

Nisu uspeli fudbaleri Radničkog da prekinu seriju poraza pošto je u Nišu u okviru 30. kola Linglong Superlige Napredak savladao tim sa "Čaira" rezultatom 2:1 (1:0). Pobedonosni pogodak za Kruševljane je postigao nekadašnji igrač Radničkog Saša Marjanović koji je mrežu Ristića pogodio u 73. minutu.

Pored tri gola koja su viđena u derbiju juga Srbije, oba protivnika su bili prenervozni što pokazuje i podatak da je viđeno čak 11 žutih kartona i jedan crveni karton.

Već u 5. minutu gosti su došli u prednost, pošto je rukom u svom kaznenom prostoru igrao Đuričković, a sudija Lukić je pokazao na belu tačku. Pokušao je golman Ristić da omete Melunovića zbog čega je zaradio opomenu. Ipak, to na napadača Napretka nije uticalo pa je loptu poslao u jednu, a golmana u drugu stranu.

Jedinu pravu priliku za niški tim imao je Stanković koji je posle prekida šutirao daleko iznad gola. Preuzeli su igrači Radničkog terensku inicijativu pošto se Napredak malo povukao, ali taj veći posed lopte nisu uspeli da iskoriste i nisu ugrozili goste. VAK_7811 Radnički - Napredak - 1:2

Već na startu drugog dela pokušao je Gaćinović izmenama da napadne gol gostiju, a na teren su ušla dva bivša fudbalera Crvene zvezde i Napretka Filip Kasalica i Nenad Gavrić.

Upravo je Gavrić samo dva minuta kasnije dobio žuti karton zbog protetsta, pošto Lukić povlačenje jednog defanzivca "Čarapana" nije kaznio penalom. Šansu da gosti uvećaju prednost imali su 50. minutu kada je Ristić zaustavio šut Milunovića.

Ono što je sudija meča, koji je na ovom meču imo pune ruke posla, propustio u 47. minutu, nije propustio u 62. minutu kada je golman Ostojić loše intervenisao, do lopte je pre njega stigao Kasalica i Lukić je dosudio penal za Radnički.

Baš kao i Melunović i Gavrić je rutinski pogodio gol protivnika.

Međutim, nerešen rezultat se nije dugo zadržao na semaforu, pošto je 73. minutu Ristić krenuo na jednu loptu, ona mu se izmigoljila iz ruke pala direktno na nogu nekadašnje uzdance Radničkog Saši Marjanoviću koji je slabijom levom nogom loptu poslao u gornji desni ugao Nišlija.

Pokušali su da opet dođu do izjednačenja domaći, pogotovo je šansa za tako nešto bila iz prekida, ali se video izostanak visokog Žarka Markovića. Do kraja meča vredno pomena bilo je još samo isključenje Stankovića kome je zbog nediscipline pokazan put u svlačionicu.

Nervoza sa terena prenela se i na aktere susreta pored njega, a trener domaćih Vladimir Gaćinović rekao je nakon meča da neće komentarisati nefudbalske stvari. VAK_7830 Radnički - Napredak - 1:2

Imao sam verbalni duel sa mojim kolegom Đuričićem tokom meča, izvinio sam mu se i tu stavljam tačku. Mi smo prijatelji i ja ga veoma cenim. Imali smo nesreću da na samom startu meča našeg igrača lopta pogodi u ruku. Penal je opravdano dosuđen, a mi smo bili prinuđeni da od tog 7. minuta jurimo njihovu prednost. Definitivno nismo miljenici sreće, zbog mnogih stvari koje nam se dešavaju u poslednje vreme - rekao je Gaćinović.

Trećim uzastopnim porazom Radnički je sada na deobi 10. mesta sa ekipom Metalca, dok je u borbi za opstanak tim nekadašnjeg trenera Radničkog Milana Đuričića došao do važna tri važna boda i sada im ekipa Rada beži samo jedan bod.

Teško nam padaju ovi porazi, ali ne možemo da kukamo. Svu odgovornost preuzimam na sebe. Mnogo je razloga za ove poraze. I to što napravimo dobro ne možemo da realizujemo u završnici napada. I danas smo imali nekoliko solidnih situacija, ali prosto nam se nije dalo. Ne preostaje nam ništa drugo nego da nastavimo dalje i da se što pre okrenemo sledećim izazovima. Sami smo krivi što smo došli u ovu situaciju i sami treba iz nje da izađemo - rekao je trener Nišlija .

Već u nedelju niški tim imaće još jedan težak izazov, pošto će gostovati ekipi Partizana.

Linglong Superliga, 30. kolo: Radnički - Napredak 1:2 (0:1)

Stadion: Čair

Sudija: Lazar Lukić

Strelci: Radnički: Gavrić 63. minut (penal); Napredak: Melunović 5. minut (penal), Marjanović 73. minut;

Žuti kartoni: Radnički: Ristić, Kovačević, Stanković, Gavrić, Đurićković, Kasalica, Trifunović; Napredak: Marjanović, Spremo, Cuković, Melunović;

Crveni karton: Radnički: Stevanović;

Radnički: Ristić, Aksentijević, Stevanović, Ćirković (od 46. minuta Kasalica), Stanković, Pantelić, Bjeličić, Kovačević (od 85. minuta Petrović), Đuričković, Petar Ristić (od 46. minuta Gavrić), Marković (od 63. minuta Trifunović);

Napredak: Ostojić, Milovanović, Marinković, Mršić, Spremo, Marjanović (od 90. minuta Milovanović), Kostić, Kočić (od 70. minuta Tomić), Milunović (od 70. minuta Ćuković), Čečarić (od 77. minuta Bačanin), Melunović; 

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Bivši igrač reprezentacije

    10:54 // 8. 4. 2021.

    Klub su preuzeli i vode dodjoši, koji veze nemaju sa Nišom i klubom. Igrački kadar čine igrači sa strane koji dođu , pokupe lovu i beže glavom bez obzira.Omladinska škola funkcioniše samo na reč i papiru. Gde su naša deca - najurena od onih koji peru pare preko kluba i baš ih briga za klub. Imali su divnu generaciju dečaka 99.god. koji su trebali da budu sada nosioci igre i kluba ali su ih najuril

  • TAMA

    09:55 // 8. 4. 2021.

    Ajde Gaćinoviću skupljaj gaće i pali.......

  • Lj

    23:01 // 7. 4. 2021.

    Toncev nije NIS SURDULICA. Nije RADNICKI neki klub iy SURDULICE.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: