Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

19:04, 12. 3. 2022.

| Sport

Radnički sa penala do pobede nad Vojvodinom

Autor:Marko MitićIzvor:Južne vesti
FK Radnički
Druga uzastopni trijumf Radničkog; foto: M. M.

U derbiju 27. kola Superlige fudbaleri Radničkog savladali su novosadsku Vojvodinu na svom terenu minimalni rezultatom 1:0 (1:0). Pobedonosni gol za ekipu Radoslava Bataka postigao je sa bele tačke kapiten Aleksandar Pejović.

Duel dva tima koji su pre ovog kola bili na deobi 4. mesta protekao je bez mnogo šansi tokom svih 90 minuta. Prva prilika vredna pomena viđena je u 11. minutu kada je Mićibući na desnoj strani proigrao Jovanovića, ali je njegov udarac završio u naručju golamana Vojvodine.

Domaći u vođstvo dolaze u 15. minutu i to sa bele tačke. Lazarević je bio neoprezan u svom kazenenom prostoru, oborio Mlađovića pa je sudija Trifković pokazao na penal. Odgovornost je preuzeo kapiten Pejović, loptu poslao u jednu, a Rockovu u drugu stranu. Jedinu šansu u prvom poluvremenu tim Vojvodine imao je u 34. minutu kada je iz slobodnog udarca sa 20 metara pokušao Zukić, ali se paradom istakao Dujmović.

Bolje su započeli gosti drugo poluvreme, kontrolisali ritam utakmice i već u 52. minutu stvorili šansu za Arsića, čiji je udarac sa ivice šesnaesterca završio za malo preko gola. Mogli su niški fudbaleri u 64. minutu nakon gužve ispred gola Rockova da dupliraju prednost, ali je Savićev udarac izblokiran. Pokušavali su fudbaleri Vojvodine da stignu do izjednačenja, ali nisu uspeli da stvore nijednu ozbiljniju priliku pred golom protivnika, pa su 3 boda ostala na ”Čairu”.

Radnički se ovom pobedom sada osamostalio na 4. mestu tabele sa 39 osvojenih bodova i naneo ekipi iz Novog Sada četvrti vezani poraz.

U sledećem kolu niški tim biće gost ekipi Radničkog iz Kragujevca, koju od početka drugog dela sezone predvodi nekadašnji trener Nišlija Nenad Lalatović.

Linglong Superliga 27. kolo: Radnički - Vojvodina 1:0 (1:0)

Stadion: Čair;

Sudija: Dejan Trifković;

Strelci: Radnički: Pejović;

Žuti kartoni: Radnički: Štulić, Mlađović, Dujmović; Vojvodina: Stevanović, Maksimović, Bastajić;

Crveni kartoni: /

Radnički: Dujmović, Jamkam, Mlađović, Savić, Aksentijević, Jovanović (od 81. Arsić), Pejović (od 90. minuta Bjeličić), Kovačević, Mićibući, Mesarović, Štulić;

Vojvodina: Rockov, Stevanović, Jeličić, Đorđević, Lazarević, Topić, Busnić (od 59. minuta Maksimović), Simić, Zukić (od 46. minuta Bastajić), Vukadinović, Matić (od 59. minuta Vukčević) ;

 

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • gari

    23:48 // 14. 3. 2022.

    UPRAVA NAPOLJE, BANDO NESPOSOBNA!!!!!
    A ZA NJIMA I SVO " TEHNIČKO OSOBLJE", POČEVOD TRENERA...
    Radnički nema snage, ne za jedno poluvreme, NEMA SNAGE ZA 20MINUTA IGRANJA!!!
    SVE "KILAVI UROŠI", NEMAJU DUŠU DA UMRU, I TO SU PROFI IGRAČI??? O "rehničkom" umeću, snazi, brzini, "fudbalskoj lucidnosti", da li uopšte o tome treba govoriti!?!?!? Niko od njih ne bi mogao da igra, ni mali fudbal!!!!

    • Metaklija63

      00:33 // 16. 3. 2022.

      Sve si lepo rekao,najslabiji sa snagom i trčanjem Kovačević i Pejović a ovaj kvazi trener zaljubljen u njih,problem je što je već kraj prvenstva i skroman i sužen izbor trenera.NAPRED NAŠ RADNIČKI!!!!!

  • Dex

    07:22 // 14. 3. 2022.

    Uprava napolje.

  • bata-ljuba,nislija

    13:35 // 13. 3. 2022.

    Hladno vreme,povredjeni i kaznjeni igraci,pritisak pobede su neki od limitatora za bolju igru.Protivnik je Vojvodina koja je skoro uvek ucesnik evro kupova pa nije ni moglo biti bolje od ovoga.Bitno je da smo uknjizili 3 boda protiv direktnog rivala za Evropu,psiholoski je tu i samopouzdanje da mozemo biti neporazeni u Kragujevac.Najvise se pribojavam Lalatovica koji nije mozda veliki pedagog ...

    • Razbibriga

      18:47 // 13. 3. 2022.

      Prijatelju, mnogo si ,bre, plasljiv, pa vecito nesto pravdas ovu kladionicarsko- menadzersku- lihvarsku ekipu i Ling- long ligu! Kad izidje lista, u petak, dzabe ti je da se plasis Lalatovica ! Kupi knjigu Djordja Stamenkovica i Drde Obradovica, da vidis ko je Radnicki a sta smo doziveli sada,da smo u mutnim radnjama!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: