Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:41, 12. 8. 2011.

| Sport

Radnički protiv Čukaričkog na startu sezone

Autor:Ljubica StojanovićIzvor:Južne vesti
fk radnicki press
Aleksandar Simov, Predrag Stamenković, Zvonko Đorđević i Ivan Pejčić na konferenciji

NIŠ - Fudbaleri Radničkog igraju u subotu, 13. avgusta od 17:30h protiv Čukaričkog u Beogradu na startu takmičenja u Prvoj ligi. 

Posle jedne sezone igranja u Srpskoj ligi - Istok, fudbaleri niškog Radničkog nastavljaju borbu u Prvoj ligi Srbije. Prva utakmica je u Beogradu protiv prošlogodišnjeg superligaša Čukaričkog. Ambicije na početku sezone su osvajanje prvog ili drugog mesta i plasman u Superligu naredne sezone.

- Ambicije i stručnog štaba i igrača su osvajanje prvog ili drugog mesta. Tako smo sve vreme radili i spremali se za to. Ipak, vrh tabele ne obezbeđuje samo 11 igrača na terenu, to obezbeđuje i podrška Grada, uprave kluba, sportkog menadžmenta i ambijent - rekao je Zvonko Đorđević, trener Radničkog.

Ekipa Radničkog je u pripremnom periodu pobedila rumunski Panduri, superligaša Smederevo, Sopot i ČSK, a izgubila od Radnika.

- Napravljen je dobar tim, ali to ništa ne znači ako to ne pokažemo i na terenu. Sve zavisi od nas i od toga kako uđemo u utakmicu. Ako igramo kao protiv Smedereva, možemo očekivati pobedu. Start je jako bitan. Mislim da, kako startujemo sutra, takvo će nam biti i prvenstvo - rekao je Ivan Pejčić, fudbaler Radničkog.

Čukarički je prošle sezone ispao iz Superlige jer je bio poslednji na tabeli i bez pobede. Fudbaleri radničkog veruju da mogu da pobede rivala i da se bore za sam vrh tabele.

- Čukarički je ekipa iz Superlige, ne poznajem igrače. Znam da imaju mlade fudbalere. Ne očekuje nas laka utakmica, ali očekujem povoljan rezultat ako ponovimo igru iz Smedereva. Dobro smo radili tokom priprema i u dobroj smo formi. Imamo dobru ekipu i sjajnu atmosferu. Verujem da ćemo biti glavni favoriti jer ne vidim nijednu ekipu koja je ozbilno pokazala da će se boriti za vrh - rekao je Predrag Stamenković, kapiten Radničkog.

Radnički je ove sezone doveo par pojačanja, a poslednji u nizu je stigao i nekadašnji kapiten Radničkog Aleksandar Simov, koji neće igrati protiv Čukaričkog jer još nije dobio sertifikat.

- Iako sam došao tek pre desetak dana, upoznat sam sa kvalitetom igrača. Radilo se ozbiljno u pripremnom periodu. Spremni smo za start od kog i sve zavisi. Nadam se da ćemo početi dobro i da će se isplatiti dobar rad na treninzima - rekao je Simov.

Trener već zna koji će sastav izaći na teren protiv Čukaričkog:

- Na golu će biti Vasković, ispred njega Stamenković, Dojkić, Milekić i Mladenović. Ispred njih su Pejčić Bratislav i Radosavljević, onda Mančić, Aleksandar Jovanović i Ivan Pejčić. I u napadu Jovan Jovanović - otkrio je tim Đorđević.

Utakmica će biti odigrana u Beogradu u subotu, 13. avgusta od 17:30h. Drugi niški predstavnik u Prvoj ligi Sinđelić dočekuje u isto vreme ekipu Sloge iz Kraljeva.

Parovi prvog kola:

13.08. u 17:30h Čukarički - Radnički (N)
13.08. u 17:30h Sinđelić - Sloga (K)
13.08. u 17:30h Inđija - Srem
13.08. u 17:30h Radnički (S) - Napredak
13.08. u 17:30h Bežanija - Banat
13.08. u 17:30h Kolubara - Mladenovac
13.08. u 17:30h Teleoptik - Novi Sad
14.08. u 17:30h Mladost (L) - Donji Srem
14.08. u 17:30h Proleter - Mladi radnik

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • dragoljub stamenkovic

    19:23 // 13. 8. 2011.

    Nek je srecno ! Dogodine u super ligi !

  • Komsija sa Starog groblja

    00:23 // 13. 8. 2011.

    Mnogo me zasvrbe da gledam beogradske blizance!
    Veci mi merak da gledam Kragujevcane, Vosu, Suboticki Spartak.., nego ovaj beogradski sljam!

  • Veljko Petkovic

    18:35 // 12. 8. 2011.

    Idemo do super lige svi smo uz vas!


    I DRUGOM NISKOM PREDSAVNIKU ZELIM SVE NAJBOLJE I DA OBA TIMA ODU U SUPER LIGU DA GLEDAMO 4 PUTA PARTIZAN I ZVEZDU A MOZDA I VISE! ;)

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: