Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

20:47, 13. 5. 2022.

| Sport

Radnički savladao TSC, za izlazak u Evropu neophodan bod protiv Partizana

Autor:Marko MitićIzvor:Južne vesti
VAK-5669
Radnički slavio protiv direktnog konkurenta; foto: V. K.

Fudbaleri niškog Radničkog ostvarili su važnu pobedu u borbi za plasman u evropska takmičenja, pošto su u 36. kolu Superlige sa 2:0 (1:0) savladali direktnog konkurenta ekipu TSC-a. Stelci za tim sa ”Čaira” bili su Kasalica u 18. i Jovanović u 89. minutu.

U uvodnih 10 minuta na ”Čairu” ljubitelji fudbala mogli su da vide početno odmeravanje snaga, a gosti su u 12. minutu preko Mirčevskog zatresli mrežu niškog tima. Ipak, pomoćni sudija je nakon što se akcija završila podigao zastavicu, a VAR je potvrdio njegovu odluku da je Ratkov u začetku akcije bio u nedozvoljenoj poziciji.

Preuzeli su fudbaleri Radničkog inicijativu od tog trenutka, a šest minuta kasnije Nišlijama vođstvo donosi Kasalica. On je iskoristio centaršut mladog Mitrovića i glavom poslao paraobolu koja je završila u mreži Filipovića. Priliku da poravnaju rezultat Bačkotopolčani su imali u 28. minutu, ali je udarac Đakovca iskosa odbarnio Dujmović. VAK-5667 Niški tim u poslednjem kolu gostuju u Humskoj; foto: V. K.

Ritam utakmice potpuno je opao na startu drugog dela, a šansu vrednu pomana imao TSC preko Ratkova, čiji je udarac po zemlji završio pored gola. U 68. i 69. pripretili su opet gosti, međutim udarci Tomanovića i Vukića otišali su iznad prečke. Najbolju priliku gosti su imali u 87. minutu, ali je udarac glavom Čalušića posle kornera Mirčevskog paradom zaustavio Dujmović.

Krenuli su svim silama fudbaleri TSC-a ka golu Radničkog, ali su ostavili previše prostora za kontranapad što su domaći iskoristili. Golman Filipović je krenuo na loptu, loše intervenisao, što je iskoristio Jovanović i postavlo konačnih 2:0.

Ovom pobedom ekipa Radoslava Bataka stekla je 3 boda prednosti u odnosu na svog večerašnjeg rivala i 2 boda više od Voždovca koji će do kraja prvenstva igrati protiv Partizana i Crvene zvezde. Protiv crno-belih snage će odmeriti i niški tim, a Radničkom će u tom meču biti potreban samo bod, kako bi obezbedili 4. mesto.

U slučaju da ekipa iz Bačke Topole slavi protiv Vojvodine, a Nišlije izgube u Humskoj, ekipa Žarka Lazetića će se naći u kvalifikacijama za Ligu Konferncija, pošto su na kraju regularnog dela bili bolje plasirani tim.

Linglong Superliga 36. kolo: Radnički - TSC 2:0 (1:0)

Stadion: Čair;

Sudija: Srđan Jovanović;

Strelci: Radnički: Kasalica, Jovanović;

Žuti kartoni: Radnički: Kasalica, Arsić, Savić, Jovanaović; TSC: Mirčevski, Đakovac;

Crveni kartoni: /

Radnički: Dujmović, Jamkam, Savić, Vujadinoivić, Mlađović, Kovačević (od 64. Minuta Aksentijević), Arsić (od 79. minuta Pejović), Tomić (od 57. minuta Jovanović), Mićibući (od 79. minuta Stanković), Mitrović; Kasalica (od 57. minuta Mesarović);

TSC: Filipović, Petrović (od 79. minuta Krsmanović), Leandro (od 46. Minuta Antonić), Stojković, Čalušić, Bočkaj (od 64. Milićević), Đakovac, Mirčevski, Ratkov (od 64. minuta Stanojlović), Stanojev (od 46. minuta Tomanović), Vukić;

 

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Voja

    15:56 // 17. 5. 2022.

    Politički je potrebno da Radnički igra Evropu. Tako da će u momentu kada Zvezda već bude vodila sa 3:0 protiv Voždovca, i Partizan bude shvatio da nema ništa od titule (ako već i nije shvatio), da odigra remi sa Radničkim. Mada, TSC je kapital prijatelja od političkog brata našeg Precednika. Tako da i tu igra politika. Videćemo.

  • Petronije

    01:15 // 17. 5. 2022.

    A da TSC i Vojvodina odigraju nerešeno?

  • Gaga

    13:34 // 15. 5. 2022.

    Ove sezone,Kako bude,Bice,Ali,Ako se ocuva ovaj sastav,sledece god.,na stogodisnjicu "Radnickog",ja ocekujem sampionsku titulu!!!

    • Srećko Šojić

      10:45 // 16. 5. 2022.

      ,,Ti si budala Pantiću..."

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Dele prvo mesto sa Katastar.

Danilo Nenezić Čitalac

Tekst: Nišu nagrada za najbolju gradsku upravu u oblasti efikasnosti i delotvornosti [anketa]

Pronađite nas na: