Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

17:09, 8. 5. 2020.

| Sport

Radnički se fokusira na Kup, za ligu još razmatraju sa kojim da timom nastupe

Autor:M. JovanovićIzvor:Južne vesti
fk radnicki stadion, foto jv vanja keser
U Kupu sigurno u najjačem sastavu; foto: JV / Vanja Keser

U niškom Radničkom i dalje razmatraju sa kojim će timom nastupiti u preostala četiri kola Superlige, kaže predsednik Skupštine kluba Radan Ilić, jer su, nezadovoljni skraćivanjem takmičenja, ranije najavili da, u slučaju ovakve odluke, možda puste omladince da igraju. Drugačija stuacija je u Kupu, gde niški klub cilja visoko i nada se i Evopi.

Trebalo je da se još 11 kola odigra do kraja sezone, ali su glasovi većine superligaša otišli u prilog tome da ih bude još četiri - koliko da se regularni deo sezone privede kraju, ali bez plej-ofa i plej-auta.

Pretnjom da će u tom slučaju preostala četiri kola odigrati sa drugim timom, možda i fudbalerima iz Omladinske škole, Radnički se oglasio i pre konačnog donošenja odluke. Takav potez i dalje je u opticaju, kaže Ilić, svi fudbaleri treniraju, a do 30. maja, kada je zakazan početak nastavka šampionata, odlučiće ko će na teren.

Razlog ovako burnom neslaganju sa odlukom, kako navodi, je to što je šampionat neregularan ukoliko se njegova pravila prekrajaju dok traje, kao i to što će takmičarskog žara izostati, jer je sve manje-više rešeno. U to delimično spada i borba za izlazak na međunarodnu scenu, samim tim i sudbina Radničkog, pošto mu ostaju samo još matematičke šanse da stigne do 4. pozicije, a u borbu se jedino još može uključiti Čukarički, s tim da računa na kiks TSC-a.

Malo je bodova u ta četiri kola da bi ona nešto suštinski mogla da promene na tabeli. Sa 11 utakmica je nešto sasvim drugo, svi imaju veću šansu. Ovako nema rezultatski značaj, biće nezanimljivo, a čim je sistem takmičenja izmenjen, naravno da je neregularno. Vi morate na početku da znate pod kojim se uslovima takmičite - rekao je Ilić.

U Kupu je drugačija situacija, igraće se do kraja, s tim što će se i u četvrtfinalu (3. jun) i u polufinalu (10. jun) i u finalu (24. jun) igrati samo po jedna utakmica. I to je ono gde Nišlije vide svoju šansu za treću godinu zaredom na međunarnoj sceni, pa Ilić kaže da su im sve ambicije usmerene ka najmasovnijem takmičenju.

Radnički mora da bude spreman za Kup utakmice, uspeh na tim utakmica vodi u Evropu. Možda će i sam ulazak u finale biti dovoljan za evropsku scenu. U Kupu će sigurno igrati prvi tim, igrači treniraju i nama ostaje to takmičenje da izborimo izlazak na međunarodnu scenu - priča Ilić.

Inače, žreb za četvrtfinale Kupa još nije održan, a u njemu će jug Srbije imati dva predstavnika, oba superligaša - niški Radnički i surdulički Radnik.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Dzamutka

    09:12 // 10. 5. 2020.

    Ne mozgajte mnogo, Boss Kokeza ce vam reci kako da radite !

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: