Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:52, 16. 3. 2024.

| Sport

Radnički sa novim trenerom igra u Kruševcu: Ne postoji čarobni štapić, potrebno je vreme

Autor:Ljubica JocićIzvor:Južne vesti
Dejan Joksimović
Četvrta promocija trećeg trenera ove sezone; foto: Ljubica Jocić

Četvrti put, ali sa trećim trenerom, niški Radnički ima novi početak ove sezone - novi šef stručnog štaba Dejan Joksimović promovisan je na "Čairu", a prvi zadatak mu je igranje u Kruševcu protiv Napretka. Joksimović kaže da je situacija delikatna i da ne postoji čarobni štapić već je ovo proces za koji je potrebno vreme. Utakmica 26. kola Superlige je u nedelju, 17. marta od 20 sati.

Nakon ostavke Nikole Trajkovića, a posle i meča sa Crvenom zvezdom u kojoj je niški tim pretrpeo treći poraz u nizu, Dejan Joksimović je i zvanično preuzeo ne baš popularnu titulu - šef stručnog štaba Radničkog iz Niša.

Situacija je delikatna, ali da nije verovatno ne bi ni došlo do ove promene. Treneri su uvek glavni "krivci" za rezultate. Potrebna je opšta mobilizacija svih struktura u klubu, o tome sam već pričao sa čelnicima Radničkog, ali pre svega je potrebna reakcija igrača. Oni i jesu jedan od glavnih motiva mog dolaska ovde, uveren sam da ova ekipa ima, pre svega individualni, kvalitet i potencijal za minimum mesto u plej-ofu, što je sada, nažalost, nedostižno. Pričao sam sa igračima, već od utakmice u Kruševcu očekujem njihovu reakciju, jer oni su ključ izlaska iz ove, pre svega rezultatske, krize u kojoj se ekipa nalazi - kaže Joksimović.

Dogovor sa Upravom je da pokušaju da ostvare takmičarski cilj - da Radnički ostane u ligi.

Posle toga da sednemo ponovo da razgovaramo. Kakva je svrha praviti dugoročne ugovore u ovakvoj situaciji? Eto još jednog mog velikog motiva, došao sam ovde da sebe da ‘testiram’ u kriznoj situaciji u jednom velikom klubu. Osnovni problem je što ekipa nije dobro izbalansirana, u smislu da tim ne čini najboljih 11 individualaca, nego grupa koja najbolje funkcioniše zajedno. U tom smislu nam fali određeni balans. Takođe, psihološki momenat je sigurno problematičan u ovom trenutku, postoji nedostatak samopouzdanja, ali to je usko vezano sa rezultatima - dodaje Joksimović.

Prva provera novog šefa stručnog štaba je stari rival Napredak u Kruševcu.

Ne postoji čarobni štapić, ovo je proces za koji je potrebno vreme. Šta možemo u ovih par dana je da pre svega kroz razgovore, individualne i grupne, dopremo do svesti igrača da kvalitet postoji, ali da sve pada u vodu ako ga ne prate energija, želja, fokus, strast, koncentracija. Uz moj bivši klub Radnički iz Kragujevca su ekipa trenutno u najboljoj formi u ligi. Postižu i takve rezultate, to dopsinosi da igraju sa ogromnom dozom samopouzdanja. Najveće zasluge svakako pripadaju mom kolegi Gaćinoviću, koji je uspeo da preokrene celokupnu situaciju tamo - dodaje.

Njemu će u radu pomagati njegov dugogodišnji saradnik Goran Vuković, dok većina članova stručnog štaba Nikole Trajkovića ostaje uz ekipu.

Utakmica u Kruševcu je u nedelju, 17. marta od 20 sati.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Kolaricu Panicu

    18:03 // 17. 3. 2024.

    Mladi ljudi i ostvareni ljudi, lepota.Ma bravo, srdacne cestitke za stranku Srbija Centar-SRCE u Nisu.

  • Naissus

    17:51 // 17. 3. 2024.

    Ovoj upravi ni Murinjo ne bi valjao

  • ђура

    15:53 // 17. 3. 2024.

    Да ли је могуће да још није поднео оставку ?!.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: