Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

20:55, 2. 10. 2020.

| Sport

Radnički se protiv Mladosti mučio, pa izvukao remi u nadoknadi vremena

Autor:Milica JovanovićIzvor:Južne vesti
Radnički
Drugi remi zaredom na "Čairu"; foto: Vanja Keser

Oba gola na premijernom meču 10. kola Superlige između Radničkog i Mladosti viđena su u samoj završnici - ekipa iz Lučana je povela u 87. minutu, a Nišlije izjednačile tokom sudijske nadoknade. Na kraju meča na praznom "Čairu" - 1:1.

Strelac jedinog gola za Mladost bio je Aleksandar Ješić. Arbitar je odlučio da prizna pogodak, mada je kada je primio loptu Ješić bio na ivici ofsajda. Izjednačenje je viđeno u 5. minutu nadoknade vremena, a strelac je bio Nenad Gavrić.

Radnički se sada popeo na 5. poziciju na tabeli, ali nije mnogo verovatno da će tu i ostati, s obzirom na to da svi ostali tek treba da odigraju svoje mečeve 10. kola.

Sledi dvonedeljna pauza u Superligi, nakon koje Nišlije gostuju Napretku.


Utakmica bez mnogo prilika, a sa uzbudljivom završnicom

Po jedna prilika sa obe strane, fudbaleri Radničkog koji deluju kao da nemaju mnogo ideje kako do protivnikovog gola i Mladost koja je bila bolji tim na terenu, pravila konstantan presing, ali bez rezultata - tako je izgledalo prvih četrdesetak minuta prvog poluvremena na stadionu "Čair".

Dušan Stojiljković je u 38. minut primio loptu odmah pored gola, ali su pali i on i njegov čuvar, pa ništa nije bilo ni od te prilike. Ubrzo je, nakon kornera i Mladost imala šansu na drugoj strani i - prokockala je.

U drugom poluvremenu je trener Radoslav Batak pokušao da unese promene u igru izmenama - umesto Nemanje Kojića ušao je Uroš Đuranović, a umesto Kristijana Živkovića Aleksandar Kovačević, koji je juče potpisao ugovor sa Radničkim.

U 68. minutu Gavrić je pao na ivici šesnaesterca, ali je sudija procenio da je bilo van njega i dosudio samo slobodni udarac koji je umalo završio u golu. Usledio je još jedan prilično opasan napad Nišlija, ali i ovog puta sa istim epilogom.

Najbolja prilika viđena je u 81. minutu i bila je delo fudbalera iz Lučana. Milan Bojović je bio odmah pored gola, "pucao" glavom, a golman Borivoje Ristić je skinuo tu loptu sa same gol-linije.

Batak je dao priliku i Petru Đuričkoviću da ponovo zaigra u dresu Radničkog po drugi put, pošto se pre dva dana vratio na "Čair".

U 87. minutu Mladost je povela. Strelac je bio Aleksandar Ješić, pošto je golman Borivoje Ristić istrčao, a fudbaler gostiju šutnuo tako da ga je lopta zaobišla i otišla u prazan gol.

U nadoknadi vremena Radnički je imao dve dobre prilike, a iskoristio jednu. Prvo je Đuričković izveo slobodan udarac, golman Mladost Zlatko Zečević uhvatio loptu, i sa njom u rukama pao iza gol-linije, ali je dosuđen faul nad njim.

1:1 je postavio Nenad Gavrić. Bila je gužva u kaznenom prostoru, lopta je preletela sve i stigla do Gavrića, koji se nalazio na pet metara od gola, lepo je zahvatio glavom i prosledio u gol.

Poslednji minuti su bili zanimljivi jer je tenzija porasla, pa je arbitar pokazao crveni karton ka klupi Mladosti, potom i žuti Oditi dok je ulazio na teren, zbog odugovlačenja.

Superliga, 10. kolo: Radnički - Mladost 1:1 (0:0)

Stadion: Čair, Niš

Bez publike

Glavni sudija: Novak Simović

Strelci: Ješić (87. minut), Gavrić (95. minut)

Žuti kartoni: Gavrić, Petrović, Kasalica (Radnički), Šatara, Bojović, Milošević, Odita (Mladost) 

 Radnički: Ristić, Aksentijević, Stevanović, Momčilović, Ćirković, Petrović, Pantelić (od 78. minuta Kasalica), Gavrić, Stoiljković (od 82. minuta Đuričković), Živković (od 58. minuta Kovačević), Kojić (od 58. minuta Đuranović)

Mladost: Zečević, Milošević, Krajišnik, Radivojević (od 79. Stanisavljević), Babić (od 55. minuta L. Jovanović), Baja, Perović, Ješić (od 95. minuta Odita), P. Jovanović, Bojović, Šatara

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • gari

    10:11 // 4. 10. 2020.

    Sa Cukarickim izgibljena 2 boda( 0:0), evo sad, opet izgubljena 2 boda protiv Mladosti( 1:1)!!!!!! Da su osvojeni, sada bi Radnicki bio na 2. MESTU!!!!!!!!!!

  • Bojan

    11:12 // 3. 10. 2020.

    Jedino rešenje za trenutnu situaciju je da Radnički promeni ime. Kada se budu stekli uslovi za normalno rukovodstvo i igrače koji će da ginu za grb kluba vratiti.
    Ovako se bruka klub koji je bio ime u bivšoj Jugi a sada je sprdnja za neke Lučance, Voždovčane, Topolce itd...

    • Milan milanovic

      22:54 // 3. 10. 2020.

      Cuj neke Lucane. Sine, Lucani vas oducili od fudbala 97 minuta. Al igra se dok Radnicki ne postigne gol. Godinama namestate utakmice, cela Srbija zna, i nije vas sramota!

  • CAFFE RANDES bivši

    09:14 // 3. 10. 2020.

    Mislim da ovaj trener Batak treba da se pokupi i napusti klub,grad Niš.On je još mlad trener pun neiskustva a željan dokazivanja.E to može ali u FK Dečić,FK Petrovac na moru,Vršac,Sentu,FK Kopaonik Brus,FK Moravu Čuprija,FK Jedinstvo G.Matevac,ali nije dobro da to bude FK RADNIČKI NIŠ.GOSPODINE TONČEV jako Vas poštujem jer volite klub ali shvatite najurite Marka direktora i Bataka i par igraca ,OK

    • Bivši trener

      12:16 // 3. 10. 2020.

      Bravo .Što pre g.Tončev shvati bolje za klub a i njega.Ristić golman odmah vani.Taj mali miš tobože sp.dir.glumac običan.Vadi se na Bojzija(odličan momak) i kao fol naredba,ono ovo.Provalio sam ga brzo i eliminisao da nije u mojoj blizini,a nastavio komunikaciju sa GLAVNIM IVICA TONČEV i bilo super i oko dolaska novih igrača a i sve ostalo.Proveo sam se odlično u Nišu i danas se čujem sa g.Ivicom

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: