Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:03, 28. 11. 2021.

| Sport

Radnički u derbiju juga ubedljivo savladao Radnik

Autor:Marko MitićIzvor:Južne vesti
Radnički Niš
Tomić dva puta pogađao mrežu Ranđelovića, dok se u listu strelaca upisao i Mitrović; foto: M. M.

Fudbaleri Radničkog nastavili su seriju dobrih rezultata pošto su u 18. kolu na stadionu ”Čair” slavili protivnik Radnika rezultatom 3:0 (2:0). Dvostuki strelac za tim iz Niša bio je Branislav Tomić, dok se u listu strelaca upisao i Stefan Mitrović.

Najbolju partiju ove sezone pružili su izabranici Radoslava Bataka i novim trijumfom su uspeli da u poslednjih pet utakmica upišu čak 11 bodova. Nametnuli su niški fudbaleri svoj ritam utakmice, a prvu priliku imali su već u 5. minutu. Kombinovali su vezni fudbaleri Mićibući i Mitrović, lopta je stigla do napadača Škrbića, ali je on šutirao pored gola.

Nisu uspevali Surduličani da prebace težište igre na polovinu protivnika, pa su bili prinuđeni da se brane. Odolevali su sve do 37. minuta, kada je Stanković iz auta proigrao Mićibućija koji prevario svog čuvara, pronašao u sredini Tomića kome nije bilo teško da svom timu donese prednost.

Potpuno je pala koncentracija fudbalerima Radnika, pa domaćini samo tri minuta kasnije dupliraju prednost. Slična akcija kao kod prvog gola, samo što je sa desne strene prošao Aksentijević, uposlio Mitrovića, a mladi reprezentativac Srbije je sa oko 8 metara snažnim udarcem zatresao mrežu nemoćnog Ranđeleovića. Isti igrač domaćih do kraja prvog dela pokušao je još dva puta, ali je golman gostiju iz tih duela izašao kao pobednik. Radnički Niš Tim sa Čaira u poslednjih pet mečeva osvojio 11 bodova; foto: M. M.

Fudbaleri Radnika krenuli su nešto ofanzivnije u drugom delu, a prvi put ozbiljnije su pripretili u 51. minutu preko Janjića, čiji je šut paradom odbranio Kahriman. Na loptu su stali fudbaleri Radničkog, te se veći deo drugog poluvremena igralo između dva šesnaesterca. Probali su gosti iz Surdulice da dođu do počasnog pogotka, inicijativa se nije ispaltila, a do kraja meča primili su još jedan dol.

U 80. minutu mladi Mitrović je opet probio po levoj strani, njegov pokušaj odbio je Ranđelović, ali se na pravom mestu našao Tomić i postigao svoj drugi gol na meču. Do kraja meča vredno pomena je i to da je Medić na klupi zbog prigovora zaradio drugi žuti karton, pa mu je sudija Tomić pokazao crveni karton i put u svlačionicu pre kraja utakmice.

Nakon nekompletnog 18. kola ekipa Radničkog konačno se domogla zone plej-ofa sa 25 osvojenih bodova, dok su Surduličani sakupili 6 bodova manje i trenutno zauzimaju 11. poziciju.

Oba tima, već u sredu 1. decembra, očekuju mečevi osmine finala Kupa. Nišlije će na megdan Crvanoj zvezdi, dok će Radnik biti apsolutni favorit protiv drugoligaša iz Loznice.

18. kolo Linglong Superliga: Radnički - Radnik (2:0)

Stadion: Čair;

Sudija: Pavle Tomić;

Strelci: Radnički: Tomić (2), Mitrović;

Žuti kartoni: Radnički: Mitrović, Tomić, Aksentijević; Radnik: Bogdanovski, Medić (2);

Crveni kartoni: Radnik: Medić:

Radnički: Kahriman, Aksentijević, Stevanović, Savić, Stanković, Pejović, Mićibući, Ilić (od 46. minuta Bjeličić), Mitrović, Tomić, Škrbić (od 64. minuta Kasalica);

Radnik: Ranđelović, Jokić, Radmanovac, Bogdanovski, Lukić (od 65. minuta Miladinović), Oreščanin, Medić (od 75. minuta Stamenković), Bjedov (od 75. minuta Dimitrov), Biber, Janjić (od 57. minuta Subotić), Spasić (od 57. minuta Nedeljković);

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Meraklija63

    17:03 // 29. 11. 2021.

    Dajte više manimo se Tončeva i ostalih lopina,dajmo podršku NAŠEM VOLJENOM KLUBU NAPRED RADNIČKI.

  • Shelle

    11:54 // 29. 11. 2021.

    Pogledaj tribine, umesto da cena karte bide simbolicno 100 din oni stave 300, i bude 150-200 coveka, druga niska liga gledanija od njih...

  • Marko

    08:58 // 29. 11. 2021.

    Uprava napolje.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Svirajte im 3 sekunde u reketu.

Milos Duchovny Ilic čitalac

Tekst: Košarkaški teren na niškoj Paliluli postao parking

Pronađite nas na: