Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

21:18, 21. 7. 2022.

| Sport

Radnički u nadoknadi vremena do remija na Malti, popravni za 7 dana na ”Čairu”

Autor:Marko MitićIzvor:Južne vesti
FK Radnički
Niški tim greške koštale pobede; foto: Jelena Mišić /JV

Iako su poveli u 28. minutu golom Nikole Štulića fudbaleri Radničkog nisu uspeli da pobede na Malti, pošto je utakmica 2. kola kvalifikacija za Ligu konferencija protiv ekipe Gzire junajted završena rezultatom 2:2. Maltežani su na startu drugog dela preokrenuli preko dvostrukog strelca Maksuela, da bi u nadoknadi za poravnanje niškog tima pogodio Gaku.

Tokom većeg dela meča fudbaleri iz Niša bili su bolji rival na stadionu ”Sentenario” sa veštačkom travom, ali su ih sopstvene greške koštale pobede.

”Real sa Nišave” krunisao je ofanzivu u 28. minutu, kada je Jovanović sa desne strane pronašao Štulića koji je iz peterca zatresao mrežu Gzire. Do kraja poluvremena šanse za Radnički propustili su Petrov i Marjanović, a Maltežani su do izjendačenja mogli da stignu nakon greške Drobnjaka. Na svu sreću Maksuel je za malo zakasnio, pa se na odmor otišlo sa minimalnom prednošću.

Radnički Popravni za 7 dana na "Čairu"; foto: Jelena Mišić /JVIpak, u 56. minutu Drobnjak je napravio novu veliku grešku koja sada nije prošla nekažnjeno, jer je Maksuel sada bio na pravom mestu. Samo par minuta kasnije Mlađović je napravio treći penal u sezoni, pošto je protiv Partizana prošle nedelje skrivio dva jedanesterca. Maksuel je preuzeo odgovornost i doneo preokret predstavniku Malte.

Sivić je izmenama pokušao da unese živosti i na kraju će se ispostaviti da jeste. Rezervista Gaku je dočekao odbitak u kaznenom prostoru i doneo izjednačenje u nadoknadi vremena, ali i spasao niški tim koji će šansu za popravni imati za 7 dana na ”Čairu”.

Pobednik dvomeča u 3. kolu kvalifikacija za Ligu konferencija igraće protiv austrijskog Volfsbergera, a kako bi Radnički imao više vremena utakmica 3. kola Superlige protiv Kolubare je odložena.

Kvalifikacije za Ligu konferencija 2. kolo: Gzira junajted - Radnički Niš 2:2 (0:1) 

Stadion: Senteneri

Sudija: Ferenc Karako (Mađarska)

Strleci: Gzira: Maksuel (2); Radnički: Štulić, Gaku

Žuti kartoni: Gzira: Ćosić, Riajskos, Zarkov; Radnički: Mlađović, Tomić, Tolordava;

Crveni kartoni: /

Gzira: Zarkov, Ščeri (od 90. minuta Gauči), Bohrer Menc, Tabone, Musko, Duarte, Dijaš, Ćosić, Maksuel (od 74. minuta Kolega), Riajaskos, Džeferson;

Radnički: Drobnjak, Mlađović (od 65. minuta Gaku), Tolodrava, Savić, Aksentijević, Marjanović (od 65. minuta Mesarović), Pejović, Arsić, Jovanović (od 65. minuta Tomić), Petrov, Štulić (od 74. minuta Dimić);

 

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Jović Miroslav

    12:21 // 24. 7. 2022.

    Moj Novi pazar bi pobedio lagano s 3-0 dok ovaj "Real s nisave" ne može da pobedi mali klub iz male države

  • Var tehnolog

    06:06 // 23. 7. 2022.

    Smejurija i parada neznanja i trapavosti ! Ovde jedino trener vredi, jer je najinteligentniji al sta vredi, nema skim a Tonceva samo pare interesuju .Ovo nisam jos video, covek dao gol, niko da mu cestita??? Nije li rasizam ili
    je upropastio dogovor sa kladionicom?
    Bilo vise navijacana Malti, nego sto dodje na Cair !

    • Aleksandar Markovic

      22:52 // 23. 7. 2022.

      Pozdrav sa Malte

  • Gaga

    17:32 // 22. 7. 2022.

    Gde su nekadasnji asovi,Poput Mise Drizica,Bobana Halilovica,"Zajka"Milenkovica...u upravi I strucnom stabu"Radnickog"?Imali neki igrac iz Nisa ?

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: