Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:06, 25. 11. 2023.

| Sport

Radnički sa novim trenerom dočekuje Čukarički

Autor:Ljubica Jocić Izvor:Južne vesti
Radnički, fudbal
Posle pauze duel sa Čukaričkim; foto: Jelena Mišić

Prvi meč sa novim šefom stručnog štaba Slavoljubom Đorđevićem fudbaleri Radničkog iz Niša odigraće u nedelju, 26. novembra kada u 16. kolu dočekuju beogradski Čukarički. Trener tima sa "Čaira" kaže da moraju da naprave neosvojivu tvrđavu od Niša, a dodaje da se ekipi vratio Saša Marjanović koji "može da bude lider koji je ponekad na terenu nedostajao".

Skoro dve nedelje od preuzimanja pozicije šefa stručnog štaba Radničkog Slavoljub Đorđević imaće debi. Tokom pauze u šampionatu, kako kaže, ekipa je dosta radila na fizičkog pripremi, taktici i psihološkom planu.

Pokušao sam da što bolje upoznam tim, a i oni mene. Sigurno je da ima problema, ali smo dobro radili i mislim da smo na dobrom putu da se podignemo. Dobio sam mnogo informacija otkako sam ušao u klub, ali i igrači od mene. Moramo u hodu da rešavamo probleme koje smo primetili, pogotovo što nam predstoji jako težak raspored. Rekao sam im da je za njih od ovog kola početak prvenstva, da sklonimo sa strane i zaboravimo sve što je bilo, a zaista, suštinski i jeste početak drugog dela prvenstva. Igrači ne smeju ništa da shvate tragično, moramo da krenemo da uzimamo bodove, tanka je linija na trenutnoj tabeli između plej-ofa i plej-auta - rekao je Đorđević.

slavoljub djordjevic, fk radnicki, foto ljubica jocic Slavoljub Đorđević vratio u ekipu Sašu Marjanovića; foto: Ljubica Jocić Na prethodnih 14 mečeva Radnički je osvojio 13 bodova, uz samo tri trijumfa.

Moramo da budemo hrabri, pravi, da promenimo pristup. Ukoliko momci budu karakterno dobri, požrtvovani, publika će to i prepoznati. Ipak za to je potrebno vreme, ne ide ništa preko noći. Neke ekipe se odmah podignu, neke kasnije, ali ja verujem u ove momke. Neka na ovoj utakmici ispravimo 20-30 odsto onogo što nije valjalo i ja ću biti zadovoljan - dodaje Đorđević.

Čukarički, koji je predstavnik Srbije u Ligi konferencije koju igra na stadionu u Leskovcu, trenutno ima 4 boda više od Nišlija.

Čukarički je ekipa koja je godinama među četiri najbolje u Srbiji. Jedan od najorganizovanijih klubova. Sadašnji sastav ima veliki individualni kvalitet, oni nemaju problem igre, već rezultata. Dolaze ovde da urade sve da uzmu bodove, oni su po meni favoriti. Ipak, kao što sam rekao kada sam došao, mi moramo da napravimo neosvojivu tvrđavu od Niša. Da svima damo do znanja da ne mogu da uzmu bodove ovde. U tom pravcu treniramo, radimo i pokušaćemo sve da uradimo da tako bude. Da li ćemo uspeti ne znam, ali trudićemo se - dodaje trener.

Slavoljub Đorđević je istakao da nema povređenih igrača u tuimu, a ekipi se vratio iskusni Saša Marjanović.

Momci dobro rade i treniraju, u medicinskom smislu nemamo kadrovskih problema. Moramo da povedemo računa da ne nagomilavamo žute kartone, jer nam predstoje važni mečevi. Sa ekipom je i najiskusniji, Saša Marjanović, razgovarao sam sa njim i očekujem da i on dati svoj doprinos u našoj borbi za bodove, može da bude lider koji nam je ponekad na terenu nedostajao- završio je Đorđević.

Meč je u nedelju, 26. novembra od 15 sati.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • gari

    23:30 // 25. 11. 2023.

    Kad se vide kvote za meč, jasno je ko "nosi" bodove iz Niša...

  • Гага

    22:24 // 25. 11. 2023.

    Не сме Раднички
    кукавички
    Да дочека
    Чукарички!!!

    • Jel može,

      08:41 // 26. 11. 2023.

      TRGOVAČKI ?

  • Гага

    20:26 // 25. 11. 2023.

    Нема везе,која лига...само нека"Реал"игра...
    А,ми,који смо навикли,долази ћемо...боље,да нас нервирају они,него жене,кући!?!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Svirajte im 3 sekunde u reketu.

Milos Duchovny Ilic čitalac

Tekst: Košarkaški teren na niškoj Paliluli postao parking

Pronađite nas na: