Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

18:27, 1. 2. 2019.

| Sport

Radnički savladao šampiona Slovačke

Autor:M. JovanovićIzvor:Južne vesti
Noma Radnički
Noma prepodne odigrao ceo meč protiv mladog tima Krasnodara, a popodne ušao u duel sa klupe i dao gol Spartaku; ilustracija; foto: Vanja Keser

Ekipu koja je ove sezone igrala grupnu fazu Lige Evrope i tu savlada Fenerbahče i Anderleht niški Radnički uspeo je da savladala rezultatom 2:1 u prijateljskom meču odigranom u Turskoj. Iako je ovo bila kontrolna utakmica, u klubu sa "Čaira" kažu da je Spartak iz Trnave izašao u punom sastavu i ovaj trijumf posmatraju kao dokaz da su velike ambicije koje imaju ove sezone i te kako opravdane.

Pogotke za niški sastav postigli su Đođe Crnomarković u 77. i Riota Noma u 85. minutu. Zrelu partiju pružio je niški sastav, navode u klubu, te je u svim elementima nadigrao aktuelnog prvaka Slovačke.

U startnoj postavi Radničkog našli su se: Ristić, Todorovski, Pankov, Crnomarković, Đorđević, Bondarenko, Drinčić, Ranđelović, Kojašević, Petar Petrović, Grbić i Haskić. U drugom poluvremenu nije se menjao ceo tim, kao u gotovo svim ranijim kontrolnim duelima, već su se dogodile tri izmene, pošto su ušli Stojanović, Noma i Nikodijević.

Kao podstrek za ostvarenje ciljeva - plasmana u kvalifikacije za Ligu Evrope i osvajanje Kupa, video je Nenad Lalatović ovaj duel, a pobedu posvetio navijačima Radničkog i gradu Nišu.

Dominirali smo tokom svih 90 minuta, a oni su, kao i mi, igrali u najjačem sastavu. Raduje pristup i odnos mojih igrača. Za nas je ova utakmica bila kao takmičarska. Tražio sam da mi pokažu koliko možemo i pokazali su da su sa pravom drugi u Superligi i da ovaj tim može da napravi još puno dobrih stvari - rekao je Lalatović.

Inače, Nišlije su danas imale još jedan kontrolni meč, protiv mladog tima Krasnodara. U njemu su dobili minutažu mladi fudbaleri, kao i oni koji nisu imali veću minutažu, a utakmica je završena bez golova.

Za Radnički su protiv ruskog tima nastupali: Bulajić, Ćirković, Marko Petrović, Aleksa Jovanović, Marko Živković, Noma, Aleksandar Kostić, Petar Ristić, Petar Krstić, Aleksandar Jovanović i Nikodijević.

U 20. minutu se povredio Aleksandar Kostić, pa je niški sastav do kraja igrao sa fudbalerom manje, jer Lalatović nije hteo da umara prvotimce. Jedina izmena bio je golman Milorad Kojić, koji je ušao u drugom poluvremenu.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: