Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

21:41, 25. 9. 2021.

| Sport

Radnički savladao Kolubaru i došao do prve pobede u gostima

Autor:Marko Mitić Izvor:Južne vesti
VAK_8943
Pobedu doneo Vujadinović golom u 77. minutu; Ilustracija; foto: FK Radnički

Nakon otkazivanja meča sa ekipom Metalca zbog bolesti, ostavke trenera Kokovića, promocije Radoslava Bataka, fudbaleri Radničkog uspeli su da zabeleže prvu pobedu u gostima ove sezone i savladaju Kolubaru rezultatom 3:2 (1:1). Nišlije su koristile svoje šanse, a najzaslužniji za pobedu bili su Mitrović koji se dva puta upisao u listu strelaca, dok je pobedonosni gol postigao Vujadinović.

Duel dve ekipe koje je pre ovog kola na tabeli odvajao samo jedan bod otvorio je šansom Mićubići koji je već u 2. minutu pokušao da poentira, ali je lopta otišla pored gola Kolubare. Blaga terenska inicijativa domaćina naterala je fudbalere iz Niša da se povuku i svoju šansu čekaju iz kontranapada. Baš takvu priliku gosti su imali u 11. minutu kada je Kahriman je rukom bacio loptu do Mitrovića koji je sam krenuo na odbranu Lazarevčana, ali je izostala realizacija.

Mladi Mitrović bio je u centru pažnje i na isteku pola sata igre. Nakon loše procene odbrambenih fudbalera Kolubare, krilni napadač je sada bio precizniji i doneo svom timu prednost. Malo je nedostajalo da nekoliko minuta kasnije Radnički duplira prednost, ali je Škrbić bio sebičan i šutirao iz daljine pravo u Puletića. Ipak, do kraja prvog poluvremena fudbaleri trenera Đurđevića stigli su do izjednačenja. Janković je uputio centaršut, kapiten Đenić je šutirao glavom, Kahriman odbranio taj udarac, međutim na odbijenu loptu natrčao je Andrić i poslao je u mrežu.

Posle samo dva minuta igre u nastavku tim Radoslava Bataka opet je došao u prednost. Drugi gol na meču postigao je Mitrović koji je sa ivice šesnaesterca uhvatio volej i pogodio dalji ugao nemoćnog čuvara mreže ekipe iz Lazarevca. Isti igrač imao je šansu da postigne het-trik u 56. minutu kada je pokušao da lobuje istrčalog Puletića, koji je krajnjim naporom uspeo da intereveniše. Mićibući je pratio akciju i natrčao na loptu koju nije uspeo da prosledi u gol, a onda se u punoj brzini zabio u stativu i povredio, zbog čega je nekoliko minuta kasnije zamenjen.

Odmah je na drugoj strani usledila kazna. Posle intervencije odbrane niškog tima lopta je došla do Filipovića koji levom nogom šalje u gornji levi ugao Kahrimana i ponovo donosi egal svom timu. Usledio je vrlo borben deo meča sa puno izmena, a obe ekipe su pretile iz prekida. Ipak, u 77. mminut Nišlije i treći put dolaze u vođstvo. Kovečevićev šut blokirao je defanzivac domaćih, lopta je stigla do štopera Vujadinovića koji je iz prve jakim udarcem savladao Puletića.

Do kraja meča, Kolubara je pokušala da dođe bar do jednog boda, ali u tom nisu uspeli i tako doživeli treći vezani trijumf. Radnički je meč u utorak sa Metalcem odložio zbog bolesti svojih igrača, ali je uspeo da se ovom pobedom izdigne sa dna tabele i dođe do 12 osvojenih bodova i do 9. mesta posle nekompletnog 11. kola.

Podsetimo, prošle nedelje Radomir Koković je posle samo 20 dana na klupi Nišlija podno ostavku, a na njegovo mesto posle 7 meseci se opet vratio Radoslav Batak. Zajedno sa trenerom Batakom u tim iz Niša se vratio i legenda tima sa ”Čaira” Aleksandar Stojanović koji je novi sportski direktor.

Linglong Superliga 11. kolo: Kolubara - Radnički 2:3 (1:1)

Stadion: SRC Kolubara;

Sudija: Nikola Radaković;

Strelci: Kolubara: Andrić, Filipović; Radnički: Mitrović (2), Vujadinović;

Žuti kartoni: Kolubara: Vučetić, Bakić, Milisavljević, Janković; Radnički: Mićibući, Pejović;

Crveni kartoni: /

Kolubara: Puletić, Janković, Bakić, Marjanović, Kočović (od 80. minuta Stojanović), Milisavljević (od 80. minuta Dobrijević), Vučetić, Nikolić, Filipović, Andrić (od 69. minuta Đuranović), Đenić;

Radnički: Kahriman, Stanković (od 67. minuta Ilić), Vujadinović, Stevanović (od 75. minuta Savić), Bjeličić, Aksentijević, Kovačević, Pejović, Mićibući (od 67. minuta Arsić), Mitrović, Škrbić (od 46. minuta Tomić);

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Todor

    12:16 // 27. 9. 2021.

    Početnička sreća Bataka! Videćemo protiv Metalca i Vojvodine!!! Ako obe utakmice budemo pobedili (imamo bolje igrače i trebalo bi) onda je uprava pogodila sa Batakom. Ako ne pobedimo (mislim da Batak nema taj kvalitet kao trener) onda uprava mora da se otera jer se neće zaustaviti agonija našeg Radničkog!!! Samo složno Meraklije!!! Klub je postojao pre njih i postojaće posle njih

    • Naissus

      23:04 // 27. 9. 2021.

      Nemoguce je da vama jos uvek nije jasno da nema veze ko sedi na klupi kluba. Mozes i ti da sednes, opet sve zavisi od Tonceva (tj. Vucica). Ista prica kao sa Crvenom Zvezdom (Vucicev pulen Terza). Kuci su vice-sampioni a kad izadju vani, svi sa njima brisu patos

  • Razbibriga

    18:31 // 26. 9. 2021.

    Istorijski uspeh, za anale Radnickog ! Ajde, Arlija nek je !

  • Naissus

    18:28 // 26. 9. 2021.

    Razbi ih Radnicki s' 3:2

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Svirajte im 3 sekunde u reketu.

Milos Duchovny Ilic čitalac

Tekst: Košarkaški teren na niškoj Paliluli postao parking

Pronađite nas na: