Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

17:42, 29. 4. 2019.

| Sport

Radnički u Novi Sad ide rasterećeno, već je izborio "Evropu"

Autor:Milica JovanovićIzvor:Južne vesti
Haskić Čair Radnički
Desetkovani, ali optimistični; foto: Vanja Keser

Bod koji je osvojio u prošlom kolu protiv Čukaričkog Radničkom je osigurao makar 3. poziciju za kraj Superlige, a samim tim mu obezbedio plasman u kvalifikacije za Ligu Evrope. Nišlije kažu da zato utakmicu sa Proleterom dočekuju rasterećeno, iako desetkovani putuju u Novi Sad, gde će zaigrati u utorak, 30. aprila.

U senci remija koji je ekipa sa Banovog brda izvukla u 90. minutu i nemilih scena nakon meča protekao je definitivni plasman niškog sastava na međunarodnu scenu, drugu godinu zaredom.

Do kraja Superlige ostalo je još 4 kola, Radnički ima 10 bodova više od lučanske Mladosti i 11 više od Čukaričkog. Oba tima bi još i imala teorijske šanse da sustignu ekipu sa “Čaira” i spuste je na 4. poziciju, da ih ne očekuje međusobni okršaj, pa nikako i jedni i drugi ne mogu do maksimalnog učinka.

Trener niškog sastava Nenad Lalatović kaže da će njegovi izabranici na “Karađorđu” biti rasterećeni, ali se ipak nadaju pobedi.

Najponosniji sam na moje igrače koji su ove sezone pokazali da su srce ovog kluba. Čitave sezone su davali svoj maksimum, a Radnički ove sezone zaista beleži fenomenalne rezultate. I zbog svega toga mi u Novi Sad idemo rasterećeni. Nemamo imperativ da nešto moramo da drhtimo pred ovaj meč, želimo pobedu i daćemo sve od sebe da do nje i dođemo - ispričao je Lalatović.

Zbog žutih kartona Lalatović neće moći da računa na Stefana Đorđevića i Đorđa Crnomarkovića, Nikola Drinčić i dalje leči povredu zadobijenu u utakmici sa Partizanom, dok je Petar Grbić premoren, te je njegov nastup na “Karađorđu” pod znakom pitanja.

Zato će se Taras Bondarenko vratiti na poziciju štopera, priča Lalatović, u startnoj postavi će se, nakon dužeg vremena naći Nikola Stanković, a kao zadnji vezni zaigraće Riota Noma i Aleksa Jovanović.

Niški tim je favorit, što zbog toga što trenutno ima 20 bodova više od Proletera, što zbog toga što je oba puta pobedio u međusobnim duelima, mada je Novosađane zbog prošlog okršaja kaznila Disciplinska komisija.

Početak utakmice zakazan je za 18 sati.

Lalatovićev izostanak zbog slepog creva

U prošlom kolu Nenad Lalatović nije predvodio svoj tim sa klupe, a Dragan Šarac kratko je prokomentarisao da je reč o zdravstvenim problemima.

Sada je temperamentni Beograđanin pojasnio da je imao problema sa slepim crevom, te da će uskoro morati i na operaciju.

Sukob njegovog pomoćnika Vidaka Bratića sa strategom Čukaričkog Simom Krunićem nakon utakmice nije želeo da komentariše, mada se i njegovo ime provlačilo u ovoj raspravi.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • drax

    07:50 // 30. 4. 2019.

    Kada je teško tu je zvezdanaesterac

  • nn

    19:01 // 29. 4. 2019.

    Proslo kolo neresena utakmica jer je postojala mogucnost da Radnicki pridje zvezdi na 1 bod, pod uslovom da zvezda izgubi derbi (sto nije bilo nemoguce sto potvrdjuje i penal za zvezdu, moralo je da se osigura nekako) i onda bi Radnicki bio za vratom zvezdi, a znamo kako su pre 2 godine izgubili titulu pa ih je Partizan pretekao u finisu prvenstva. Niko nam nije kriv. Pozdrav i samo
    "rastereceno"

    • Box

      00:29 // 30. 4. 2019.

      Grobaru da li to hices da kazes da penal nije bio ?

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: