Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:18, 29. 9. 2011.

| Sport

Radnički protiv Donjeg Srema za nove bodove

Autor:Ljubica StojanovićIzvor:Južne vesti
radnicki ceda puanovic

Fudbaleri Radničkog ugostiće ekipu Donjeg Srema iz Pećinaca u subotu, 1. oktobra od 15:30h na stadionu na Delijskom Visu u okviru osmog kola Prve lige.

Pohod ka Superligi se nastavlja. Nov izazov i prilika za tri boda niški Radnički čeka već u subotu, 1. oktobra na Delijskom Visu. Niški fudbaleri su jedina ekipa koja ne zna za poraz u Prvoj ligi, a sudeći prema igri, nemaju volju ni da saznaju. Niz od četiri uzastopne pobede može biti produžen već na meču sa Donjim Sremom. O pobedi u Lučanima nad ekipom Mladosti (3:2) se samo priča, a u mislima fudbalera i stručnog štaba je samo duel sa sremskom ekipom. 

- Mladost je na prvih šest mečeva primila samo dva gola, a mi smo im dali 3. Imaju jaku odbranu, dožive jedan do dva poraza po sezoni. Liga je izjednačena i teško se dolazi do gola. Mi imamo strpljenja i mudrosti - rekao je Zvonko Đorđević, trener Radničkog.

Pobeda u Lučanima je donela dodatno samopouzdanje ekipi, ali kvalitet se mora pokazati na terenu. Igrači veruju da će i Donji Srem otići iz Niša "praznih ruku".

- Ne opterećujem se utakmicom koja je prošla. Kako ide prvenstvo, vidi se da igramo jako dobro. Odbrana je sve bolja i bolja. Verujem da neće biti većih problema. Mene brine moja mala povreda, ali se nadam da će sve biti u redu do meča sa Donjim Sremom - rekao je Ivan Pejčić, fudbaler Radničkog.

Donji Srem je na sedam utakmica osvojio 9 bodova, a dve pobede je ostavrio kod kuće nad Novim Sadom i Napretkom. U gostima igraju dobro, imaju tri remija i dva poraza. Da imaju dobru odbranu pokazuje podatak da su primili do sada samo 4 gola, ali napad je zakazao sa samo 5 golova na 7 utakmica.

- Imamo veliku obavezu da pobedimo i zaokružimo drugi ciklus od 4 utakmica. Donji Srem ima pobednički mentaluitet, na četiri gostovanja su zabeležili 3 remija. Nadam se pobedi - rekao je Marko Mančić, fudbaler Radničkog.

Na utakmici u Lučanima se povredio i Bratislav Pejčić, ali kako je rekao trener Đorđević, on je normalno odradio trening i najverovatnije će biti u sastavu.

Radnički će i na ovoj utakmici imati veliku podršku vernih navijača Meraklija, ali neće biti organizovanog dolaska na Delijski Vis.

Ostali parovi 8. kola:

01.10. u 15:30h Banat - Sloga (K)
01.10. u 15:30h Napredak - Novi Sad
01.10. u 15:30h Mladi radnik - Mladost (L)
01.10. u 15:30h Inđija - Teleoptik
01.10. u 15:30h Čukarički - Kolubara
01.10. u 15:30h Radnički (S) - Bežanija
02.10. u 15:30h Srem - Mladenovac
02.10. u 15:30h Proleter - Sinđelić
 

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Vladimir Zdravkovic

    21:52 // 1. 10. 2011.

    Buši Real, cepaj Real, ale ale

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: