Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

20:55, 22. 9. 2018.

| Sport

Radnički preokretom do istorijske pobede u Surdulici

Autor:M. JovanovićIzvor:Južne vesti
Ranđelović Radnički
Ranđelović bio precizan u 71. minutu; foto: Vanja Keser

Iako je na poluvreme niški Radnički otišao sa golom zaostatka u odnosu na svog domaćina Radnika u Surdulici (1:0), našao je način u drugom delu da preokrene i na kraju zabeleži rekordnu pobedu, rezultatom 2:1. Trijumf je istorijski jer je ovo najbolji odnos pobeda i poraza nakon 9 kola u čitavoj istoriji kluba.

U prvom poluvremenu Radnički je bio malo bolji rival, ali je do vođstva prvi došao Radnik. Gol Miloša Milovanovića u poslednjem minutu prvog dela doneo je domaćinu prednost od 1:0 na poluvremenu.

Nišlije su loše otvorile drugi deo, čitavih 20 minuta nisu uputile šut ka golu rivala, ali su izmene urodile plodom, a pogodak Lazara Ranđelovića sve promenio. Od 71. minuta rezultat na semaforu bio je jednak, baš kao i odnos snaga na terenu.

Do preokreta tim sa "Čaira" stigao je u 83. minutu, zahvaljujući golu Aleksandra Stanisavljevića, a ovim rezultatom se meč i završio.

Radnički se makar na jedan dan vratio na drugu poziciju u Superligi, pošto će Partizan, od koga trenutno ima bod više, sutra igrati protiv Crvene zvezde, od koje Nišlije imaju bod manje. I u slučaju da sutra crveno-beli ne opravdaju ulogu favorita, niški sastav će priliku da se na duže vreme vrati na drugu poziciju imati sledećeg vikenda, pošto će tada ugostiti beogradske crno-bele.

Radnik je pak nastavio sa serijom loših rezultata, ali je ipak napredovao za jednu poziciju, zbog bolje gol-razlike u odnosu na subotički Spartak. Tim iz Surdulice sledećeg vikenda će gostovati Voždovcu u Beogradu.

Ipak, pre 10. kola Superlige, superligaše sa juga Srbije očekuju okršaju šesnaestine finala Kupa Srbije, zakazanog za 26. septembar. Radnički će u Nišu dočekati Bežaniju, dok će Radnik u Surdulici igrati protiv Radničkog iz Pirota.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • SelciFKRadnicki

    17:34 // 23. 9. 2018.

    Koja je kvota bila za ht/ft? Seljački klub.

  • meraklija 68

    15:59 // 23. 9. 2018.

    Nebriga uprave kluba prema navijacima. Godinama unazad imali smo mesto i karte za Istok, zahvaljujuci Obradu. Sada bez ikakve organizacije, bezbednjak ostao u Nisu, nema ulaznica i baceni na Zapad medju neprijatelje. Bitno je da su iz staklenika gledali incident. Nevidjena mrznja publike i dva nasa bivsa igraca br. 13 i br.17. to im nije prvi put da provociraju, glume...a i R.Ristovic nista bolji.

  • meraklija 68

    15:42 // 23. 9. 2018.

    Autoru teksta- Radnicki u prvom poluvremenu je bio ocajan, igra kao protiv Napredka... Sefu pitanje, Babic starter i kapiten? Nislije, vadite prebivaliste iz Vojvodine, jedino tako mozeteu ekipu. Caki odbranio po 100 put doktorat, Drincicu naklon, leteci Ukrajinac sve bolji, Lazar bez Cakijevih lopti nevidljiv, Pankov koncetrcija i na protivnika i na Crnomarkovica, Stane ok, ostali bili prisutni.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da be, oni kao nešto tražili od Beograda. Kad ih zovu iz Beograda oni ustanu od stolicu.

Zoki Ajduk Čitalac

Tekst: Grad Niš traži od države Tvrđavu na poklon

Pronađite nas na: