Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:44, 10. 1. 2020.

| Sport

Radnički u hali počeo pripreme, vratio se Kojić, otišli Noma i Bondarenko

Autor:M. JovanovićIzvor:Južne vesti
Radnički pripreme hala zima 2020
Iako to nije praksa, pripreme počeli u zatvorenom; foto: JV/M.J.

Nakon zimskog odmora, fudbaleri Radničkog ponovo su na okupu, a neobično je da su pripreme otpočeli ne na stadionu, već u hali "Čair". Sastav kluba koji zimuje na 7. poziciji Superlige se tokom pauze izmenio - većina stranaca je otišla, među njima i "starosedelac" Riota Noma, te Ukrajinac Taras Bondarenko. Sa druge strane, nakon dve i po godine vratio se Nemanja Kojić, a stigao je i mladi vezista Ognjen Bjeličić.

Niški fudbaleri će u svom gradu trenirati sve do 24. januara, kada kreću na pripreme u Antaliju. U Turskoj će se zadržati do 7. februara, a kraj zimske pauze u prvenstvu zakazan je za 15. februar.

Od ranije je poznato da su stigli štoper sa internacionalnim iskustvom Mario Maslać, dugogodišnja želja Radničkog i nekadašnji kapiten lučanske Mladosti Aleksandar Pejović, kao i ofanzivni vezni Nemanja Subotić.

Radnički je pojačao i napadač Nemanja Kojić, koji je proveo jednu polusezonu na "Čairu", a nastupao još i u Japanu, Turskoj, Kazahstanu, Radu, Partizanu i kruševačkom Napretku. Na dan početka priprema niškom klubu je pristupio i 22-godišnji vezista Ognjen Bjeličić. Beograđanin je nastupao u omladinskim pogonima Crvene zvezde i Rada, a u seniorskim beogradskog Sinđelića i Inđije. Radnički početak priprema zima 2020 foto Južne vesti Milica Jovanović2 Završni deo priprema u Antaliji; foto: JV/M.J.

Kosanović kaže da očekuju još pojačanja, ali o imenima nije želeo da govori.

O imenima ne bih pričao, jer očekujem u ponedeljak, utorak da imamo zaključen broj odlazaka i dolazaka, znaćemo tačno šta smo uradili. Za sada stvari izgledaju dosta dobro, tako da nema neke nervoze, ali ima još par želja koje bismo da ostvarimo. Uopšte je u Srbiji teško naći dobre igrače, zimi posebno. Mislim da imamo tim koji možemo dobro da spremimo i da probamo da igramo ne samo bolje, nego i rezultatski kvalitetnije na proleće, nego tokom jeseni - rekao je Kosanović.


Od prekobrojnih stranaca ostao samo jedan, i on pod znakom pitanja

Trener Milorad Kosanović u više navrata se žalio na preveliki broj stranaca u timu, jer zbog ograničenja Superlige od četiri fudbalera bez srpskog pasoša, nisu svi mogli da dobiju šansu. Sada, ostao je samo Veljko Batrović, ali prema rečima sportskog direktora kluba Marka Jovanovića, o njegovoj sudbini tek će se odlučivati, jer već ima neku ponudu.

Od ranije je poznato da su otišli Iračanin Rebin Sulaka i Bosanac Nermin Haskić. Novina je da je opremu niškog kluba razdužio standardni prvotimac Taras Bondarenko, baš kao i Riota Noma, Japanac koji je postao prvi stranac u istoriji Radničkog sa kapitenskom trakom na ruci. Radnički početak priprema zima 2020 foto Južne vesti Milica Jovanović3 Do 24. januara fudbaleri će trenirati u Nišu; foto: JV/M.J.

Noma ima već neki klub. On je kod nas već tri godine i mislim da se i on zasitio više ove sredine i za njega je najbolje da promeni sredinu, jer nije više to taj Noma koji je bio kada je došao u klub. On je u godinama i treba mu omogućiti da reši svoju egzistenciju. Kao što smo izašli u susret Haskiću, mi smo napravili ozbiljan transfer sa njim. Jesmo bili za to da ode zbog finansijske zarade, ali nismo zbog igračkih kvaliteta, jer je teško naći takvog napadača. On ima 31 godinu i malo je grehota dečku u 31 godini ne omogućiti da reši svoju egzistenciju - rekao je Jovanović.

Eriku Jirki je istekla pozajmica, a o daljem njegovom kretanju mediji maltene iz sata u sat daju oprečne informacije. Na pozajmici je od igrača koji nemaju srpski pasoš bio i Nemanja Nikolić. On je stigao iz Olimpijakosa, ali se sada nije našao na spisku igrača na koje Kosanović računa, iako mu pozajmica, prema podacima specijalizovanog sajta Transfermarket, ističe tek na leto.

Sem stranaca, otišao je i Ivan Ostojić, a Nikola Čumić prodat je Olimpijakosu, ali je vraćen na pozajmicu, pa će ga publika na "Čairu" gledati do leta.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Iako je bilo tvrdo
probijeno brdo.
Probiće i rokove
uz cenovne skokove .

Tvrdo čitalac

Tekst: Probijeno brdo kod budućeg niškog bulevara, kraj radova do juna

Pronađite nas na: