Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:13, 3. 3. 2018.

| Sport

Radnički "srušio" Partizan na "Čairu"

Autor:M. JovanovićIzvor:Južne vesti
Radnicki Partizan
Timovi su se borili uprkos lošem terenu; foto: Vanja Keser

Čvrsta odbrana omogućila je Radničkom da ne primi gol na utakmici sa aktuelnim šampionom Srbije Partizanom, a pogodak Milana Pavkova doneo je Nišlijama i trijumf na svom "Čairu", rezulatom 1:0, u 25. kolu Superlige.

Utakmica je otpočela prilično brzo, a već u prvih desetak minuta igre oba tima su imala solidne šanse. Najbolja za niški sastav bila je kada je Milan Pavkov dodao loptu Rioti Nomi pred kaznenim prostorom Beograđana, ali su rivali uspeli da ga izblokiraju.

U 33. minutu Zoran Tošić imao je odličnu priliku pred golom rivala i veoma lepo šutnuo, ali je golman Bojan Šaranov to “pokupio”. Još jedna slična situacija desila se i krajem prvog poluvremena, šutirao je Suma, ali je Šaranov ponovo pokazao klasu. VAK-2794 Veliko slavlje na "Čairu"; foto: Vanja Keser

Još jedna mogućnost za pogodak ukazala se Radničkom već na početku drugog poluvremena, kada je Nikola Stanković pred golom rivala prosledio loptu Milanu Pavkovu, ali ga je ona preletela.

Igra je već postala sporija i defanzivnija, kada je u 75. minutu Noma proigrao odbranu crno-belih i poslao loptu Pavkovu u kazneni prostor, koji je to svojevrsno iskoristio i šutirao u suprotnu stranu. Golman reprezentacije Srbije Vladimir Stojković to nikako nije mogao da stigne, a usledilo je veliko slavlje igrača i navijača Radničkog.

Do samog kraja bilo je napeto na "Čairu", ali su domaći uspeli da se odbrane i odnesu bitnu pobedu zahvaljujući kojoj je Radnički ostao na 3. poziciji na tabeli.

Partizan im sada beži 6 bodova, Čukarički "diše za vratom" sa jednim bodom zaostatka, dok su sledeći pratioci Spartak i Napredak 6 bodova daleko.

Trener Boban Dmitrović ocenio je da je pobedu odnela ekipa koja se više borila i više želela. Iako mu nesumnjivo trijumf znači, on smatra da niko ne sme da se opusti, jer ih očekuje još 12 utakmica do kraja sezone i ispunjenja cilja.

Moja druga pobeda u samostalnoj trenerskoj karijeri i za mene je velika. Ali, još ništa nismo uradili, u sredu već imamo sledeću utakmicu i veliki ispit. Samo smo anulirali izgubljene bodove u Čačku. Ima još mnogo, mnogo do onoga što želimo i nemamo vremena za slavlje - ispričao je Dmitrović.

U sledećem kolu, koje je na programu u sredu, 7. marta, Nišlije će gostovati Javoru u Ivanjici.

Superliga, 25. kolo: Radnički – Partizan 1:0 (0:0)

Stadion: Čair, Niš

Glavni sudija: Zoran Široki (Smederevo)

Strelci: Pavkov (75. minut)

Radnički: Šaranov, Stanisavljević (od 58. Slaviša Stojanović), Aksentijević, Petrović, Mićić (od 73. Saša Stojanović), Pavkov, Simunović, Noma, Babić (od 85. Bulatović), Stanković, Miladinović

Partizan: Stojković, Vulićević, Miletić, Mitrović, Miletić, Pantić (od 78. Jovanović), Zdjelar, Tošić, Suma (76. Ilić), Ivanović (od 60. Janković), Ožegović

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • deki

    07:17 // 5. 3. 2018.

    bravo Radnicki

  • gari

    23:05 // 4. 3. 2018.

    Ajmo sad je na redu Javor Matis, da se "overi" treće mesto !!! Ajmo Real, Evropa čeka (i da se KONAČNO SREDI ČAIR) !!!!!!!!

  • Sasha

    22:50 // 4. 3. 2018.

    Svaka čast momcima, a ulazak Saše Stojanovića pun pogodak... Idemo u Evropu, vreme je!!!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: