Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:32, 19. 11. 2011.

| Sport

Radnički poražen u Inđiji

Autor:Ljubica StojanovićIzvor:Južne vesti
marko
Marko Mančić; foto: zurnal.rs

Fudbaleri Radničkog izgubili sa 2:1 (2:0) u Inđiji u 16. kolu Prve lige, ali zadržali prvu poziciju. Sinđelić odigrao bez golova protiv Donjeg Srema.

Niški Radnički nije uspeo da naplati dugove u Inđiji, ali je uprkos porazu sačuvao lidersku poziciju kolo pre kraja polusezone. Već na početku meča Radnički je imao priliku pošto je Petar Mitić šutirao sa ivice šesnaesterca, ali je golman domaćih odbranio. Inđija je kasnije imala više prilika za gol, ali fudbaleri domaćih nisu bili precizni. U 33. minutu Nenad Stamenković je oborio Vukojčića i sudija je svirao penal. Srđan Dimitrov je iskoristio šansu i Inđija je povela sa 1:0. Šest minuta kasnije Inđija je ostala sa igračem manje zbog drugog žutog kartona Jakšića, ali i sa desetoricom igrača Inđija je nastavila da napada. U 44. minutu Vujasin je šutirao sa 40 metara, a nesmotrenom reakcijom Milekić je loptu poslao iza leđa Vaskovića i domaći su udvostručili prednost. 

U nastavku igre, Radnički je više napadao, pravio prilike, ali nije ih iskoristio do 70. minuta kada je Ivan Milenković iz velike daljine pogodio prečku i lopta se odbila u gol. Imali su niški fudbaleri i priliku za izjednačenje i bod, ali je Paunović pogodio prečku. Iako su igrali više od pola meča sa igračem manje, fudbaleri Inđije se nisu povukli da čuvaju rezultat, već su stvarali šanse za veću prednost. Na sreću Nišlija, to se nije desilo.

Radnički je ostao sa 30 bodova, ali i na prvoj poziciji jer je Teleoptik poražen od Mladosti iz Lučana, a Donji Srem je igrao bez golova protiv Sinđelića. 


Sinđelić sačuvao vrh Radničkom

Fudbaleri Sinđelića igrali su bez golova protiv Donjeg Srema na stadionu Železničara. Niški fudbaleri nisu izašli u najjačem sastavu jer se štrajk pojedinih igrača zbog kasnih ispalata nastavio, ali su "orlići" sačuvali mrežu i osvojili makar bod protiv ekipe iz gorenjeg dela tabele. Na ovom meču nije bilo puno prilika, a više šansi za gol su imali domaći fudbaleri. Ipak, golman Donjeg Srema Starčević nije dozvolio da publika u Nišu vidi neki pogodak. Najizgledniju šansu imao je Vasilić, kada je nakon dodavanja Kolarevića, glavom šutnuo loptu koju je Starčević uhvatio.

Sinđelić je ostao na 14. mestu sa 16 bodova, ali će nakon nedeljnih mečeva ipak pasti u "opasnu zonu" pošto se sastaju Mladi radnik i Srem.

Ostali rezultati 16. kola:

Čukarički - Banat 1:1 (0:0)
Radnički (S) - Mladenovac 2:1 (1:0)
Bežanija - Sloga (K) 2:0 (1:0)
Teleoptik - Mladost (L) 0:1 (0:0)

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • meraklija

    21:05 // 21. 11. 2011.

    #Gradjanin
    Sve dok se ne vrati na mesto koje mu pripada, a ma dobrom je putu! Radnicki je ljubav Nisa...

    • Gradjanin

      00:26 // 22. 11. 2011.

      Hvala Fudbalskom Savezu Srbije sto je na dobrom putu!!!

  • Nislija

    13:56 // 20. 11. 2011.

    Radnicki je ljubav Nisa.

    • Gradjanin

      21:41 // 20. 11. 2011.

      Radnicki je rupa Nisa!! 10 godina u blokadi, ceo zivot sve pare idu za njih a uspeha nigde. Govorim o zadnje dve decenije. Pa dokle?!!

  • Aman

    21:01 // 19. 11. 2011.

    Imena koliko vidim spominju samo ogorceni i to na one koji vode DRUGI klub,ne znam sta oni vama smetaju imate vase predsednike pa vredjajte njih.najveci strucnjaci fudbala su izgleda oni sto okrecetu ledja terenu da bi urlali i tako su verovatno naucili sve o fudbalu. Moram i ja da probam da predjem sa terena na tribinu pa da naucim nesto....

    • aman

      07:56 // 20. 11. 2011.

      "Najveci broj strucnjaka po glavi stanovnika". Svi se u sve razumeju, a loptu u zivotu sutnuli nisu....

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: