Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:54, 12. 2. 2022.

| Sport

Radnički porazom započeo prolećni deo prvenstva, Partizan odneo bodove sa Čaira

Autor:Marko MitićIzvor:Južne vesti
VAK_9135
Radnički tokom 90 minuta uputio samo jedan šut ka golu; foto: Vanja Kesar

Nisu uspeli fudbaleri Radničkog da naprave iznenađenje u 22. kolu Superlige, pošto je od njih na stadionu ”Čair” Partizan bio bolji i slavio rezultatom 2:0 (1:0). Golove za prvoplasirani tim šampionata postigli su Rikardo Gomeš u 44. minutu i Slobadan Urošević u 84.

Iako su najavljivali iz tabora Radničkog da će pokušati da prekinu seriju nepobedivosti Partizana, za 90 minuta utakmice uspeli su samo jednom da šutnu na gol. Za oba tima ovo je bio prvi meč u 2022. godini, pa se u tome može tražiti uzrok što do samog kraja prvog poluvremena nije viđena nijedna šansa.

I jedni i drugi pretili su na startu samo iz prekida, a pokušaji defanzivaca Partizana Uroševića i Saničanina glavom otišli su preko gola. Jedini iz redova Radničkog ko je oprobao svoj udarac bio je Pejović, ali njegov šut nije bio pretnja po gol Popovića.

Golman Partizana nije se zadržao se na terenu, jer je nakon duela sa Mitrovićem kolima Hitne pomoći prebačen u Urgentni centar, ali povreda nije ozbiljnije prirode.

VAK_9143 Crno-beli učvrstili lidersku poziciju; foto: Vanja KesarPrvu pravu priliku na meču crno-beli imali su u 39. minutu, kada je Natho uhvatio volej nakon centaršuta Živkovića, ali se rezultat nije promenio. Ipak, u 44. minutu Partizan dolazi do vođstva. Zdjelar je proigrao na krilu Meninga koji je pronašao usamljenog Rikarda, kome nije bilo teško da pogodi nebranjeni deo gola novajlije Dujmovića. Samo minut kasnije beogradski tim mogao je da duplira prednost, ali je Terzićev udarac završio na stativi.

Malo je nedostajalo da nakon gršeke štopera Savića Partizan postigne drugi gol, ali je udarac Meninga otišao pored gola. Usledio je period utakmice gde se igralo na sredini terena, a naredna šansa viđena je tek u 78. minutu. Lopta se odbila i pogodila rezervistu Jovića, ali na sreću Dujmovića, otišla je pored gola.

Međutim, u 84. minutu za golmana Radničkog nije bilo spasa. Posle kornera Jojića Rikardo je pogodio prečku, ali je na pravom mestu bio Urošević i glavom razrešio sve dileme oko pobenika.

Ekipa iz Niša ostala je sa 27 bodova na deobi 8. mesta, dok su crno-beli dodatno učvrstili lidersku poziciju.

Pre naredne prvenstvene utakmice sa Voždovcem ekipu Radoslava Bataka očekuje još jedan težak meč, pošto će u sredu, 16. februara, u okviru osmine finala Kupa, gostovati Crvenoj zvezdi.

Linglong Superliga 22. kolo: Radnički Niš - Partizan 0:2 (0:1)

Stadion: Čair;

Sudija: Miloš Milanović;

Strelci: Partizan: Rikardo, Urošević;

Žuti kartoni: Radnički: Arsić, Jovanović, Pavlov; Partizan: Zdjelar, Vujačić, Mening;

Crveni kartoni: /

Radnički: Dujmović, Akcentijević, Jamkam, Savić, Ćirković, Pejović (od 87. minuta Pavlov), Kovačević, Arsić (od 73. minuta Mesarović), Kasalica od (46. minuta Jovanović), Mitrović, Štulić (od 66. minuta Živojinović);

Partizan: Popović (od 25. minuta Stevanović), Živković, Saničanin, Vujačić, Urošević, Zdjelar (od 89. minuta Smiljanić), Jojić, Natho (od 63. minuta Jevtović), Terzić (od 63. minuta Jović), Mening (od 63. minuta Marković), Rikardo;

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • VAR tehnolog

    20:54 // 13. 2. 2022.

    Interesantno ,kako se ovde komentarise. Ima zamajavaca, boteva uprave, neinformisanih, onih sto se cude ,onih koji ne zele da prihvate realnost...
    Nazalost, celokupna liga je sramota za fudbal, puna spletki, namestanja, potkupljivanja a o kvalitetu, ne treba trositi reci ! Za izbegavanje !

  • Drax

    16:36 // 13. 2. 2022.

    Mening ili Menig?

  • ђура

    08:33 // 13. 2. 2022.

    Ја навијам за Раднички а ви ?!.

    • Razbibriga

      20:48 // 13. 2. 2022.

      Otkada je Radnicki promenio ime u Toncev ?

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: