Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

17:55, 31. 10. 2018.

| Sport

Radnički rutinski savladao Mačvu na "Čairu"

Autor:M. JovanovićIzvor:Južne vesti
Radnički fudbal Čair
Sledi gostovanje u Bačkoj Palanci; foto: Vanja Keser

Solidan broj prilika viđen je na stadionu "Čair" u vanrednom, 14. kolu Superlige, u kome je Radnički ugostio šabačku Mačvu. Za razliku od gostiju, Nišlije su svoje šanse iskoristile i na kraju trijumfovale rutinski, sa 3:0.

Domaći sastav poveo je nakon kornera koji je odlično izveo Nikola Drinčić. Poslao ga je pred gol rivala, a tamo je najbolje bio postavljen Taras Bondarenko, koji je glavom loptu poslao u gol. Ukrajincu je ovo bio treći pogodak u dresu niškog sastava, a svaki je proizašao iz dobrog postavljanja.

Par minuta kasnije mogla je Mačva do izjednačenja - Miodrag Gemović je odlično centrirao, ali je Petar Gigić propustio zicer i šutirao pored gola. U završnici prvog poluvremena još jednu priliku je imao fudbaler rodom iz Prištine, ali je i to promašio, šutirajući iznad prečke.

Od početka drugog poluvremena napadala su podjednako oba tima. Najbolju priliku imali su Šapčani, kada je Miloš Adamović izveo sjajan slobodan udarac, koji je išao pravo u gol, ali je Borivoje Ristić imao još bolju reakciju i požrtvovano uhvatio tu loptu, pritom se umalo povredivši.

Prednost niškog sastava duplirao je mladi Lazar Ranđelović u 68. minutu. Nermin Haskić mu je lepo dodao loptu, a Leskovčanin izabrao pravi ugao i precizno šutnuo.

Desetak minuta kasnije "pao" je i treći gol na "Čairu", ovog puta u režiji Slađana Nikodijevića. I njemu je pomogao iskusni Drinčić, koji je dobro izveo slobodni udarac, a onda je loptu glavom Nikodijević prosledio u mrežu.

Pred kraj utakmice Mačva je mogla da smanji zaostatak za rivalom, ali je Dejan Babić pogodio prečku.

Loša vest za navijače niškog kluba je da se Siniša Babić ponovo povredio i već u 15. minutu ga na terenu zamenio Marko Mrkić. Novosađanin se nedavno nakon duže pauze zbog povrede ponovo vratio na teren, a potom bio proglašen za igrača 12. kola Superlige.

Zbog remija Čukaričkog i Partizana, Radnički se učvrstio na 2. poziciji Superlige, pošto sada ima četiri boda prednosti u odnosu na crno-bele, a još zaostaje 9 bodova za Crvenom zvezdom. U sledećem kolu, koje se igra u subotu, 3. novembra, Nišlije će gostovati dvanaestoplasiranoj Bačkoj u Bačkoj Palanci.

Superliga, 14. kolo: Radnički - Mačva 3:0 (1:0)

Stadion: Čair, Niš

Publika: 700

Glavni sudija: Petar Piper

Strelci: 1:0 Bondarenko (20. minut), 2:0 Ranđelović (68. minut), 3:0 Nikodijević (79. minut)

Radnički: Ristić, Todorovski, Pankov, Bondarenko, Stanković, Crnomarković, Noma (od 46. minuta Damnjanović), Ranđelović, Drinčić, Babić (od 15. minuta Mrkić) (od 64. minuta Nikodijević), Haskić

Mačva: Puletić, Marković, Jovanović, Lazarević, Tošić, Ivić, Adamović, Gemović, Milosavljević, Jeremić (od 56. minuta Đoković) (od 77. minuta Babić), Gigić

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • drax

    07:14 // 1. 11. 2018.

    Bravo Lale ,bravo momci samo napred po nova tri boda.

  • Bata

    21:57 // 31. 10. 2018.

    Врло добро...ај’ за десет дана , да буде провера стања, кад одрадите два гостовања. Ако вам и ово без киксова прође , мож’ да прођете врло добри , у ово полугође. Пазите се добро , ево иде зима , тек тамо на лето , диплома се узима ... онда здравље Боже , Европа да уздише, кад им Нишка пљеска у ваздух замирише. Ај’ у здравље

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Želeo bih da zahvalim ovoj vlasti jer su od prosečnog niškog vozača napravili veoma veštog vozača koji zaobilazi rupe poput profesionalnih trkača. Saobraćaj je bezbedniji jer vozači, da ne bi oštetili vozila, moraju mnogo dobro da voze.

Savetnik čitalac

Tekst: Saobraćaj u martu bio bezbedniji nego prošle godine, podaci su niške policije

Pronađite nas na: