Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

17:44, 11. 3. 2022.

| Sport

Radnički u derbiju kola dočekuje Vojvodinu, Stefan Mitrović još 2 godine na ”Čairu”

Autor:Marko MitićIzvor:Južne vesti
VAK_9624
Derbi na ”Čairu” igra se u subotu od 17 sati; foto: V. K.

Nakon minimalne pobede nad Kolubarom fudbaleri Radničkog će u subotu od 17 sati na stadionu ”Čair” dočekati novosadsku Vojvodinu. Pred derbi utakmicu 27. kola Superlige, niški tim produžio je ugovor sa mladim reprezentativcem Stefanom Mitrovićem, koji se obavezao na vernost niškom timu na još 2 godine.

Dva tima u meč ulaze poravnati na tabeli sa po 36 osvojenih bodova, a trener Radničkog Radoslav Batak ističe da 3 poraza Vojvodine ne smeju da zavaraju njegov tim, te da se radi o vrlo kvalitetnoj ekipi.

Pred nama je pravi derbi i utakmica koja ima veliku težinu za dalji razvoj u borbi za četvrto mesto. Naravno, ima i posle ovog meča još puno da se igra, postoji još kandidata za to četvrto mesto, ali trijumf bi ovde za nas predstavljao ogroman vetar u leđa u nastavku sezone. Vojvodina je vezala tri poraza u ligi, ali ti ne sme da nas zavara. U pitanju je izuzetno kvalitetna i dobro vođena ekipa i doći će ovde da prekinu taj loš niz i vrate se na pozitivan kolosek. Moramo biti na maksmumu, kako bi mogli da ostvarimo naš cilj, a to je pobeda - rekao je Batak.

Ipak, strateg Nišlija u meču sa novosadskim timom neće moći da računa Nikolu Vujadinovića koji je povrđen, a meč zbog suspenzije preskače i Stefan Mitrović.

To je ogroman hendikep za nas, jer se radi o nosiocima naše igre. Vujadinović je protiv Kolubare dobio nezgodan udarac, morao je da naspusti igru i sada ga čeka kraća pauza kako bi sanirao tu povredu, dok je Mitrović nagomilao žute kartone. Poznato je da je Vujadinović stub naše odbrane, a Mitrović je verovatno najbolji bonus lige i igrač koji je toliko puta pravio prevagu na terenu u našu korist. Ipak, mi imamo spremne zamene i verujem da će oni odgovoriti svim postavljenim zadacima. Dobra vest je da nam se vraća Aleksndar Pejović, koji je preskočio Kolubaru zbog žutih kartona - kaže Batak.

Radnički i Vojvodina već su se sastali u prvom delu sezone, a meč u Novom Sadu završen je remijem 1:1.


Stefan Mitrović u dresu Radničkog još 2 godine

Iako je tokom zime veliko interesovanje vladalo za mladoag krilnog napadača Radničkog Stefana Mitrovića, on je odlučio da sa ekipom sa ”Čaira” produži saradnju do 2024. godine.

Mitrović je u Radnički stigao 2019. godine i preko omladinske selekcije gradio svoj put do prvog tima i mlade reprezentacije Srbije, a za ovakav potez se odlučio, kako kaže, jer u Nišu može još da napreduje. 20220311_112631 Mladi krilni napadač dres Radničkog nosiće još 2 godine;

Izuzetno mi je drago što ostajem u Radničkom. Sa prvim čovekom kluba Ivicom Tončevom imam sjajnu saradnju i oko novog ugovora smo se bukvalno dogovorili za pet minuta. Bilo je nekoliko ponuda za transfer ove zime, međutim, smatramo da je najbolje da ostanem ovde i da nastavim da se izgrađujem kao igrač i pomažem klubu da ostvari svoje ambicije. Ovde mogu još puno da napredujem, Radnički je prava sredina za razvoj mladog igrača. Za vrlo kratko vreme sam od omladinca došao do seniorskog sastava i prvog tima kluba. Saradnju produžavamo na obostrano zadovoljstvo - rekao je Mitrović.

Mitrović je bio vrlo blizu nastupa za selekciju Kanade, ali se nada da će za njega mesta biti u dresu Srbije, te da će dobrim igrama zaslužiti poziv selektora.

Želim da se iz Radničkog otisnem i do A reprezentacije Srbije. Odbio sam poziv A tima Kanade, jer verujem da će u budućnosti za mene biti mesta u našoj seniorskoj reprezentaciji. Ja ću se maksimalno potruditi da svojim igrama, pristupom i rezultatima to i zaslužim. Pre svega toga, želim da sa Radničkim izborimo plasman u evropsko takmičenje na kraju sezone. Sve ovo mi mnogo znači, klub je prepoznao moj talenat i zalaganje i na meni je da to ukazano poverenje sada još više uzvratim na treninzima i utakmicama - ističe Mitrović.

Dodaje i da bi voleo da postane ”desetka” reprezentacije po uzoru na selektora Dragana Stojkovića Piksija, ali i da fudbalski svet priča o još jednom igraču Radničkog.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Night Rider

    08:15 // 12. 3. 2022.

    Uprava napolje.

  • PUTKO

    08:11 // 12. 3. 2022.

    Sve je takoj. Samo napred Zvezdo.

  • ђура

    05:53 // 12. 3. 2022.

    Прави потез Управе ,
    продужење уговора са Митровићем . Европски потез !

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: