Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:23, 2. 12. 2017.

| Sport

Radnički sa novim samopouzdanjem gostuje Radu

Autor:M. JovanovićIzvor:Južne vesti
Radnicki
U prvom duelu ovih timova ove sezone Radnički je podedio na "Čairu"; foto: Vanja Keser

Kao pretposlednji na tabeli Super lige, Rad u malo koju utakmicu ulazi kao favorit, ali su samo najbolji klubovi domaćeg prvenstva sa Banjice odneli pobede. U Radničkom se nadaju da će se i oni naći u odabranom društvu, pošto će u nedelju, 3. decembra od 15 sati igrati u Beogradu.

Radnički ovu utakmicu dočekuje gotovo kompletan, ne računajući igrače koji imaju ozbiljnije povrede i koji ne igraju već mesecima, poput Marka Golubovića. Ovo stavlja trenera Milana Đuričića na “slatke muke”, kako je sam rekao, ali će se u izboru startnih jedanaest voditi time ko se najbolje slaže sa ostatkom tima.

Imamo obavezu da nastavimo niz i uradićemo sve da to i ostvarimo. Ja moram da kažem da uživam u radu sa ovim momcima, zato i imam optimizam. Unutar ekipe sada je fantastično. Ja sam im od prvog dana pričao da neće igrati nikad 11 najboljih, igraće 11, koji se najbolje slažu i to je za mene tim - priča Đuričić.

Iako je ovo njihova 3. utakmica u nedelju dana, očigledno je dobro raspoloženje na “Čairu”, pogotovu što su konačno prekinuli negativnu seriju od 6 mečeva bez pobede. Sa 7 datih golova, uz samo jedan primljen u poslednje dve utakmice, najbolji napadači Nišlija Lazar Arsić i Milan Pavkov složni su u tome da na Banjicu idu po pobedu.

Rad je u velikoj borbi za opstanak i nalaze se u zaista nezavidnoj situaciji. Imaju imperativ pobede i mislim da prvi put imperativ pobede nama može da bude saveznik, jer oni imaju mladu i talentovanu ekipu, mislim da su najtalentovaniji tim u državi sigurno. Ne mislim da će nam biti lako, ali ćemo igrati na dobrom terenu, što nam odgovara - kaže Đuričić.

Nišlije su ove sezone u Super ligi zabeležili 8 pobeda, 6 remija i 5 poraza. To je ukupno 30 bodova, što ih je smestilo na 7. poziciju, ali je šestoplasirana Vojvodina samo bod daleko, a od Voždovca i Čukaričkog na 4. i 5. mestu deli ih 2 boda.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: