Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:23, 4. 5. 2021.

| Sport

Radnički pred gostovanje Vojvodini: Ne idemo tamo sa belom zastavom

Autor:N. M.Izvor:Južne vesti
fk radnicki
Radnički se bori sa opstanak i svaki bod mu je bitan; foto: V. Keser

Fudbaleri niškog Radničkog u sredu, 5. maja, igraju meč 35. kola Superlige Srbije protiv Vojvodine u Novom Sadu. Tim sa Čaira će u ovom kolu nastaviti svoju borbu za opstanak, a šef stručnog štaba niškog kluba Aleksandar Stanković kaže da će na teren izaći najjači sastav i da ekipa odlazi na gostovanje da se pokaže u dobrom svetlu, da se nadigrava, kao i da će svaki rezultat sem poraza za njih biti dobar.

Probijena je konačno i barijera zvana pobeda, pošto je Radnički u prethodnom kolu posle 7 poraza nadigrao Inđiju. Sada izabranike Aleksandra Stankovića čeka mnogo teži zadatak. Radnički će u sredu na stadionu „Karađorđe“ odmeriti snage sa Vojvodinom koja je već obezbedila nastup na međunarodnoj sceni ovog leta, a sada im preostaje da nakon puno turbulencija u i oko kluba, privedu sezonu kraju.

Radnički će, sa druge strane, u ovaj, ali i u svaki naredni meč do kraja morati da uđe sa samo jednom mišlju – tri boda. "Meraklije" su samo bod udaljene od opasne zone, pa svaki eventualni kiks može značiti selidbu „ispod crte“.

Šef stručnog štaba Radničkog Aleksandar Stanković istakao je dobru atmosferu u ekipi pre ovaj susret, ali i napominje da imaju veliki respekt prema Vojvodini.

Posebno bih izdvojio trenera Nenada Lalatovića, koga izuzetno poštujem i cenim sve ono što je uradio u prethodnom periodu. Znamo na koji način funkcionišu i igraju njegove ekipe i znamo odakle nam preti najveća opasnost. Tu bih apostrofirao Nikolu Drinčića, koji je pravi kapiten i lider, odnosno čovek koji donosi prevagu na terenu. Jako su opasni posle njegovih prekida, a takođe su veoma neugodni u fazi napada gde se ističu Mrkaić, Čović, Vukadinović, Simić i Bojić. Sve su to igrači koji mogu da naprave razliku i sigruno je da nas čeka težak zadatak- jasan je Stanković.

Radnički će za razliku od prethodnih mečeva u Novom Sadu biti kompletan.

Mi tamo ne idemo sa belom zastavom. Idemo da se pokažemo u dobrom svetlu, da budemo pravi, da se nadigravamo i svaki rezultat sem poraza za nas će biti dobar. Svi raspoloživi igrači biće u protokolu. Mnogima preti žuti karton, koji će značiti pauzu u narednom meču, ali ja nemam prostora da puno kombinujem i na teren će izaći trenutno naš najjači sastav - rekao je Stanković.

Vojvodina i Radnički su u prvom duelu ove sezone na „Čairu“ odigrali meč sa samo jednim postignutim golom, a on je bio delo Vukadinovića za trijumf Novosađana rezultatom 1:0.

Duel na „Karađorđu“ igra se u sredu 5. maja, a počeće od 16 sati.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Goran

    14:46 // 5. 5. 2021.

    Lalatobic vec se opravdava sto ce izgubiti mec. Mavodn9 nisu mu igraci motivisani. Pa koga mislite da farnate i lazete.Imajte bar malo stila .

  • Mici

    07:06 // 5. 5. 2021.

    Да ли ће Војводина играти са "петлићима"?

  • gari

    01:54 // 5. 5. 2021.

    Hahahahahahahahaaaaaa, alo bando, SKINULI MEČ SA KLADIONICA,
    PITAM SE ŠTO??????
    SVE VAS TREBA,NE NAJURITI, NEGO PRAVAC KPD NIŠ!! !!!!!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: