Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:55, 23. 10. 2019.

| Sport

Radnički se ispromašivao, ali ga 2 gola za 3 minuta odvela u četvrtfinale Kupa

Autor:Milica JovanovićIzvor:Južne vesti
Dušan Pantelić Radnički
Prvenac Pantelića u dresu Radničkog; foto: Vanja Keser

Kombinacija sjajnih odbrana mladog golmana Bačke Alekse Ćirića, "mlakih" završnica napada i velikih promašaja fudbalera Radničkog, učinili su duel osmine finala Kupa mnogo neizvesnijim od očekivanog. Ipak, sa dva pogotka za svega 3 minuta Nišlije su odradile posao, pobedile sa 2:0 i plasirale se među 8 najboljih u najmasovnijem takmičenju.

Prvo je u 74. minutu pogodio Dušan Pantelić, koji je odmah potom izašao iz igre i napravio mesta Vladimiru Đilasu. Novi-stari fudbaler niškog tima iskoristio je šansu odmah, pošto je duplirao rezultat u 77. minutu. Sa druge strane, igra prvoligaša signalizirala je da je stigao na "Čair" da se brani, pokuša da sačuva mrežu i mesto u četvrtfinalu nađe preko penala.

Gol Nišlija ni u jednom trenutku nije bio u opasnosti, sve dok nisu poveli. Onda su Vojvođani počeli da napadaju, ali bezuspešno, pa je utakmica završena sa 2:0. Ipak, fudbaleri sa "Čaira" mogu da žale zbog brojnih propuštenih prilika i promašenih zicera.

U 18. minutu viđena je prva izglednija šansa - Filip Knežević je sa dvadesetak metara šutirao, lopta je nezgodno odskočila na svom putu do gola, ali to nije omelo mladog Aleksu Ćirića da “skine” ovaj udarac.

Nije se mnogo čekalo ni na novu priliku za domaćina. Nemanja Nikolić je izuzetno precizno prosledio loptu Nikoli Čumiću, koji se nalazio sa suprotne strane kaznenog prostora. Mladi reprezentativac Srbije progurao je nekako do Dejana Melega, koji je pak šutirao pravo u golmana Ćirića.

Mogao je Radnički do gola i nakon nešto više od pola sata igre. Filip Knežević je prihvatio loptu na sredini terena, doveo je na par metara od gola, odakle je solidno šutirao u dalji ugao. Međutim, ponovo je 22-godišnjak na golu Bačke skinuo zicer, a par minuta kasnije još jedan, kada se bacio na loptu koju je Čumić imao gotovo na nozi.

U završnici poluvremena je svoje prilike dočekao i Nermin Haskić, ali je prvo glavom poslao loptu preko gola, a potom se oprobao i sa velike udaljenosti, šutnu jako u dalji ugao, ali zamalo promašio okvir.

Gužva u kaznenom prostoru Bačke, a nakon što je Ćirić boksovao loptu na odbitak naleteo Lazar Đorđević, koji je prosledio visoko preko gola. Malo potom je i Haskić sa 5 metara glavom poslao pored gola.

Dušan Pantelić, golman gostiju previše je izašao, a ovaj poslao loptu precizno, taman da ga zaobiđe, a opet završi u mreži rivala. Svega 3 minuta se čekalo na naredni pogodak Radničkog - tek što je ušao u igru, Vladimir Đilas se našao u pravo vreme na pravom mestu i u skoku pogodio sa svega par metara od gola.

Vođstvo domaćina nateralo je goste da idu na sve ili ništa - počeli su da napadaju. Desetak minuta pre kraja utakmice izuzetno lep pokušaj imao je rezervista Nikola Žakula, ali je čuvar mreže Radničkog NIkola Petrović zabeležio još lepšu intervenciju. On je u letu udario loptu, promenio joj tok i izazvao povike na relativno praznim tribinama "Čaira".

Četvrtfinala Kupa igraće se 18. marta 2020. godine, a parovi će biti nakadno određeni žrebom.

Kup Srbije, osmina finala: Radnički - OFK Bačka 2:0 (0:0)

Stadion: Čair, Niš

Publika: 400

Glavni sudija: Dalibor Manojlović (Knjaževac)

Žuti kartoni: Stevanović, Sulaka

Strelci: Pantelić (74. minut), Đilas (77. minut)

Radnički: Petrović, Nikolić (od 89. minuta Miloradović), Sulaka, Stevanović, Đorđević, Bondarenko, Meleg, Pantelić (od 75. minuta Stojanović), Knežević, Čumić (od 76. minuta Đilas), Haskić

OFK Bačka: Ćirić, Marinković, Kukić, Kostić, Vještica, Stojanović, Milovanović (od 62. minuta Žakula), Marković (od 55. minuta Obrenović), Milanov, Simić (od 71. minuta Perić), Gajić

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da be, oni kao nešto tražili od Beograda. Kad ih zovu iz Beograda oni ustanu od stolicu.

Zoki Ajduk Čitalac

Tekst: Grad Niš traži od države Tvrđavu na poklon

Pronađite nas na: