Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

18:24, 22. 1. 2020.

| Sport

Radnički u drugom delu sezone sa novim dresovima, ekipa sutra kreće za Tursku

Autor:M. JovanovićIzvor:Južne vesti
Novi dresovi
Ponovo crveni dresovi za utakmice kod kuće, plavi na dresovi; foto: FK Radnički Niš

Poput brojnih timova u italijanskoj Seriji A, kao što su Lacio ili Bolonja, te nekih klubova koji se nadmeću u Ligi šampiona, Radnički će od ovog proleća poneti sportsku opremu marke Makron. I dalje će niški sastav igrati na “Čairu” u crvenim dresovima, dok će na strani nositi plave. Fudbaleri su danas odradili poslednji trening u Nišu, jer sutra putuju za Tursku, gde će trenirati 15 dana.

U svom gradu fudbaleri su odradili najteži i najdosadniji deo priprema - fizičku spremu, kako kaže trener Milorad Kosanović, dok ih u Beleku očekuje rad na igri, pa ocenjuje da će u prolećni deo prvenstva ući potpuno spremni.

Potpuno smo spremni za ono što nas čeka u narednih 15 dana u Turskoj. Tamo ćemo se maksimalno posvetiti samoj igri, radićemo punom parom i verujem da ćemo maksimalno spremni dočekati 15. februar i nastavak prvenstva. Veoma je važno što smo u prethodnih 12 dana u Nišu imali lepo vreme, pa smo uspeli da odradimo i neke stvari koje nismo planirali, pošto smo očekivali sneg i hladnoću - rekao je Kosanović.

Tokom zimskog prelaznog roka Radnički su napustili Nermin Haskić, Marko Knežević, Rebin Sulaka, Ivan Ostojić, Taras Bondarenko, Riota Noma i Erik Jirka, za kojim Kosanović najviše žali, ali ističe da se tu niški tim ništa nije pitao, jer je on igrač Crvene zvezde koji je ovde bio samo na pozajmici.

Na “Čair” su se vratili golman Borivoje Ristić i napadač Nemanja Kojić, a nova lica su štoper Mario Maslać, fudbaleri sredine terena Ognjen Bjeličić, Aleksandar Pejović, Nemanja Subotić i Stefan Milosavljavić i levi bek Bojan Letić.

Zadovoljan sam prelaznim rokom. Sada imamo dvadesetak igrača koji su približno istog kvaliteta. Imaćemo jednu kompaktnu celinu, a uspostavili smo i bolji balans u svim linijama tima nego što je to bilo jesenas. Otprilike smo završili sav posao oko ekipe, ali ćemo pokušati da dovedemo još jednog igrača. Imamo jasnu želju, ali ja ne bih izlazio sa njegovim imenom kako se nešto ne bi iskomplikovalo - priča iskusni strateg.

Tako će u Tursku krenuti igrači Nemanja Subotić, Aleksandar Pejović, Mario Maslać, Filip Knežević, Dejan Meleg, Saša Stojanović, Dušan Pantelić, Uroš Miloradović, Nikola Stevanović, Stefan Mitrović, Stefan Ilić, Nemanja Kojić, Ognjen Bjeličić, Nikola Petrović, Stefan Mihajlović, Nikola Čumić, Aleksandar Todorovski, Lazar Đorđević, Bojan Letić, Borivoje Ristić, Stefan Milosavljević i Milosav Sićović.

Od stručnog štaba putuju Milorad Kosanović, Zoran Kostić, Vladimir Najdanović, Miroslav Stanković, Duško Tomaš, Vladimir Petković, Marko Stanković, Miloš Zlatković i Srđan Mitić, kao i sportski direktor Marko Jovanović.

U Beleku će Nišlije ostati do 7. februara, gde će odigrati i nekoliko pripremnih utakmica, a kompletan njihov raspored biće poznat sutra. 15. februara ih očekuje i nastavak prvenstva. Tada će gostovati Spartaku u Subotici.

Inače, sa novom markom dresova izmenilo se i mesto na kome navijači mogu da kupe rekvizite, pa će tako od sada dresovi, šalovi i ostala oprema moći da se nabave u ispostavi Makrona u Nišu.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Bob Dylan

    17:57 // 23. 1. 2020.

    Kad će rekonstrukcija stadiona? Pitam za druga..

  • merak centar

    13:36 // 23. 1. 2020.

    sta je sa Veljkom Batrovicem ?
    ne racuna Kosan na njega.ne vodi ga u Tursku .ne pusta ga ? ? ?
    mobing ? !

  • M Jay

    12:25 // 23. 1. 2020.

    20 igrača, približno istog kvaliteta. Pa to ni Barsa nema, blago nama...

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da be, oni kao nešto tražili od Beograda. Kad ih zovu iz Beograda oni ustanu od stolicu.

Zoki Ajduk Čitalac

Tekst: Grad Niš traži od države Tvrđavu na poklon

Pronađite nas na: