Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

18:24, 30. 11. 2020.

| Sport

Radnički pretrpeo četvrti poraz u nizu, Vojvodina slavila u Nišu

Autor:Ljubica JocićIzvor:Južne vesti
Radnicki - Vojvodina_09, foto jv vanja keser
Radnički sa šansama, ali bez golova; foto: JV / Vanja Keser

Četvrti poraz u nizu u Superligi fudbaleri Radničkog iz Niša pretrpeli su u 16. kolu elitnog ranga pošto je na stadionu "Čair", golom u 14. minutu, slavila novosadska Vojvodina rezultatom 1:0 (1:0). Na klupi niškog tima debitovao je novi trener Vladimir Gaćinović, koji je ekipu preuzeo pre tri dana, a Nišlije su posle sedmog poraza u sezoni pale na 12. mesto.

Na početku meča u Nišu gosti iz Novog Sada su bili bolji što su krunisali u 14. minutu kada je Miljan Vukadinović bio precizan u petercu Radničkog. Prethodno, Vukadinović je prošao po desnoj strani i dodao Drinčiću koji je uputio šut sa oko 25 metara, ali je golman niškog tima Borivoje Ristić odbranio gol. Lopta se odbila do Gemovića koji je šutirao ka golu domaćina, a na loptu je natrčao Vukadinović koji ju je prosledio u mrežu.

U nastavku su niški fudbaleri stvarali šanse, ali nisu uspevali da ih iskoriste pošto je lopta posle šuta Đuričkovića u 26. minutu otišla pored gola, kao i posle pokušaja Gavrića minut kasnije.

vladimir gacinovic, fk radnicki nis, foto jv vanja kesr Debi na klupi Radničkog; foto: JV / Vanja Keser

Vukadinović i Bjeković iz Vojvodine šutirali su iz daljine ka golu Radničkog u poslednjim minutima prvog poluvremena, ali nije bilo mnogo opasnosti po gol Ristića.

I u nastavku su obe ekipe imale šanse, ali pogoci nisu viđeni. U 68. minutu Ćirković je dodao Gavriću, koji je šutnuo sa oko 15 metara, ali je lopta prošla pored stative Vojvodine. Novosađani su u 85. minutu imali veliku šansu, ali lopta pogodila stativu nakon šuta Bojića iz peterca Radničkog.

Bio je ovo četvrti poraz Radničkog u nizu u Superligi, pa je pao na 12. poziciju na tabeli. Na klupi niškog tima debitovao je šef stručnog štaba Vladimir Gaćinović koji je pre tri dana preuzeo ekipu nakon odlaska Milana Đuričića.

Nišlije u narednom kolu igraju u Beogradu protiv Rada koji je 18. na tabeli.

Utakmica je počela minutom ćutanja zbog smrti legende argentinskog i svetskog fudbala Dijega Armanda Maradone, jednog od najboljih fudbalera svih vremena, koji je preminuo 25. novembra u 61. godini.

fk radnicki, minut cutanja 30 novembar, jv vanja keser Minut ćutanja zbog smrti Dijega Armanda Maradone; foto: JV / Vanja Keser

RADNIČKI - VOJVODINA 0:1 (0:1)

Niš, stadion "Čair".

Bez gledalaca.

RADNIČKI: Ristić, Aksentijević, Ćirković, Đuričković, Gavrić, Kojić, Marković, Mitrović, Momčilović, Pantelić, Petrović.

VOJVODINA: Vukliš, Bjeković, Bralić, Đurić, Đorđević, Drinčić, Stojković, Vukadinović, Zukić, Gemović, Mrkaić.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Miki dimitrijević

    15:20 // 4. 12. 2020.

    Komentar radnički nema navijače samo grobare i romalije

  • Meraklija Meraklijić

    12:18 // 2. 12. 2020.

    Nema niške dece jer su ostali tatini i mamini sinovi u klub, a klub postao stecište dođoša i političara koji uzmu pare i peru pare preko kluba. Postao je blago rečeno politička stranka. Zato u klubu sada nema malog Duleta, Srđana, Rileta, Šuke, i druge divne dece, Podhitno Nišlije da se organizujete da vratite klub Nišlijama i da konačno klub krene uzlaznom putanjom i stazama stare slave i uspeha.

    • Dzamutka

      23:34 // 2. 12. 2020.

      Ne sumnjam u tvoju pricu, a ako si meraklija, sto ne izadjete pred kancelarije uprave i pobunite se ? Ili ne postojite vise ili su vas ,za sicu, kupili .

  • Meraklija Meraklijić

    12:13 // 2. 12. 2020.

    Kada je moj sin 2014 kao 15 godišnjak prešao u Radnički bio je jedan od najtalentovanijih i najboljih dečaka i po kvalitetu i po ponašanju. Nažalost 2015 dovode dva momka jednog iz Kuršumlije jednog iz Bora i da su tada doveli Mesija on ne bi prošao jer je pošto poto moralo da se izguraju ta dva momka, ta generacija 99 god. dečaka je Najurena i žrtvovana zbog te dvojice, i zato sada nema nišlija

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Dele prvo mesto sa Katastar.

Danilo Nenezić Čitalac

Tekst: Nišu nagrada za najbolju gradsku upravu u oblasti efikasnosti i delotvornosti [anketa]

Pronađite nas na: