Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

20:15, 16. 2. 2022.

| Sport

Radnički tek posle penala poražen od Crvene zvezde, briljirao golman Dujmović

Autor:Marko MitićIzvor:Južne vesti
Zvezda - Radnički
Golaman Dujmović zabeležio 17 uspešnih odbrana; foto: G. M.

Fudbaleri niškog Radničkog nisu uspeli da naprave veliko iznenađenje i izbace iz osmine finala Kupa Crvenu zvezdu. Iako je regularni deo utakmice završen rezultatom 0:0, crveno-beli su posle penala slavili sa 3:2.

Napravio je trener Nišlija Radoslav Batak par promena u odnosu na meč sa Partizanom, ali je igra ostala nepromenjena, jer ni na ovom meču nisu uputili nijedan šut ka golu.

Domaći su od starta krenuli svim silama ka golu Radničkog, ali je novajlija Dujmović sačuvao svoju mrežu i sa 17 odbrana odveo meč u penale.

Pokušavali su od starta utakmice Srnić, Ohi, Ivanić, Dragović, ali su sve lopte završavale u naručju mladog golmana. Najbolju priliku za pogodak, Zvezda je imala u 31. minutu, nakon što je Mlađović oborio Bena u kaznenom prostoru. Odgovornost je preuzeo Kanga, međutim Dujmović je pročitao njegovu nameru, te se na odmor otišlo bez golova.

Izabranici Dejana Stankovića bili su rešeni da u regularnom delu reše meč, ali Dujmović nije posustao ni u drugom poluvremenu. Svoj šut iz slobonog udarca oprobao je i Katai u 70. minutu, ali je čuvar mreže Radničkog uz pomoć stative odbranio i taj pokušaj.

Pred sam kraj meča Nišlije su ostale sa igračem manje, jer je Jovanović zaradio drugi žuti, odnosno crveni karton. Pošto nakon 90 minuta nije viđen gol, pristupilo se izvođenju penala.

Čak 4 šuta sa bele tačke niškim fudbalerima odbranio je Borjan, dok su fudbaleri Zvezde imali jedan promašaj manje i na kraju, posle velike drame, prošli u četvrtfinale. Za domaće su pogađali Katai, Ivanić i Kanga, dok su na drugoj strani precizni bili Arsić i mladi Štulić.

Penal seriju obeležila je i jurnjava po terenu, jer je nekadašnji napadač Partizana Štulić posle svog gola sa bele tačke utišavao najvatrenije pristalice Crvene zvzde. Zbog svog ponašanja i on je dobio drugi žuti karton, pa je morao ranije u svlačionicu.

Utakmice četvrfinale Kupa biće igrane 6. aprila, a jug Srbije neće imati predstavnika među 8 najboljih timova.

1/8 finala Kupa Srbije: Crvena zvezda - Radnički 0:0 (3:2 posle penala)

Stadion: Rajko Mitić;

Sudija: Marko Srećković;

Strelci: /

Žuti kartoni: Radnički: Mlađović, Aksentijević, Jovanović (2), Štulić (2), Vujadinović, Dujmović;

Crveni karoni: Radnički: Jovanović, Štulić;

Crvena zvezda: Borjan, Rodić, Pankov, Dragović, Gajić (od 70. minuta Pićini), Sanogo, Srnić (od 70. minuta Falko), Ben (od 58. minuta Katai), Kanga, Ivanić, Ohi (od 58. minuta Pavkov);

Radnički: Dujmović, Aksentijević, Mlađović, Vujadinović, Jamkam, Ćirković (od 58. minuta Živojinović), Bjeličić (od 50. minuta Bogdanović), Tomić (od 46. minuta Jovanović), Arsić, Mitrović, Pavlov (od 60. minuta Štulić)

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • STULIC

    12:20 // 17. 2. 2022.

    Tako se to radi svaka cast grobaru

    • Razbibriga

      19:14 // 17. 2. 2022.

      Nazalost, grobar ali veci meraklija od svih na terenu i klupi !

  • trpe

    07:59 // 17. 2. 2022.

    Na stranu igra tokom utakmice, mladi golman je svaku pohvalu! Ozbiljna sumnja ide na penale, obratite pažnju na položaj Borjana pri svakom penalu i upereni LASERI tokom zadnjeg penala Radničkog. Da baš nijednom ne bude opomena od strane sudije!?

    • Prike

      10:32 // 17. 2. 2022.

      Upereni laseri tokom svakog naseg penala.

  • Aca

    07:45 // 17. 2. 2022.

    Šutiraju penale ko babe kao da nisu u trenažnom procesu svaki dan!!!

    • Razbibriga

      19:12 // 17. 2. 2022.

      Pa, na JV su predstavljeni kao " pojacanja"? Sirise sal Radnickog i rekose da im je ponos, sto su dosli u nas Nis i Radnicki ! Svako ko dodje, za nas je pojacanje?

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: