Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

19:03, 12. 11. 2022.

| Sport

Radnički porazom završio godinu, TSC rutinski do pobede

Autor:M. MitićIzvor:Južne vesti
radnicki nis, fudbal, foto jv jelena misic 2
Niški tim na zimsku pauzu odlazi sa 13. mesta; foto: JV / Jelena Mišić

Fudbaleri niškog Radničkog porazom su završili kalendarsku 2022. godinu, pošto su na gostvanju TSC-u u 19. kolu Superlige poraženi rezultatom 2:0 (1:0). Tim iz Niša na zimsku pauzu odlazi sa tek 13. mesta tabele uz samo 17 osvojenih bodova.

Nije dugo trebalo ekipi iz Bačke Topole da dođu do prednosti, pošto je Đakovac posle samo 60 sekundi, nakon greške u odbrani Nišlija, zatresao mrežu Rosića. Pokušali su izabranici Nenada Lalatović brzo da dođu do poravnanja, a prvu priliku imao je Pejović, čiji je udarac sa distnace u korner izbacio golman Ilić.

Na polovini prvog dela golu domaćinu zapretio je Petrov, dok je na drugoj strani uzvratio Vukić, ali su oba udarca završila malo pored gola.

Odmah na startu drugog dela veliku priliku za niški tim imao je Štulić, uspeo je da zaobiđe golmana TSC-a, ali je otišao previše iskosa, pa je rezultat ostao nepromenjen. Usledio je period igre kojima je u pootpinosti pripao Bačkopalančanima, kada su u razmaku od dva minuta imali dve velike šanse.

Najpre je udarac Vukića otišao iznad gola, da bi okušaj Ilića zaustavio golman gostiju. Problem Radničkom napravio je Etongu koji je u 60. minutu zaradio drugi žuti karton, pa je TSC iskoristio brojčanu prednost i preko Cvetkovića u duplirao prednost.

Mogli su fudbaleri sa severa Srbije da dođu i do ubedljivije prednosti, ali je Rosić uspevao da odbrani udarce Petrovića i Milosavljevića i tako sprečio debakl Nišlija.

Radnički jesenju polusezonu završava na tek 13. mestu tabele sa svega 17 osvojenih bodova, pa će u drugom delu sezone imati težak zadatak da se domognu plej-ofa, koji je kao cilj najavio trener Nenad Lalatović.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Nislija

    13:04 // 13. 11. 2022.

    Muzemo i Murinja da dovedemo ali sa ovim igracima nema nama nikakve nade. Mozda samo 4-5 igraca zasluzuju da igraju(Rosic,Yamkam,Sasa Marjanovic i Štulić) naravno i Japanac Mića koji je sada povredjen sve ostalo je promasaj. Ko gleda utakmice moze da vidi ogromno neznanje svih ostalih. Lalatovic je dobar trener nesporno ali je morao odmah da izvadi iz igre Etongoua posle prvog zutog kartona.

    • Razbibriga

      18:09 // 13. 11. 2022.

      Da je dobar trener,uvazio bi tvoje zamerke i ne bi sedeo na klupi Radnickog, vec ,recimo ,bar, Arisa ili Osasune ! Ostavka, zajedno sa upravom !

    • Gagi

      09:00 // 14. 11. 2022.

      Koliko je dobar trener govore njegovi "uspesi" van Srbije. Cim nema podrsku vlasti, onda dodje do izrazaja njegovo neznanje.

  • Arrigo Sacchi

    12:09 // 13. 11. 2022.

    Na početku je nedostajalo 2-3 igrača, zatim 5-6 igrača a bojim se na kraju da Lalatović ne kaze da mu fali 11 igrača. Znao je gde dolazi tako da nema izgovora za lose rezultate iako posteno govoreći uza odbrana je nepopravljivo losa. Centarhalf nigde ne pravi razliku pa su stranci nepotrebni u odbrani.

  • Geometar

    08:22 // 13. 11. 2022.

    Svaka cast nasem Radnickom, nasoj upravi i nasem lalatovicu na osvojenom 4 cetvtom mestu!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Želeo bih da zahvalim ovoj vlasti jer su od prosečnog niškog vozača napravili veoma veštog vozača koji zaobilazi rupe poput profesionalnih trkača. Saobraćaj je bezbedniji jer vozači, da ne bi oštetili vozila, moraju mnogo dobro da voze.

Savetnik čitalac

Tekst: Saobraćaj u martu bio bezbedniji nego prošle godine, podaci su niške policije

Pronađite nas na: