Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:16, 11. 7. 2019.

| Sport

Radnički pred Floru: Individualno smo jači, ali na terenu je drugačije

Autor:Milica JovanovićIzvor:Južne vesti
Fudbaleri-Radnički-jul-2019-2-foto-Južne-vesti-Milica-Jovanović
Revanš je nedelju dana kasnije na "Čairu"; foto: JV/M.J.

Pozitivan rezultat u Talinu za Radnički bi bio pobeda, kaže jedan od novajlija u dresu "Reala sa Nišave" Dejan Meleg, i smatra da je njegov tim kvalitetniji od rivala Flore, ali da je na terenu sve drugačije. Nišije prvi meč prvog kola kvalifikacija za Ligu Evrope igraju danas, 11. jula od 18 sati u Estoniji.

Iako je prema podacima specijalizovanog sajta Transfermarket Radnički duplo skuplji tim od rivala, desetostruki prvak Estonije na svojoj strani ima prednost domaćeg terena, uigranost, kao i iskusnog Konstantina Vasiljeva.

Vezistu reprezentacije Estonije Srbi pamte po kvalifikacijama za Evropsko prenstvo 2012. godine, gde je označen kao glavni krivac za izostanak plasmana "orlova" na kontinentalnu smotru.

Uigranost Flore potiče od toga što je najjače estonsko prvenstvo u punom jeku, a nakon 19 kola rival Radničkog je lider tabele, sa 17 pobeda, dva poraza i jednim remijem.

Sa druge strane, sastav aktuelnog vicešampiona Srbije bitno se promenio u odnosu na period kada je stigao do ovog zvanja. Da nije lako uigrati se za tako kratko vreme istakao je i Meleg, posebno što je i stručni štab nov.

Mislim da smo individualno mnogo bolja ekipa, ali na terenu je to sve drugačije. Flora je u toku sezone i neće biti nimalo lako. Za nas je pozitivan rezultat pobeda, najvažnije bi bilo da ne primimo gol, ali kada bismo mogli da damo jedan ili više, to bi bilo značajno, ipak revanš se igra na "Čairu". Svi se nadamo pozitivnom rezultatu u Estoniji, a posle toga da navijači dođu i podrže nas u revanšu. Ovo je najvažnija utakmica ne samo za klub nego i za grad - rekao je Meleg.

Direktan prenos ovog meča najavljen je na kanalu RTS 2.

Podsetimo, za Talin je krenulo 18 fudbalera, među kojima nema najboljeg strelca ne samo Radničkog, nego i čitave Superlige Nermina Haskića koji je, kako su rekli u klubu, povređen.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • stojko

    13:58 // 11. 7. 2019.

    Nisu mi jasni komentari tipa "revanš se igra na Čairu". A u gostima, planirate bunker, dva tri šuta sa oko 30m i to je sve. Uz to, 4 - 5 hiljada domaćih navijača napraviće ludu atmosferu, da nećete znati gde se nalazite. Takav komentar ne drži vodu, nego ako imate snage, a individualno, kažete, da ste bolji, onda IGRAJTE MUŠKI, kao da ste na Čairu.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: