Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

18:31, 4. 2. 2022.

| Sport

Radnički savladao ruski Torpedo, napadač Štulić upisao prvenac

Autor:M. M.Izvor:Južne vesti
FK Radnički
Poslednju proveri izabranici trenera Bataka imaće već sutra protiv uzbekistanskog Olimpika; foto: FK Radnički

U petoj kontrolnoj utakmici na pripremama u turskom Beleku, fudbaleri Radničkog savladali su Torpedo iz Moskve rezultatom 2:1. Mrežu ruskog drugoligaša pogađali su Dušanić u 24. i novajlija Štulić u 75. minutu meča.

Kao i na prethodnim utakmicama, trener Batak je šansu u startnoj postavi pružio uglavnom mladim igračima, novajlijama, kao i onima sa manjom minutažom tokom jesenjeg dela sezone.

Radnički je tokom većeg dela meča bio bolji od trenutno trećeplasiranog tima ruske Druge lige, a ekipu iz Niša u vođstvo je doveo mladi Dušanić. Moskovljani su ipak do kraja prvog dela uspeli da poravnaju rezultat preko Kožemajkina. Pobedu Radničkom 15 minuta pre kraja utakmice doneo je doskorašnji napadač Partizana Nikola Štulić.

Nišlije su meč protiv Torpeda počele u sledećem sastavu: Drobnjak, Stanković, Ćirković, Jovičić, Jovanović, Ilić, Mesarović, Tomić, Mićibući, Dušanić i Pavlov.

Tokom drugog poluvremena šansu su dobili i Bjeličić, Pejović, Vujadinović, Kasalica, Štulić, Adamović i Štavljanin.

Radnički će poslednji meč u Beleku odigrati već sutra, ali ne protiv Kairata, kako je bilo planirano, već protiv uzbekistanskog Olimpika, s obzirom na to da kazahtanski tim ima puno problema sa virusom korona u svojim redovima.

Duel sa Olimpikom biće generalna proba pred nastavak sezone i utakmicu sa Partizanom, koja je zakazana za 12. februar na stadionu ”Čair”.

Podsećamo da su izabranici Radoslava Bataka pre ovog meča sa Torpedom odigrali četiri kontrolna susreta u Beleku i upisali pobedu, remi i dva poraza. Savladan je bugarski Spartak iz Varne sa 1:0, protiv poljskih Pjast Glivica je bilo 1:1, a niški tim je izgubio od slovačkog Ružemberoka rezultatom 2:1 i ruskog Himkija sa 1:0.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • ђура

    10:01 // 5. 2. 2022.

    Само напред !
    Честитке за победу !

  • STOJKO

    00:10 // 5. 2. 2022.

    Kako su igrali protiv drugoligasa dobro su prosli

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: