Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

20:57, 9. 8. 2020.

| Sport

Radnički savladao Novi Pazar - 2:1 na praznom "Čairu"

Autor:Milica JovanovićIzvor:Južne vesti
Novi Pazar Radnički
Sledi još jedan meč na "Čairu", ovog puta protiv Mačve; foto: Vanja Keser

Fudbaleri Radničkog nisu dozvolili Novom Pazaru da napravi i drugo iznenađenje zaredom u svojoj povratničkoj sezoni u Superligi. Nišlije su na "Čairu", praznom zbog epidemije, slavile sa 2:1, a ovo im je bila druga pobeda u novoj sezoni.

Radnički je poveo već u 14. minutu pogotkom Dušana Stoiljkovića, a nakon sjajnog centaršuta Petra Ćirkovića. Prednost je udvostručio u 29. minutu, pošto je Aleksandar Pejović uspešno izveo penal. Iznudio ga je Nenad Gavrić padom u kaznenom prostoru rivala.

U 88. minutu Novi Pazar je uspeo da smanji zaostatak, pogotkom Ervina Kurtija sa 25 metara.

U sledećem, 4. kolu Superlige Nišlije će ponovo biti domaćini, a ovog puta na stadionu "Čair" gostovaće šabačka Mačva.


Pazarci bili borbeni, ali Radnički slavio

U 14. minutu Petar Ćirković prošao je po levoj strani i sjajno centrirao. Lopta je preletela nekolicinu igrača koji su napravili gužvu ispred samog gola, ali je Dušan Stoiljković bio na pravom mestu i kolenom "prikucao" loptu u mrežu.

Tri minuta kasnije desio se i jedan peh za Radnički. Štoper Žarko Marković, od koga je i krenula akcija iz koje je proistekao gol, povredio je rame nakog sa Branislavom Tomićem. Iako je posle nekog vremena ležanja na travi i ukazane pomoći uspeo da ustane i nastavi, svega nekoliko minuta kasnije shvatio je da ipak ne može da nastavi meč, pa ga je već u 26. minutu zamenio Ognjen Bjeličić. Žarko Marković Radnički Marković zbog povrede nije nastupio ni na meču koji je Radnički igrao protiv Crvene zvezde; foto: Vanja Keser

U 29. minutu Nenad Gavrić je nakon kontakta sa Abdulajem Siseom pao, dok je išao ka golu. Sudija Miloš Đordić pokazao je na belu tačku, a Aleksandar Pejović duplirao vođstvo Nišlija.

Do kraja prvog poluvremena pukla je stativa gostiju, posle udarca Pantelića u 35. minutu, a tri minuta kasnije gostujući fudbaleri uputili su prvi šut u okvir gola, ali je on išao pravo u ruke Borivoja Ristića.

U prvih desetak minuta drugog poluvremena dogodile su se tri opasne situacije po gol Novog Pazara - jednom je lopta otišla u gol, ali je bio ofsajd, jednom je golman Marko Drobnjak uspeo da skine udarac Dušana Pantelića, dok su se u završnici trećeg pokušaja domaći "spetljali".

Odmah potom su na drugoj strani gosti mogli da smanje, posle boksovanja Borivoja Ristića. Ipak, golman i kapiten Nišlija uspeo je da skine i drugi pokušaj.

Dobar deo drugog poluvremena protekao je u oštroj borbi, ali se ona mahom odvijala na sredini terena, pa većih uzbuđenja u blizini golova nije bilo.

Iako su se jako borili sve vreme, Pazarci su uspeli da smanje zaostatak tek u 88. minutu. Ervin Kurti je šutirao sa 25 metara, lopta je preletela igrače koji su se nalazili u kaznenom prostoru, odbila se o leđa jednog od domaćih fudbalera i ušla u gol.

Superliga, 3. kolo: Radnički - Novi Pazar 2:1 (2:0)

Stadion: Čair, Niš

Bez publike

Glavni sudija: Miloš Đorđić

Strelci: 1:0 Stoiljković (14. minut), 2:0 Pejović (29. minut), Kurti (88. minut)

Žuti kartoni: Resić (11. minut), Tomić (17. minut), Delimeđac (43. minut), Gavrić (45. minut), Ćirković (61. minut), Vukajlović (64. minut), Pejović (66. minut), Subotić (74. minut)

Radnički: Ristić, Aksentijević, Marković (od 26. minuta Bjeličić), Stevanović, Ćirković, Pejović (od 76. Petrović), Pantelić, Mitrović (od 57. minuta Subotić), Gavrić (od 76. minuta Živković), Stoiljković (od 76. minuta Kasalica), Kojić

Novi Pazar: Drobnjak, Kurdić, Vukajlović (od 84. minuta Vlajković), Sise, Zimonjić, Delimeđac (od 58. minuta Živić), Nedeljković, Resić (od 81. minuta Dacić), Tomić, Perić (od 46. minuta Aganspahić), Dragutinović (od 58. minuta Kurti)

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Gari

    14:23 // 13. 8. 2020.

    Opet u poslednjim minutima primaju golove!!!!!!!!!
    Ovo je neverovatno!!!!!!!!!!!

  • bata-ljuba,nislija

    15:10 // 12. 8. 2020.

    Radnicki je bio jako dobar u polju,nedostaje realizacija koja ce vremenom doci gde treba.Mladi igraci ,Stevanovic,Cirkovic,Mitrovic,Stojiljkovic jako dobri.Radnicki je na ispravnom koloseku i bice medju najboljih 5 na kraju.Generalno,jako efikasan pocetak prvenstva,prosek od 3,3 gola po utakmici.Kvalitet Zvezde,Partizana,TSC-a,Vojvodine,Cukarickog,Radnickog,Spartaka pa mozda i Mladosti.
    Drugi-los

    • Dzamutka

      21:52 // 12. 8. 2020.

      Bata Ljubo, izgleda da nemas kablovsku kuci, pa ne gledas Engleze, Nemce, Spance, Italijane... Daleko je srpski fudbal od kvaliteta a prvenstvo je unapred izrezirano!O, ukusima ne vredi raspravljati ali ni za kafu se prodavati !

  • Ouzo

    07:00 // 10. 8. 2020.

    Mislis da bi Cair bio pun, da nema kovida ?

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Svirajte im 3 sekunde u reketu.

Milos Duchovny Ilic čitalac

Tekst: Košarkaški teren na niškoj Paliluli postao parking

Pronađite nas na: