Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:45, 28. 5. 2023.

| Sport

Radnički protiv Inđije za opstanak u eliti, Šarac razgovara sa Upravom o nastavku saradnje

Autor:Ljubica JocićIzvor:Južne vesti
Ja sam tu da se borim za tebe, Radnicki, stadion, foto Ljubica Jocic
Superliga ili Prva liga?; foto: Ljubica Jocić

Pre skoro 15 godina Inđija je, nakon dvomeča i rezultata 2:0 i 1:1, preko baraža otišla u Prvu ligu odakle je ispao niški Radnički. Te 2008. godine Radnički je prvi put ispao u treći rang, a sada sa istim protivnikom, deceniju i po kasnije, bori se da opstane u najvišem rangu gde igra od 2012. godine i to u sezoni u kojoj je obeležio vek postojanja. Nakon poraza od Kolubare trener niškog tima Dragan Šarac rekao da će popričati sa Upravom da li će nastaviti saradnju.

Devet pobeda, osam remija i 20 poraza za 37 kola učinak su Radničkog ove sezone u Superligi. Sezona je počela igranjem i ispadanjem u Evropi, nastavila se čestim menjanjem igrača i trenera, četvrtfinalom Kupa, obeležavanjem veka postojanja i na kraju došla je borba za opstanak u eliti.

Dragan šarac Šarac će razgovarati o nastavku saradnje; foto: Ljubica Jocić Imao je niški tim dve šanse za kartu koja vodi u Superligu, ali je poražen od Spartaka na "Čairu" i Kolubare u Lazarevcu. Nakon tog poraza trener Dragan Šarac je rekao da se ne zna da li će on biti na klupi Nišlija na poslednja dva meča ove sezone.

Već smo imali dosta problema sa zadnjom linijom, povrede se tri igrača iz zadnje linije, promašiš penal, uđeš u nervozu. Baraž... Videću, popričaću sa Upravom kluba da li ću voditi baraž ili neću i to je to - rekao je Šarac nakon meča.

Sledi baraž sa četvrtoplasiranim timom Prve lige - ekipom Inđije. Starim i vernim ljubiteljima "Reala sa Nišave" to ime znači i podsećanje na najveći neuspeh u istoriji - prvo ispadanje u treći rang.

Radnički je sezonu 2007/2008 završio kao 14. na tabeli Prve lige Srbije, pa je sa drugoplasiranim timom Srpske lige Vojvodina igrao baraž. Prvo je poražen sa 2:0 u Inđiji, a remi od 1:1 na "Čairu" nije mu doneo opstanak u drugom rangu.

Prvi meč baraža za popunu Superlige naredne sezone igraće se u Inđiji, a revanš će biti na "Čairu", ali se datumi još ne znaju.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Borivoje

    21:20 // 29. 5. 2023.

    Ako ne najurite, za početak, ovog Šarca, za baraž i te dve utakmice, i ne uspete mentalno da podignete ove jadnike od tzv. fudbalera, ode ovaj slavni klub i grad medju palanke i seljane.

    • Razbibriga

      18:18 // 30. 5. 2023.

      I, Toncev ima botove, koji udaraju minuseve ! Briga njih za Radnicki i Nis, vazno da im tutne neki dinar, makar igrali u III ligi ! More, i treba da ispadnemo, kad svi cutimo !

  • Autrikter

    20:03 // 29. 5. 2023.

    Grcevita borba za opstanak, sa malo sanse ! Jel to deo proslave jednog veka slavnog kluba ? Gde su baklje, vatromet i pevaci ?

  • Dragana

    21:25 // 28. 5. 2023.

    Fenjeraši

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: