Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:59, 12. 4. 2021.

| Sport

Radnički predstavio četvrtog trenera u sezoni

Autor:Ljubomir FilipovIzvor:Južne vesti
stanković
4. trener ove sezone; foto: FK Radnički

Nekadašnji trener Bežanije i Metalca Aleksandar Stanković promovisan je kao novi šef stručnog štaba Fudbalskog kluba Radnički, dan nakon poraza od Partizana u kome je ekipa bila bez šefa stručnog štaba. Stanković je i nekadašnji igrač Radničkog pa se vraća na "Čair" u drugačijoj ulozi.

Četvrti uzastopni poraz doživele su Nišlije u Beogradu, a prvenstvo nastavljaju sa četvrtim trenerom ove sezone - prvenstvo na klupi Radničkog započeo je Radoslava Batak, kratko se na tom mestu zadržao i Milan Đuričić, koji je nakon problema sa virusom korona ustupio mesto Vladimiru Gaćinoviću.

Nakon poraza od Napretka i on je smenjen, a novi trener Nišlija je, kao što su Južne vesti i najavile, Aleksandar Stanković.

Stanković je pre Radničkog bio trener Bežanije i Metalca iz Gornjeg Milanovca i kako je rekao na promociji, da je momenat u kome preuzima mesto glavnog trenera dobar, on sigurno ne bih bio tu.

Ne sumnjam da je u prethodnom periodu ovde bio dobar rad, ali prosto se neke stvari nisu poklopile, pa je došlo do ove rezultatske krize. To je sasvim normalna stvar u fudbalu, jer je kriza sastavni deo ove igre. To što ekipu uzimam u finišu sezone ne menja ništa. Tako je bilo u Metalcu, pa smo na kraju ostvarili visoke ciljeve koji su pred nas bili postavljeni - rekao je Stanković.

Novi trener je, kako je rekao, dobro upoznat sa kvalitetima njegovih igrača, a odlučio je da promeni i sastav svog stručnog štaba, pa će njegovi pomoćnici biti Nikola Stanković i Milan Ćirić, koji su mu dugogodišnji saradnici.

Na mestu trenera golmana ostaje Miroslav Stanković.

Jako brzo se sve ovo desilo. Iskreno, ja do leta nisam planirao da radim zbog nekih porodičnih stvari. Ipak, poziv kluba kao što je Radnički je onaj koji se ne odbija. Ovo je mnogo veliki klub i ogroman izazov za mene. Smatram da sam svojim dosadašnjim radom zaslužio da radim u Superligi Srbije i verujem da mogu da doprinesem ovoj ekipi. Ja sam pre dvadesetak godina igrao u Radničkom i jako dobro mi je poznata njegova tradicija, kao i njegova veličina. Znam šta Radnički predstavlja i znam kakvi su sve fudbaleri igrali u njemu. Možda su ovi današnji igrači izgubili predstavu o tome u kakvom klubu igraju i moj zadatak je da oni što pre ponovo shvate čiji dres nose - jasan je novi trener Nišlija.

Stanković najavljuje da će formaciju tima prilagoditi karakteristikama igrača u postojećem kadru. stanković i ivović Novi tandem sportskog sektora; foto: FK Radnički Niš

Ja sam sinoć pogledao utakmicu protiv Partizana, pošto sam zbog kovid protokola bio u karantinu, jer sam u petak uveče došao iz inostranstva i morao sam da se testiram. Imam jasan uvid u kvalitet ovog tima. Imamo mnogo rovitih igrača, ali nećemo kukati. Moramo što pre da se saberemo i da se okrenemo ovim utakmicama koje su nam preostale. Ne treba da se vraćamo na period koji je iza, samo ćemo gledati napred. Radnički će u svakoj utakmici ići na pobedu. Ja znam šta želim, ali to što ja želim svakako neće moći da dođe odmah. Tražiću brzu reakciju i verujem da ćemo u hodu doći do onoga čemu stremimo - završio je Stanković.

Mladi stručnjak ekipu preuzima na 7 kola pre kraja Superlige Srbije, a Radnički je trenutno na 12. mestu na tabeli sa 38 osvojenih bodova.


Ivović: Biće velikih promena u igračkom kadru

Promociji novog trenera prisustvovao je i sportski direktor Radničkog Ivan Ivović, koji je i sam nedavno došao u niški klub.

Situacija na tabeli nije sjajna, u padu smo forme i ovo je trenutak kada treba napraviti brz preokret. U klub je došao perspektivni stručnjak i od njega očekujem da, pre svega, izazove jaku reakciju kod igrača i donese šok terapiju. Mislim da je on odlično rešenje. Mlad je trener, a imao je veoma uspešan početak karijere, kada je Metalac prošle godine uveo u Superligu. Mi mu čvrsto verujemo i smatram da ćemo sezonu uspešno privesti kraju - rekao je Ivović.

Rezultati u ovoj sezoni su ispod očekivanja, pa sportski direktor najavljuje rezove na kraju sezone.

A onda nas sve zajedno čeka težak prelazni rok i pokušaj da sastavimo tim koji će se vratiti u vrh srpskog fudbala. Vizija rukovodstva je da okosnicu čine mladi igrači, a na nama je da to i uradimo. Mnogim igračima iz aktuelnog sastava ističu ugovori i biće velikih promena. Paralelno ćemo razvijati školu fudbala i u nju privlačiti najveće talente iz ovog dela Srbije. No, otom potom. Najpre da uspešno završimo aktuelnu sezonu, a onda nas čeka veliki posao - izjavio je Ivović.

Na koji period je ugovor potpisan sa Stankovićem nije saopšteno.

Novi trener na klupi Radničkog debitovaće u nedelju od 19 sati, kada niški tim dočekuje Javor u sklopu 32. kola Superlige

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Razbibriga

    19:47 // 13. 4. 2021.

    Evo, jer rekoh ja, bice razvuceni sal, par izandjalih fraza i sve isto nam predstoji !

  • Bata

    06:32 // 13. 4. 2021.

    Jos kao klinac bila je sema da je Radnicki u jesenjem delu onaj pravi a u prolece dobija ime Trgovacki.Ako se dokaze bilo kakva umesanost kluba i ostalih,rasformirati FSS odrediti debele kazne i poceti od nule.

  • Mara

    21:46 // 12. 4. 2021.

    svaka čast

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: