Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:11, 14. 5. 2016.

| Sport

Radnički protiv Partizana zatvara sezonu na Čairu

Autor:Aleksandar NikolićIzvor:Južne vesti
RadnickiPartizan.jpg
Da bi se izborila Evropa "večiti" moraju pasti; foto: Vanja Keser

Fudbaleri niškog Radničkog dočekaće u poslednjoj ovosezonskoj utakmici na svom stadionu Partizan u nedelju 15. maja u 19 sati. Cene karata za ovaj meč su 300, 600 i 1000 dinara.

Ostalo je još 180 minuta fudbala do spuštanja zavese na ovu superligašku godinu. Godinu u kojoj je niški tim odigrao iznad granica svih mogućnosti, u kojoj je srušio mnoge rekorde i tradicije i u kojoj i dalje ima šansu da posle 32 godine nastupi na evro-sceni.

Da bi postao deo evropskog društva “Real sa Nišave” moraće da pobedi dva velikana srpskog fudbala - Partizan i Crvenu zvezdu. Prvi u nedelju dolazi na niški hram fudbala, sa titulom osvajača Kupa i sa odsustvom rezultatskog imperativa, jer je ovom titulom nastup u Evropi obezbeđen.

Ambicije niškog kluba pred ovaj meč su jasne - samo pobeda ih ostavlja u trci za kvalifikacije za Ligu Evrope. Pored toga, Nišlije u preostala dva kola željno iščekuju kiks Vojvodine, kojoj uporno dišu za vratom, jer je sa bodom više na poziciji koja vodi u evropsko takmičenje.


Rastavac: Srušili smo mnoge tradicije, zašto ne bismo i ovu?

Radnički i Partizan ove sezone odigrali su tri međusobna duela, dva u prvenstvu i jedan u Kupu. Nišlije nisu nijednom trijumfovale - u prvenstvu je u Beogradu bilo 0:0, na Čairu 1:0 za crno bele, dok je u Kupu tim iz Humske takođe bio bolji - 2:0.

Milan Rastavac - Vanja Keser Čvrstinom i znanjem do šanse za pobedu; foto: Milan Rastavac

Šefa stručnog štaba niškog tima Milana Rastavca raduje činjenica da je Radnički i u 36. kolu i dalje takmičarski aktivan, sa šansom da se nađe na poziciji koja i definitivno vodi u Evropu.

Pred nama je teška, značajna i lepa utakmica. Partizan u kojem god sastavu bude došao da igra u Niš to će biti veliki izazov za nas. Vučemo negativnu rezultatsku tradiciju protiv njih, ali ove sezone smo srušili mnoge, zašto ne bismo i ovu. Moramo pre svega da pokažemo čvrstinu, spospobnost i znaje da bi mogli da se nosimo takmičimo sa njima i da ih na kraju pobedimo - istakao je on.

On je dodao da su u konkurenciji za nedeljni meč svi igrači osim Vladimira Bogdanovića, koji zbog povrede lista već neko vreme nije u trenažnom procesu.

Levi bek Radničkog Darko Bulatović priželjkuje da njegovi saigrači i on ponove partiju iz prošlog kola protiv Čukaričkog u kojoj su ubedljivo trijumfovali sa 5:1.

Sigurno je da nam neće biti lako, protiv tako dobre ekipe sa kvalitetnim pojedincima. Pre svega bih apostrofirao Sašu Ilića kao mozga njihove ekipe na koga posebno treba obratiti pažnju, ali mislim da ako budemo ponovoili partiju protiv Čukaričkog da se možemo nadati pobedi - podvukao je on.

Cene ulaznica za ovu utakmicu biće 300 dinara za južnu i severnu, 600 za istočnu i zapadnu tribinu, dok je za ložu potrebno izdvojiti 1000 dinara.

Podsetimo, zbog suspenzije Fudbalskog saveza Srbije, navijači Partizana koji dođu na Čair na duel, neće moći da unesu klupske rekvizite i dresove.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Meraklija

    13:55 // 15. 5. 2016.

    Ajmooo Radnickii!!! Svii na Cair, svi na JUG.Radnicki je ljubav Nisa!

  • meraklija 77

    11:12 // 15. 5. 2016.

    AJMO CEO GRAD,SVI NA NOGE SAD.....NAPRED REAL !!!!!

  • Нишлија

    22:11 // 14. 5. 2016.

    Знате шта, игра се последња утакмица на Чаиру ове сезоне. Баш ме бре брига што је 600 кинте карта, баш ме брига и торнадо да удари. Идем бре да изгубим глас и да ми дланови бриде, а ви којима све фали идите купујте цигаре и испијајте пиво и кафе. Смарате. Напред Раднички!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: