Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

20:34, 1. 3. 2014.

| Sport

Radnički poveo, pa izgubio od Partizana

Autor:Ljubica StojanovićIzvor:Južne vesti
skuletic i culum
Duel Škuletića i Ćuluma, foto: sr.partizan.rs

U 17. kolu Superlige fudbaleri niškog Radničkog izgubili su rezultatom 2:1 (1:1) od Partizana, iako su poveli u 9. minutu golom Strahinje Petrovića.

Porazom od Partizana fudbaleri Radničkog pali su na petu poziciju na tabeli Superlige sa 25 bodova koliko imaju Čukarički i Novi Pazar.

Pobedu Partizanu doneo je Ninković u 86. minutu kada je glavom ubacio loptu u mrežu nakon kornera Drinčića čija se prva lopta odbila, ali je zatim dobacio do Ninkovića koji je doneo 3 boda donaćinu.

Radnički je poveo u 9. minutu preko Strahinje Petrovića koji je dobio loptu od Milana Ćuluma, koji je primio loptu od Saše Stojanovića, namestio se desetak metara ispred golmana Partizana i lepo pogodio za rano vođstvo gostiju.

Izjednačnenje je doneo Filip Malbašić u 31. minutu posle dodavanja Predraga Luke sa strane. Malbašić je prvo pogodio stativu, pa je onda lopta ušla iza leđa Aleksandra Kesića.

Niški igrači su na početku pokazali da nisu došli da se samo brane iako su počeli bez klasičnog napadača. Prvu priliku i to za domaće imao je u 3. minutu Petar Škuletić, koji se okliznuo kada je dobio loptu od Brašanca ispred golmanskog prostora gostiju.

Fudbaleri Radničkog krenuli su u napad i već u 9. minutu došli u vođstvo.

U 14. minutu Partizan je imao priliku preko Škuletića, koji je pokušao petom da iznenadi Kesića posle dodavanja Luke koji je napravio kontru, ali je Kesić bio na visini zadatka i odbranio je mrežu Nišlija.

Crno-beli su nastavili sa napadima, pa je u 22. minutu Obradović probao glavom sa 12 metara posle udarca Drinčića, ali prošlo je bez opasnosti po gol Radničkog.

Nastavili su igrači Partizana sa opsadom gola Nišlija, ali je rezultat ostao nepormenjen.

U nadoknadi vremena prvog dela igre Partizan je imao šansu preko Drinčića koji je pokušao sa 30 metara da iznenadi Kesića, alii je golman Radničkog dobro reagovao. Odmah zatim Radnički je imao slobodan udarac sa tridesetak metara sa leve strane, ali je u gužvi pred golmanom crno-belih Lukač uspeo da je odbrani.

U 64. minutu trener Radničkog Dargljub Bekvalac je promenio dvojicu igrača, pa je umesto strelca Petrovića ušao Dušan Kolarević, a umesto kapitena je ušao, povratnik na Čair, Ivan Pejčić. Kapitensku traku preuzeo je Saša Stojanović.

U 67. minutu Vulićević je imao dobru priliku za partizan, šutirao sa desne strane, ali je lopta pogodila gornji deo mreže Kesića. U 70. minutu Saša Ilić je imao opasan šut po gol Nišlija, ali je Kesić odbranio svoj gol.

Saša Ilić je pokušao u 71. minutu sa 20 metara, ali je Kesić i ovo odbranio. Šansom je vratio Saša Stojanović koji je u 78. minutu pokušao sa dvadesetak metara, ali je lopta otišla proed gola.

Petar Škuletić je u 82. minutu imao veliku priliku nakon dodavanja Malbašića, ali je lopta prošla pored stative.

Utakmicu je rešio Ninković u 86. minutu, a dva minuta kasnije oba tima ostala su sa desetoricom igrača. Zbog gužve na sredini terena sudija je isključio Ninkovića  iz Partizana i Milana Ćuluma iz niškog tima.

Na kraju, slavili su navijači Partizana, dok je Radnički pao na petu poziciju.

U narednom kolu Radnički dočekuje Rad u subotu, 8. marta.

PARTIZAN - RADNIČKI (1:1)

Stadion Partizana, Niš

Gledalaca: 15.124 (podaci sa sajta FK Partizan)

Sudija: Novica Anđelovski (Kačarevo)

Žuti kartoni: Nikola Drinčić (Partizan); Saša Marjanović (56. minut) i Dušan Kolarević (68. minut) z Radničkog

Crveni kartoni: Nikola Ninković (Partizan) i Milan Ćulum (Radnički)

PARTIZAN: Milan Lukač, Miroslav Vulićević, Vladimir Volkov, Milan Obradović, Branislav Trajković, Nikola Drinčić, Darko Brašanac (danilo pantić od 59. minuta), Saša Ilić (Nikola Ninković od 78. minuta), Predrag Luka (Andrija Živković od 59. minuta), Filip Malbašić, Petar Škuletić.

RADNIČKI: Aleksandar Kesić, Petar Jovanović, Miloš Petrović, Radoš Bulatović, Vladan Pavlović, Branko Pauljević, Milan Ćulum, Strahinja Petrović (Dušan Kolarević od 64. minuta), Aleksandar Jovanović (Ivan Pejčić od 64. minuta), Saša Marjanović, Saša Stojanović.

FK Partizan - FK Radnicki Nis

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • REALno

    10:46 // 5. 3. 2014.

    Na kraju sezone sredina tabele, puna kapa. Ja bi voleo da smo bolji, ali nismo. Ovo do sad je bilo na misice i solidan raspored. II deo sezone je tezi. Ako se pojacamo, iduce sezone borba za Evropu!

  • remix__

    15:40 // 3. 3. 2014.

    Kako vas nije sramota da pljujete po Bekvalcu?! Ko je doveo Radnicki na cetvrto mesto na tabeli?Kada je Radnicki bio bolji?! Sta vi ocekujete,da uzmete titulu preko noci! Ljudi mnogo ste nerealni!!!

  • fica

    18:41 // 2. 3. 2014.

    Ono sto je Radnicki juce igrao nije fudbal,imali su jedan sut na gol za citavih 90min.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: