Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:00, 24. 4. 2019.

| Sport

Radnički slavi rođendan - 96. godina za obaranje klupskih rekorda

Autor:M. JovanovićIzvor:Južne vesti
Radnički
Ako sutra pobedi Čukarički, niški tim će jedan bod deliti od osigurane 2. pozicije; foto: Vanja Keser

Pod okriljem Komunističke partije 24. aprila 1923. godine osnovan je Fudbalski klub Radnički. Iako postoji već 96 godina, niški klub nikada nije završio sezonu kao vicešampion Srbije, niti stigao do finala Kupa, a ove sezone ima priliku da uradi obe stvari.

Završavao je Radnički sezonu kao 3. tim u najjačem nacionalnom šampionatu u više navrata, 1980. i 1981. godine u Jugoslaviji, a prošle godine u Srbiji. Ove godine, “Real sa Nišave” ima odlične šanse da ode stepenik više, pošto 5 kola pre kraja takmičenja ima 11 bodova više od trećeplasiranog Partizana. Ima i 4 boda manje od vodeće Crvene zvezde, pa ni titula ne ostaje otpisana kao nemoguća misija.

I u Kupu Srbije ima šanse da ispiše nove strane klupske istorije, pošto je u prvom meču polufinala izgubio od Partizana, ali tek sledi revanš na “Čairu”, 15. maja. Od kada je Srbija samostalna ni do polufinala nije stigao niški klub, a mesto među najbolja 4 tima u najmasovnijem takmičenju nalazio je u Jugoslaviji 4 puta i jednom u Kupu Srbije i Crne Gore.

Naravno, sve su ovo rekordi samo na domaćoj sceni, s obzirom na to da je Radnički 1975. godine osvojio Balkanski kup, a sezona 1981/1982 ostaje zlatnim slovima ispisana. Padali su tada pred “Realom sa Nišave” Napoli, Grashopers, Fejnord, Dandi junajted. Aprila je bajka okončana, pošto je nemački Hamburg kod kuće savladao Radnički, nadomestivši zaostatak iz prvog meča, kada je na “Čairu” pobedu odneo domaćin.

Sa proslavom 96. rođendana niški klub će ipak sačekati jedan dan, pošto sutra, 25. aprila od 15:30 dočekuje Čukarički u 3. kola plej-ofa Superlige. Tim povodom, u Radničkom su rešili da časte navijače, pošto je najavljen besplatan ulaz na "Čair".

Kako bismo sa navijačima proslavili 96. rođendan kluba, ulaz na stadion je besplatan za sve posetioce. Dođite da navijamo zajedno - poručuju u Radničkom.

Inače, ove sezone je niški sastav već obarao rekorde, a najznačajniji je onaj po broju vezanih pobeda u elitnom rangu takmičenja.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • zoran71

    08:38 // 28. 4. 2019.

    napred REAL do duple krune.

  • drax

    13:12 // 24. 4. 2019.

    Sretno majstori

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Ne znam da li je Perišić geometar, arhitekta ili lekar.

Marina Matejević čitalac

Tekst: Perišić: Nova zgrada Hitne pomoći biće kod "Stop šopa"

Pronađite nas na: