Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:56, 14. 10. 2015.

| Sport

Radnički savladao Spartak sa 1:0

Autor:Ljubica JocićIzvor:Južne vesti
DSC-1220
foto: Vanja Keser

Golom glavom Nikole Ašćerića u 71. minutu niški Radnički pobedio je subotički Spartak rezultatom 1:0 (0:0) u 13. kolu fudbalske Superlige na stadionu Čair.

Jedini pogodak na utakmici postigao je Ašćerić nakon centrašuta Darka Bulatovića. On je sa 10 metara glavom uputio udarac i lepim golom doveo Radnički u vođstvo.

Niškom timu je ovo 4. pobeda u sezoni i sa 19 bodova zauzima, bar do sura, šestu poziciju na tabeli Superlige.


radnicki-i-spartak.jpg foto: Vanja Keser

U prvom poluvremenu se najviše istakao kapiten Radničkog Aleksandar Jovanović koji je stvarao šanse saigračima koje ovi nisu uspevali da iskoriste.

Najveća prilika Radničkom u prvom poluvremenu bila je u 8. minutu kada je Nikola Ašćerić, nakon centrašuta Jovanović, sa 4 metra glavom pokušao da iznenadi golmana Spartaka, ali je lopta otišla preko gola.

U 28. minutu kapiten niškog tima je centrirao, ali Ašćerić nije stigao do te lopte, pa ni da ugrozi gol gostiju. Minut kasnije Jovanović je ubacio loptu u kazneni prostor Subotičana, oni su je odbili, pa se Saša Marjanović oprobao volejom, ali je golman Spartaka sačuvao svoj gol.

Gosti su u 36. minutu imali priliku kada je Makarić ušao u peterac domaćina i šutirao iskosa sa desne strane, ali je gol Radničkog odbranio Aleksandar Jovanović.


DSC-1195 foto: Vanja Keser

U drugom poluvremenu niški fudbaleri su napadali, a to im se isplatilo u 71. minutu kada su poveli.

Dve velike prilike domaćin je imao u finišu meča. Prvu u 87. minutu kada je Tomić, nakon dodavanja Petrovića, izbio sam ispred golmana, šutirao po zemlji, ali je golman Spartaka odbranio.

Minut kasnije Ašćerić je bio u kontri, dodao do Mrkića koji je pokušao da proigra Blažića koji je uputio udarac sa 17 metara, ali je njegova lopta pogodila stativu.

Jako smo srećni zbog pobede. Videlo se u našoj igri da nosimo teret prethodnih nerešenih rezultata na našem terenu, ali smo u drugom poluvremenu zaigrali mnogo bolje i zasluženo pobedili - kazao je Milan Rastavac, trener niškog tima.

U narednom kolu Radnički gostuje Vojvodini.

RADNIČKI - SPARTAK (0:0)

Stadion Čair, Niš

Sudija: Srđan Jovanović

Žuti kartoni: Aleksandar Jovanović, Radoš Bulatović i Nemanja Lakić-Pešić iz Radničkog, Goran Antonić i Eke Uzoma iz Spartaka

RADNIČKI: Aleksandar Jovanović, Miloš Petrović, Radoš Bulatović, Nemanja Lakić-Pešić, Darko Bulatović, Marko Blažić, Saša Marjanović, Petar Đuričković (Marko Tomić od 61. minuta), Aleksandar Jovanović, Andrej Apostolović (Marko Mrkić od 46. minuta), Nikola Ašćerić.

SPARTAK: Budimir Janošević, Daniel Farkaš, Vladimir Kovačević, Goran Antonić, Marko Jondić, Milan Makarić, Stefan Ilić, Branimir Jočić, Eke Uzoma (Miloš Bogunović od 55. minuta), Nikola Banjac, Vladimir Torbica (Andrej Mrkela od 56. minuta).

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Saki

    08:09 // 16. 10. 2015.

    U srednjoj liniji i napadu su potrebna pojacanja to se vidi iz aviona. Ajmo da pokusamo da uzmemo bod Vojvodini.

  • Predrag

    00:10 // 15. 10. 2015.

    Neka gospodin Rastavac promeni filozofiju igre, ili neka napusti klub. Radnički odavno nije igrao ružniji fudbal. Napadi su totalno bezidejni, a gol se može postići samo slučajno nakon nekog centaršuta. Od utakmice sa OFK-om pa do ove današnje nije viđen nikakav pomak u igri na domaćem terenu, a stiče se utisak da se u svakoj utakmici zadovaljavaju rezultatom 0:0.

    • Realan covek

      11:49 // 15. 10. 2015.

      Sta ti je Rastavac kriv? Sta on moze kad nema kvalitetne centralne vezne igrace i napadaca,jel da on obuce kopacke i da uleti u teren?Pa covek bi imao bolje rezultate da su nam na sredini Popara i Caki i u napadu Mrdak ne ovako.Stavrno neki ljudi su licemeri.Pa covek je 7 na tabeli sa 3-4 primljene plate i solidnim timom.Izgleda da vam je bilo bolje kad ste se borili za opstanak sa Stepijem

  • Danijela Nilokic

    23:54 // 14. 10. 2015.

    Idemo na bolje.Bice bolji dani i publika ce se vratiti. BRAVO RADNICKI !

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: