Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

19:46, 2. 6. 2012.

| Sport

Radnički prvak Prve lige - video

Autor:Ljubica StojanovićIzvor:Južne vesti
Prvi gol Marka Mančića
Prvi gol Marka Mančića; foto: Bratislav Stevanović

Fudbaleri Radničkog pobedili su sa 2:0 Inđiju u pretposlednjem kolu Prve lige i time osigurali lidersku poziciju na kraju sezone.

Radnički će sezonu završiti na prvoj poziciji Prve lige koju od 13. kola nije napuštao, a tokom sezone od 5. kola Radnički samo posle 9. i 12. nije bio na čelu kolone.

Kolo pre kraja Radnički se oprostio od svoje publike u Prvoj ligi i to pobedom od 2:0 nad Inđijom koja je 2008. godine pobedila u baražu niški tim i time ga poslala u rang niže.

foto: Bratislav Stevanović foto: Bratislav Stevanović

Oba gola postigao je Marko Mančić, prvi u 37. minutu na dodavanje Ivana Pejčića koji je sa leve strane poveo kontru. Drugi gol Marko Mančić postigao je glavom u 56. minutu, ovog puta dodao mu je Aleksandar Jovanović.

Početak utakmice nije obećavao mnogo akcija, a prvu ozbiljniju je imao Mančić nakon dodavanja Bratislava Pejčića, ali je bio izblokiran njegov šut. Dva minuta kasnije Srđan Dimitrov je dodao Darku Lemajiču, ali je ovaj promašio loptu ispred golmana Perića i tako propustio priliku da dovede Inđiju u prednost.

Veliku priliku za vođstvo Radničkog imao je Ivan Pejčić sa penala u 29. minutu, ali je lopta pogodila stativu. Penalu je prethodilo igranje rukom Stevančevića u šesnaestrecu Inđije.

foto: Bratislav Stevanović foto: Bratislav Stevanović

Neiskorišćen penal nije uznemirio Nišlije koje su u 31. minutu imale priliku kada je Bratislav Pejčić šutirao iz daljine, ali je lopta otišla preko gola. Prvo slavlje doneo je Mančić u 37. minutu, ali i malo mirniju igru nakon toga.

U nastavku meča fudbaleri Radničkog su nastavljali da opkoljavaju gol gostiju, a u 50. minutu Ivan Pejčić je šutirao iz slobodnog udarca, ali je tu loptu golman Inđije izbacio preko gola.

Mančićev gol u 56. minutu osigurao je pobedu domaćih, a Bojan Dojkić i Miloš Petrović kasnije nisu uspeli da iskoriste svoje šanse i da se upišu u strelce.

- Moja želja se ostvarila, da kao prvaci Prve lige odemo u Superligu. Srećan sam i zadovoljan, utakmica je pokazala da Radnički zaslužuje takav uspeh - rekao je Aleksandar Ilić, trener Radničkog.

Kraj sezone biće u sredu, 6. juna a Radnički tada gostuje Proleteru.

Nakon utakmice usledilo je slavlje na stadionu Mašinca i navijači Radničkog su utrčali na teren, a najsrećniji su dobili dres ili šorts od igrača.

Pre početka utakmice navijače su pozdravili Dobrosav Jocić, Branko Korolija i Miodrag Knežević, deo ekipe Radničkog koja je 3. juna 1962. godine obezbedila prvi plasman u Prvu saveznu ligu.


RADNIČKI: Perić, P. Stamenković, Đorđević, M. Petrović, Dojkić, Pešić, S. Petrović (Mitić od 80. minuta), B. Pejčić (Ivanov od 84. minuta), Mančić (Popović od 89. minuta), A. Jovanović, I. Pejčić.

INĐIJA: Milinović, Stevančević, Dukanac, Kolarov, Milekić, Krstić (Vujasin od 66. minuta), Kostić, Dubajić, Dimitrov, Lemajić (Jaganjac od 76. minuta), Marković (Petrović od 52. minuta).

Stadion: Stadion Mašinca
Žuti kartoni: Bojan Dojkić i Bratislav Pejčić (Radnički), Nikola Kolarov (Inđija)

Svi rezultati 33. kola:

Radnički Niš - Inđija 2:0
Donji Srem - Sinđelić 5:1

Mladi radnik - Srem 7:2
Napredak - Proleter 5:1
Banat - Čukarički 0:0
Mladenovac - Radnički Sombor 2:0
Sloga Kraljevo - Bežanija 0:0
Novi Sad - Kolubara 0:1
Mladost Lučani - Teleoptik 1:0

Slavlje nakon meča

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • meraklija 68

    23:58 // 3. 6. 2012.

    Sa vama unazad par godina upoznasmo gradove i sela Srbije,za godinu-dve hocemo sa vama da upoznajemo evropske gradove.Napred Niski Reale.Prva liga nije vise nasa briga.
    AKO SI NISLIJA BUDI MERAKLIJA.
    MERAKLIJE ZAPAD.

  • GORAN- VRANJE

    22:11 // 3. 6. 2012.

    BRAVO MAJSTORI SVE ČESTITKE IZ VRANJA KONAČNO MOGU DA GLEDAM LEP FUDBAL NA NOVOM ČAIRU. VELIKI POZDRAV MERAKLIJAMA IZ VRANJA

  • Darko Stojanovic

    18:32 // 3. 6. 2012.

    I da odgovorim ovim bitangama za godine - moj otac ima preko 50, burazer preko 25 i ja preko 30! Da je moj pokojni deda ziv,on bi drzao baklju juce na utakmici jer nam je on predao barjak Radnickog na cuvanje pre 30 i kusur godina!
    Tako svi vi, tikve bez korena koji povijate sije prema Beogradu, u mojoj porodici se navija za Radnicki duze nego sto postoje vasi Titovi Blizanci.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: