Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:49, 16. 9. 2021.

| Sport

Radnički pred Novi Pazar: Teško gostovanje, igraćemo ofanzivno

Autor:Lj. F.Izvor:Južne vesti
radnički
Teško gostovanje u Novom Pazaru pred Nišlijama; foto: FK Radnički

Na otvaranju 9. kola Superlige Srbije, fudbaleri niškog Radničkog gostuju u petak od 16 sati u Novom Pazaru istoimenoj ekipi, a trener Koković i vezni fudbaler Durović najavljuju ofanzivnu igru na neugodnom gostovanju.

U različitom raspoloženju utakmicu dočekuju domaćini i gosti - Radnički je na debitantskom meču novog trenera Kokovića savladao Voždovac (1:0), dok su Novopazarci poraženi od Kolubare (3:0), nakon čega su otpustili trenera Milanovića. Njega je na tom mestu zamenio Kenan Kolašinac i debitovaće na klupi Novog Pazara na utakmici u petak.

Trener Nišlija Radomir Koković istakao je da njegov tim mora da smanji oscilacije tokom meča, ukoliko želi da upiše trijumf u Novom Pazaru.

Očekivanja za ovu utakmicu su da, pre svega, nastavimo da podižemo kvalitet igre. Kada kažem kvalitet igre, mislim na sve faze. I ofanzivno i defanzivno i u tranzicijama. Moramo da probamo da što manje osciliramo i da ne dođemo u situaciju kao u prošlom meču protiv Voždovca, kada smo 60 minuta igrali jako dobro, a onda drastično pali u poslednjih pola sata. Mi smo u procesu i da bi došli do željene igre, trebaće nam malo vremena i strpljenja - rekao je Koković.

Objašnjava da ih čeka težak rival, koji se takođe nalazi u tranzicionom periodu, jer je dobio je novog trenera.

Taj teren je tradicionalno nezgodan za svaku ekipu u našoj ligi, ali mi znamo šta je naš cilj. Imamo plan kako da dođemo do njega, ali ponavljam da moramo smanjiti te oscilacije. Pred nama je izuzetno težak raspored, jer nakon Novog Pazara igramo utakmice u utorak i u subotu. Dakle, imamo 3 utakmice u 8 dana i potrebna nam je maksimalna koncentracija. Biće rotacija, a mi imamo sastav i širinu u njemu da iznesemo ova 3 meča na pravi način - rekao je trener Nišlija.

Mladi stručnjak nije želeo da otkrije sastav koji će početi sutrašnji meč, a ono što se zna je da ponovo neće moći da računa na sve fudbalere. Štoper Vujadinović i napadač Kasalica su povređeni i njih dvojica sigurno neće igrati, a još uvek se ne računa na novajlije Pavlova i Jamkama, jer su kasno došli i nisu fizički spemni za takmičarske utakmice.

Optimista pred neugodno gostovanje je i krilni fudbaler Radničkog Borko Duronjić.

Moram da naglasim da je atmosfera u ekipi sjajna. Pobedili smo Voždovac, puni smo samopouzdanja i u Novi Pazar idemo kao optimisti. Očekuje nas zahtevna utakmica, Novi Pazar je uvek bio jedno od najtežih gostovanja u ligi i tako je i sada, bez obzira na njihov plasman na tabeli. Mogu da kažem da smo mi spremni za meč i da ćemo dati sve od sebe da vežemo drugu pobedu u prvenstvu - rekao je Duronjić.

Uoči ovog kola, Radnički je na 11. poziciji tabeli sa 9 bodova, dok su Pazarci na pretposlednjem, 15. mestu sa 4 osvojena boda.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Razbibriga

    20:57 // 16. 9. 2021.

    Izjava, kao trenera Radnickog , treba da bude- mi smo veliki klub, pobeda nema alternativu ! Svi redom kukate, jer ste slabi i uplaseni ! Alo, bre, znas li koga treniras, neka strepi Vozdovac i njemu slicni !

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Dele prvo mesto sa Katastar.

Danilo Nenezić Čitalac

Tekst: Nišu nagrada za najbolju gradsku upravu u oblasti efikasnosti i delotvornosti [anketa]

Pronađite nas na: