Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

19:07, 26. 10. 2020.

| Sport

Radnički "srušio" Partizan na "Čairu"

Autor:Milica JovanovićIzvor:Južne vesti
Gavrić Radnički Partizan fudbal Superliga oktobar 2020 oto Južne vesti Vanja Keser
Foto: Vanja Keser

Nije bilo mnogo prilika, ni lepih akcija u derbiju 12. kola Superlige, ali je Radnički jednu od malobrojnih iskoristio i nakon godinu i po dana uspeo da savlada beogradski Partizan, rezultatom 1:0. Ovim je prekinuta serija od četiri superligaška meča bez pobede.

Na dan kada je Dragan Pantelić legendarnim pogotkom preko celog terena doneo Radničkom pobedu protiv Veleža, njegov prezimenjak Dušan, tačno 40 godina kasnije, doneo je trijumf protiv Partizana. Igrao se 78. minut, kada je Dušan Pantelić sa više od 20 metara poslao loptu posred Partizanovog gola.

Odmah nakon pogotka Pantelić je napustio igru, a trener Milan Đuričić rekao je da su dugo čekali kada da ga izvedu iz igre, pošto je još u prvom poluvremenu dobio jak udarac u duelu sa Svetozarom Markovićem.

Ristić je prelomio utakmicu kada je izvadio onu loptu posle šuta Obradovića. Onda je došao taj naš gol. Imali smo dilemu kada da zamenimo Pantelića, a on je praktično sam odlučio kada da izađe, pošto je još u prvom poluvremenu dobio jak udarac. Eto, nekad u fudalu treba imati i sreće. Partizanu od srca želim sve najbolje u nastavku sezone - rekao je Đuričić.

Navijači Radnički Partizan Foto: Vanja KeserI na ovoj utakmici bilo je zabranjeno prisustvo publike, ali se na početku čulo pucanje petardi, a onda i pesme Partizanovih navijača, koje su se stacionirali kod kapije između severne i zapadne tribine.

Ekipa sa "Čaira" sada se popela na 6. poziciju na tabeli.

U sledećem kolu, koje je na programu narednog vikenda, Nišlije će gostovati Javoru u Ivanjici.


Radnički iskoristio šansu u najboljem trenutku

Partizan je imao priliku u 21. minutu, kada je prvo šutirao Filip Stevanović, ali je izblokiran, a onda odbitak dočekao Asano. Taj udarac je skinuo golman Borivoje Ristić.

Par minuta kasnije i Radnički je imao svoju priliku u kaznenom prostoru rivali, ali su se svi igrai "spetljali" i nisu uspeli da zadaju teži zadatak Vladimiru Stojkoviću, u čijim je rukama završen ovaj napad. Aksentijević Radnički Partizan fudbal Superliga oktobar 2020 oto Južne vesti Vanja Keser Foto: Vanja Keser

Po dva puta su se do kraja poluvremena okušali Nenad Gavrić i Nikola Aksentijević, Gavrić je oba puta izblokiran, dok je Aksentijević bio neprecizan.

Na samom početku drugog dela meča Ivan Obradović je imao odličnu priliku, u trku je zahvatio loptu glavom, ali nije bio dovoljno precizan.

Veliku priliku imao je Partizan u 56. minutu. Kombinacija Obradović i Filip Holender, koji je ušao 10 minuta ranije rezultovala je odličnim šutom na gol, ali je još bolje reagovao Ristić, koji je skočio i uspeo da odbije loptu koja je išla u sam gornji ugao gola. Ubrzo još jednu šansu novajlija u crno-belom dresu nije uspeo da realizuje.

Dušan Pantelić Radnički Partizan Foto: Vanja KeserNišta na "Čairu" nije delovalo kao da će se tresti mreža, još manje Partizanova, ali to se desilo u 78. minutu. Gavrić je jako lepim potezom petom izigrao odbranu rivala i poslao loptu Aksentijeviću. On je sam krenuo ka kaznenom prostoru rivala, ali nije šutirao vreć vratio loptu unazad, a na nju je naleteo Dušan Pantelić i poslao je iza leđa Stojkovića.

U 89. minutu Beograđanima je dosuđen slobodni udarac, šutirao je Holender, ali je odbrana Nišlija glavom odbila ovaj šut.

Nadoknada vremena bila je puna grubih duela i padanja fudbalera, ali gosti nisu uspeli da ugroze vođstvo niškog sastava.

Superliga, 12. kolo - Radnički - Partizan 1:0 (0:0)

Stadion: Čair, Niš

Bez publike

Glavni sudija: Miloš Milanović

Žuti kartoni: Gavrić (Radnički) S. Marković (Partizan)

Strelci: Pantelić (78. minut)

Radnički: Ristić, Aksentijević, N. Stevanović, Marković, Ćirković, Kovačević, Pantelić (od 82. minuta Momčilović), Đuričković (od 82. minuta Petrović), Živković (od 71. minuta Đurić), Gavrić (od 90. miuta Lazić), Đuranović  (od 71. minuta Kasalica)

Partizan: Stojković, Miljković, S. Marković, Banjak, Obradović, Zdjelar (od 76. minuta Šćekić), F. Stevanović (od 46. minuta Holender), Natho (od 85. minuta Brežančić), Asano, Lutovac (od 76. minuta Štulić), Bajbek (od 62. minuta Pavlović)

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Brale

    10:05 // 28. 10. 2020.

    Tako mi rokamo u Nišu. Radnički, Radnički, navijam za Radnički. VIŠE VOLIM DA ROKNEMO BEOGRAĐANE NEGO LEBA DA JEDEM.

  • Gari

    08:43 // 27. 10. 2020.

    Partizanu sa ovakvom "odbranom" ako se ne uvali barem 3 komadaje cista SRAMOTA!!!! Sto znaci, SRAMOTA ZA RADNICKI!!!! Kukavicki od starta, bunkerica za sve pare. Al ajde, 3 boda su 3 boda, makar i protiv grobara.

  • Anti Grobar

    01:16 // 27. 10. 2020.

    Stanojevic samo kuka buni se psuje umesto da kaze nesto svojim igracima koji su u rangu fk zubin potok, bice borbe za opstanak vidim ja

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: