Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:52, 2. 12. 2013.

| Sport

Radnički predložen za nagradu "11. januar"

Autor:Ljubica StojanovićIzvor:Južne vesti
fk-radnicki-grupa.jpg
Ekipa Radničkog; foto: Aleksandar Veselić

Predsednik Skupštine Niša Mile Ilić predložio je Fudbalski klub Radnički za najviše priznanje grada, a kao glavni razlog navodi tradiciju dugu 90 godina.

Kao što je i najavio, Mile Ilić, koji je i predsednik Komisije za dodeljivanje nagrade "11. januar", podneo je predlog prvog dana konkursa za najviše priznanje grada Niša.

U osvom obrazloženju, Ilić navodi da je "ova godina značajna za niški Radnički iz više razloga".

- Glavni je taj, što se u 2013. godini obeležava 90 godina postojanja ovog kluba, koji još od davne 1923. godine sa ponosom pronosi ime grada Niša. Od sezone 2012/2013, Radnički posle gotovo jedne decenije, ponovo igra u elitnom takmičenju, u Superligi, dok čitavu ovu godinu obeležavaju izvanredni rezultati - navodi se u obrazloženju.

Kao drugi razlog pominje se da je posećenost stadiona "Čair", zahvaljujući upravo igračima i rukovodstvu „Radničkog“, jedna od najvećih u Srbiji.

- Za FK Radnički Niš i njegove navijače "meraklije" ne postoje negativne konotacije kada je u pitanju fer igra i navijanje. U vremenima, kada u državi narasta pojava huliganizma, navijači„Radničkog i građani Niša koji bodre svoj klub, bez ikakvih incidenata, civilizacijskim manirom, proslavljaju uspehe svog kluba i ispisuju istoriju za neke buduće generacije. Tome u prilog ide i akcija koju su nedavno sproveli navijači i klub, a to je ekološka akcija „9 sadnica za 9 decenija“, čime su pokazali da se klub voli i poštuje i van stadiona - takođe se navodi u predlogu.

Fudbalski klub Radnički je osnovan 23. aprila, a u svojoj bogatoj istoriji ima važne rezultate vredne pomena.

- Pomenuću samo neke od najvećih uspeha kluba. 1962. godina ostaće upamćena po ulasku FK Radnički u Prvu Saveznu ligu. 1975. po osvajanju Balkanskog kupa, dok 1980, klub po prvi put igra na evropskoj sceni. Od ukupno 22 evropske utakmice, izdvaja se ona iz 1982, koju pamte sve Nišlije, a to je polufinale Kupa Uefa - navodi Ilić.

Navodi se da su značajan trag u klubu ostavili i brojni vrhunski fudbaleri Radničkog, od kojih su mnogobrojni postali reprezentativci.

Ilić predlaže da se nagrada, ako klub bude dobio priznanje, uruči predsedniku, kapitenu kluba i predstavniku navijača.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • obren meraklija

    21:19 // 4. 12. 2013.

    pustite sad proslost...nis i radnicki nemaju vremena da cekaju.daj dok smo jos zivi da bar jos neki put gledamo rdn u evropi.bitno je da i mile i perisic i bulatovic misle DOBRO radnickom!ZIVEO RDN!

  • george

    09:03 // 3. 12. 2013.

    Mogli bi mi,nišlije,retroaktivno da predložimo Mileta dr Ilića za nagradu 11.Jan. za odlično "organizovanje" lokalnih izbora '96.?!

  • Bojko

    20:11 // 2. 12. 2013.

    Videcemo sada u januaru kako je Darko Bulatovic poslovao! Nadam se da ce tada objasniti gde i kako su potroseni krediti i sta je zalozeno! Real da opstane!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: