Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:03, 17. 11. 2011.

| Sport

Radnički: prilika za naplatu duga

Autor:Ljubica StojanovićIzvor:Južne vesti
indjija
Čedomir Paunović (levo) u meču protiv Inđije 2008. godine; foto: fkindjija.com

U 16. kolu Prve lige fudbaleri Radničkog gostuju ekipi Inđije koja je juna 2008. godine u baražu pobedila niški tim i tako ga poslala u Srpsku ligu - Istok.

Fudbaleri Radničkog imaju priliku da naplate neke stare dugove u 16. kolu prve lige. Oni u subotu, 19. novembra od 13h gostuju prošlogodišnjem superligašu Inđiji koja je Real sa Nišave juna 2008. godine savladala u baražu Prve lige i tako prvi put je Radnički pao rang niže. U Inđiji je tada bilo 2:0, a na Čairu se igralo 1:1. Dugovima tu nije kraj pošto je u prethodna dva susreta u sezoni 2009/10. Radnički osvojio samo bod i to kod kuće.

- Očekuje nas utakmica sa Inđijom posle 3 utakmice bez poraza. Nadam se da ćemo nastaviti pozitivan niz. Naša ekipa može još mnogo da napreduje, a u poslednje vreme smo kompaktniji. Različiti igrači postižu golove, a ako nekome ne ide, ne dešava se da stane ceo tim. Svaki igrač se stavlja u funkciju tima i da se podredi ekipi. Inđija igra toplo-hladno, a domaći teren im je prednost. Oni su spoj iskustva i mladosti, ali ako budemo prava ekipa ožemo da pobedimo - rekao je Aleksandar Kuzmanović, trener Radničkog.

Radnički i dalje drži lidersku poziciju sa 30 bodova, dva više od Teleoptika. Iako su mnogi očekivali da će Inđija da napada mesto za Superligu, ekipa iz Srema je trenutno na 11. poziciji sa 18 bodova. Kod kuće je Inđija ostavrila samo 3 pobede, a u poslednja tri kola osvojila je samo bod.

- Očekuje nas teška utakmica, idemo na noge Inđiji. Igraće maksimalno borbeno i angažovano jer im u goste dolazi lider. Mislim da smo mi podigli nivo igre. Idemo da se nadigravamo i osvojimo 3 boda. Svi igrači će dati svoj maksimum - rekao je Bojan Dojkić.

U timu Radničkog neće biti Aleksandra Simovog zbog 4 žuta kartona, a ni povređenih Ivana Pejčića i Jovana Jovanovića. Kapiten Predrag Stamenković je pod znakom pitanja jer je osetio bolove na kontrolnom meču.

Ostali parovi 16. kola:

19.11. u 13h Čukarički - Banat
19.11. u 13h Radnički (S) - Mladenovac
19.11. u 13h Bežanija  - Sloga (K)
19.11. u 13h Sinđelić - Donji Srem
19.11. u 13h Teleoptik - Mladost (L)
20.11. u 13h Kolubara - Novi Sad
20.11. u 13h Proleter - Napredak
20.11. u 13h Srem - Mladi radnik

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • KAPEDOM

    23:55 // 17. 11. 2011.

    NAPRED REAL !!!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Svirajte im 3 sekunde u reketu.

Milos Duchovny Ilic čitalac

Tekst: Košarkaški teren na niškoj Paliluli postao parking

Pronađite nas na: