Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:50, 19. 7. 2022.

| Sport

Radnički prodao Mitrovića Zvezdi za pola miliona evra

Autor:Lj. F.Izvor:Južne vesti
mitrović
Pojačao Zvezdu; foto: FK Radnički

Iako su iz Uprave kluba uveravali da će biti deo tima i u kvalifikacijama za Ligu konferencija, jedan od najboljih igrača Radničkog Stefan Mitrović napustio je "Čair" i pridružio se Crvenoj Zvezdi. Iz kluba su do pre samo četiri dana poručivali da ga neće pustiti za manje od milion evra pa ipak vrednost transfera je pola miliona evra bez PDV-a, koliko je iznosila njegova izlazna klauzula u ugovoru.

Niški klub potvrdio je da je prodao MItrovića, prevremeno i jeftinije u odnosu na najave od pre samo nekoliko dana, kada je postalo poznato da će Radnički igrati sa Gzirom u 2. kolu kvalifikacija za Ligu konferencije.

Mitrović je bio na radaru aktuelnog šampiona Srbije, ali je prvi čovek Radničkog uveravao da on do daljeg ostaje u Nišu.

Tačno je da je Crvena zvezda zainteresovana za Mitrovića, ali pored šampiona Srbije se za usloge našeg igrača raspituju još četiri kluba. Ponude su ozbiljne, Upravni odbor će ih razmatrati, ali ono što mogu da kažem je da on neće otići iz Niša ispod cene od million evra. Takođe želim da naglasim da će Mitrović biti u Radničkom sve dok se ekipa takmiči u Evropi. Tek nakon toga ćemo razmotriti sve ponude koje za njega pristižu svakodnevno- jasan je bio Tončev.

Ipak, četiri dana kasnije, drugo saopštenje iz Radničkog - aktivirana je klauzula u ugovoru koja je omogućila Stefanu Mitroviću da izađe iz ugovora koji ima sa klubom iz Niša. I cena je daleko manja od milion evra, koliko je Tončev tvrdio da će biti minimalna vrednost njegovog transfera, pa su na transferu krilnog napadača u Radničkom zaradili tačno 500.001 evro, bez PDV-a.

Tu klauzulu je pokušalo da iskoristi i više inostranih klubova. FK Radnički nije želeo da proda Mitrovića imajući u vidu predstojeće utakmice u UEFA Ligi konferencija, ali protiv te klauzule klub nije mogao da se pravno suprotstavi. U svakom slučaju, FK Radnički smatra da je bolje za talenat kakav je Mitrović da nastavi da igra i razvija se u srpskom fudbalu, nego li u inostranstvu. Ujedno, klub želi da mu se zahvali na dosadašnjem trudu i radu koji je uložio u rezultate našeg kluba i želi mu sreću u daljoj karijeri - saopštavaju iz Radničkog.

Dodaju da je Crvena Zvezda prilikom preuzimanja Mitrovića odmah uplatila pola miliona evra i PDV.

MItrović je član Radničkog bio od 2019. godine, a marta 2022. godine je produžio ugovor na još dve godine.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Siffi

    15:53 // 20. 7. 2022.

    Ugarski blizanci su teski na placanje,ovo dodje mnogo brzo ? Sumnjam !

  • Tuga za Jug

    22:42 // 19. 7. 2022.

    Sada Radnički da uplati po 100000 evra obema dečijim klinikama i porodilištu u Nišu, pošto je to ionako državni novac. A 200000 podelite medju sobom.

  • Mile

    21:00 // 19. 7. 2022.

    Nije problem što je otišao u Zvezdu (i gde bi drugo), problem je što će on za max 2 godine otići i iz te Zvezde, sa 21 godinu. Nije sve u parama

    • Auttrikter

      06:25 // 20. 7. 2022.

      Gde bi drugo ,sem u zvezdu??? Po tebi, samo se fudbal igra u Nisu, u drugom timu zvezde( Radnickom) i u Ljutice Bogdana ! Nista Italija,Spanija, Nemacka ,Grcka... I, ne lupaj, odmah ce ga poslati na pozajmicu, kakva 21 godina!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: