Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:21, 20. 10. 2011.

| Sport

Radnički: sa novim trenerom na Banat

Autor:Ljubica StojanovićIzvor:Južne vesti
tim radnickog
Fudbaleri Radničkog; foto: Marjan Nikolovski

Fudbaleri Radničkog ugostiće trećeplasirani Banat u subotu, 22. oktobra od 14:30h na stadiona na Delijskom visu. Prva utakmica novog trenera Aleksandra Kuzmanovića.

Da li će promena trenera četiri dana pred derbi sa Banatom i dok je niški tim prvi na tabeli poremetiti redove u Radničkom, videće se u subotu. Igrači i uprava veruju da će se dobre partije i rezultati nastaviti, a prvi test je u okviru 12. kola Prve lige.

- Na sednici Upravnog odbora ustanovljeno je da će se promeniti tok poslovanja kluba. Stefan Park nije više član Upravnog odbora. Sa Đođevićem smo sporazumno raskinuli ugovor zbog njegove odluke iz zdravstevnih razloga. Na sednici je jednoglasno odlučeno da novi trener bude Aleksandar Kuzmanović – rekao je Boban Stanković, sekretar kluba.

Kuzmanović je vodio ekipu u jesenjem delu sezone 2010/2011, kada se niški tim takmičio u Srpskoj ligi Istok. Nakon Skupštine kluba doneta je odluka da Dragan Ilić zauzme mesto Kuzmanovića, a ekipa je tada bila lider na tabeli. Novi-stari trener dobro poznaje igrače, pa je odmah mogao da počne sa treniranjem i spremanjem za poslednjih šest kola u prvom delu sezone.

- Hteo bih da se zahvalim Upravnom odboru na prilici. Znamo svi da je trenutak specifičan. Vraćam se na mesto trenera da nastavim započeti posao, većinu igrača poznajem i radio sam sa njima. Nezahvalno je doći tri dana pred tako značajnu utakmicu, ali ne bih dolazio da nemam poverenje u igrače, klub, sebe i saradnike. Očekujem pravu takmičarsku igru i pobedu svog tima – rekao je Aleksandar Kuzmanović.

Radnički je i dalje prvi na tabeli i ima dva boda više od drugoplasirane Kolubare. Niški tim nije poražen na svom terenu, a primio je samo jedan gol. Da će tako biti i u nastavku, veruju i igrači Radničkog.

- Došlo je do promene, vratio se šef kog odlično znamo a zna i on nas. Atmosfera u timu je odlična, imamo pobedničke ambicije. A ispred svih igrača bih rekao da nije tačno da smo se povređivali zbog noćnog života - rekao je Predrag Stamenković, kapiten Radničkog koji se vraća u tim posle povrede.

Spisak povređenih se smanjio, ali trener Kuzmanović neće moći da računa na Jovana Jovanovića, Ivana Pejčića i Nemanju Stoškovića. Banat je trenutno treći na tabeli sa 4 boda manje od Radničkog. Ove sezone Zrenjaninci su bili poraženi samo dva puta, od Mladosti iz Lučana i Sloge. Banat je već igrao u Nišu ove sezone kada je pobedio Sinđelić sa 3:1 u trećem kolu. Ekipa ima motiva da pobedi lidera i uključi se u trku za Superligu.

- Teška utakmica, ali cilj nam je da pobedimo Banat i da nastavimo sa dobrim igrama i rezultatima. Mi smo lideri, najbolji u ligi, moramo to i da pokažemo. Znamo šta će trener zahtevati i mi ćemo to ispoštovati da bismo obradovali navijače i pobedom pobegli na 7 bodova od Banata - rekao je Marko Mančić, fudbaler Radničkog.

Utakmica će biti odigrana na stadionu Mašinca na Delijskom visu u subotu, 22. oktobra od 14:30h. Ulaz je slobodan.

Ostali parovi 12. kola:

22.10. u 14:30h Kolubara - Sinđelić
22.10. u 14:30h Mladi radnik - Mladenovac
22.10. u 14:30h Inđija - Sloga (K)
22.10. u 14:30h Čukarički - Donji Srem
22.10. u 14:30h Radnički (S) - Mladost (L)
22.10. u 14:30h Bežanija - Teleoptik
23.10. u 14:30h Proleter - Novi Sad
23.10. u 14:30h Srem - Napredak

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: