Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

20:33, 6. 12. 2021.

| Sport

Radnički u nadoknadi ostao bez pobede u Bačkoj Topoli, Radnik remizirao sa Kragujevčanima

Autor:Marko MitićIzvor:Južne vesti
Radnicki Nis - TSC_07
Obe ekipe sa juga upisale remi; foto: S. Đ.

U 19. kolu Superlige, fudbaleri Radničkog bili su nadomak pobede, ali su u poslednjem minutu nadoknade primili gol, pa je ekipa TSC-a stigla do važnog boda 1:1 (0:0). Nerešen rezultat viđen je i u Surdulici gde su Radnik i Radnički iz Kragujevca podelili bodove najenpopularnijim rezultatom 0:0.

Ekipa Radničkog nastavila je seriju utakmica bez poraza, ali ostaje žal što tim Radoslava Bataka nije izdržao do kraja, pa su na kraju morali da se zadovolje samo jednim bodom. Tim koji je prošle nedelje preuzeo bivši trener Metalca Žarko Lazetić bio je bolji tokom prvih 45 minuta, ali nisu uspeli da zatresu mrežu Kahrimana. Ipak, prvu veliku priliku na meču imao je Kasalica u 13. minutu, ali je Filipović uspeo da interveniše. Pokušavali su iz poseda lopte domaći da naprave nešto više pred golom Nišlija, međutim udarce Đakovca i Banjca zaustavio je čuvar mreže tima iz Niša.

Mnogo su bolje na terenu delovali fudbaleri Radničkog u drugom delu stvorili veliki broj prilika, ali nisu uspeli na vreme da prelome utakmicu. Vodeći gol za Radnički u 61. minutu postigao je Mitrović, nakon što je Filipović odbranio udarac Mićibućija. Japanac je pripretio 68. minutu, ali nije uspeo da duplira prednost svog tima.

Dve prilike da reši meč imao je i Škrbić, ali su njegovi pokušaji u 83. i 85. minutu zavrpšili pored gola. Usledila je potpuna ofanziva domaće ekipe koja ima se isplatila u 94. minutu. Banjac je pronašao rezervistu Ratkova koji je iz drugog pokušaja svom timu doneo bod.

Radnički je ostao na 6. mestu tabele sa 26 bodova, dok je TSC sakuio tri manje. U narednom kolu na ”Čairu” će gostovati još jedan tim iz gornjeg dela tabele, ekipa Čukaričkog.


U Surdulici mreže mirovale

I pored velikog broja prilika na ”Gradskom stadionu” u Surdulici, u duelu dva tima iz donjeg dela tabele, utakmica je završena bez golova 0:0

Prva šansa u duelu dva tima iz donjeg dela tabele viđena je u 8. minutu kada je nakon odbitka lopta stigla do Spasića koji je pogodio stativu. Najbliži golu izabranici trenera Đorđevića bili su u 43. minutu. Nakon udarca iz daljine Medića levom nogom lopta je pogodila prečku, na nju je natrčao Milovanović, međutim njegov udarac je glavom otišao iznad gola. FK Radnik Borbena i čvrsta utakmica viđena na "Gradskom stadionu" u Surdulici; foto: FK Radnik

Na startu drugog dela svoje prilike imali su i fudbaleri Radničkog, ali je Ristovićev udarac glavom odbranio Ostojić, koji je menjao Ranđelovića na ovom meču. U 63. minutu šansu za goste propustio je Burmaz, a samo dva minuta kasnije na drugoj strani istakao se i golman Lukić, koji je refleksno intervenisao nakon udarca Milovanovića. Mladi napadač Radnika bio je uključen u akciji i kada je nakon njegovog igranja glavom lopta pogodila Bjedova, ali je sa gol linije defenzivac Radničkog rasčistio opasnost.

Do kraja utakmice, koja je igrna po vrlo teškom terenu zbog kiše koja je padala tokom većeg dela utakmice, viđena je velika nervoza igrača obeju ekipa. U nadoknadi vremena došlo je do sukoba Nedeljkovića i Tomića, pa je sudija Minaković obojici pokazao žuti karton.

Nakon 19. kola Radnik je ostao na 11. mestu sa 20 osvojenih bodova, dok su se gosti iz Kragujevca sada izjednačili sa Metalcem i nalaze se na deobi 14. pozicije.

Tim iz Surdulice u narednom kolu gostovaće Crvenoj zvezdi, koju su u prvom delu sezone u Surdulici savladali rezultatom 2:1.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • ЈОЦА

    15:30 // 10. 12. 2021.

    ПОБЕДЕ ЗВЕЗДУ А НЕ МОГУ РАДНИЧКИ, мора да су се насекирали играчи због председника

  • gari

    18:37 // 7. 12. 2021.

    Dal' možete da odigrate neki meč, a da se NE SUMNJA U NJEGOV KRAJNJI REZULTAT!?!?!
    SAMO VAS TO PITAM!!!!!???

  • Razbibriga

    06:50 // 7. 12. 2021.

    Kokezanija se nastavlja, svi sem partizana i zvezde su u predstavi pozorista lutaka ! Klubovi su lutke a kladionice i lihvari drze i pomeraju konce !

    • Miroslav

      15:18 // 7. 12. 2021.

      Kratak kom u kome si nazalost izneo surovu istinu ! Poz

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da be, oni kao nešto tražili od Beograda. Kad ih zovu iz Beograda oni ustanu od stolicu.

Zoki Ajduk Čitalac

Tekst: Grad Niš traži od države Tvrđavu na poklon

Pronađite nas na: