Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:55, 21. 10. 2020.

| Sport

Radnički u osmini finala Kupa, Radnik gubio sa 3:0, pa pobedio

Autor:M. JovanovićIzvor:Južne vesti
Petar Ćirković
Superligaši prošli, prvoligaši ispali; foto: Vanja Keser

Od očaja do sjaja išao je put surduličkog Radnika do osmine finala Kupa, u kome je obezbedio mesto uprkos tome što je gubio sa 3:0 od Kabela, jer je uspeo da preokrene i slavi rezultatom 4:3. I drugi superligaš sa juga - niški Radnički, obezbedio je plasman među najboljih 16, pošto je savladao Smederevo sa 2:1, dok su pirotski Radnički i vranjski Dinamo poraženi.

Neizvesnost i preokret kakav se retko viđa dogodio se na utakmici koja se igrala u Novom Sadu. Domaći Kabel je poveo već u 1. minutu, a do 38. minuta već imao ogromnih 3:0. U 42. minutu Surduličani su uspeli da postignu gol i na pauzu odu sa zaostatkom od dva gola.

Po povratku na teren odnos snaga se potpuno promenio, pošto su gosti golovima u 52. i 69. minutu izjednačili na 3:3. Potpuni preokret se dogodio u 80. minutu, kada je Radnik prvi put poveo i do kraja zadržao 4:3.

Niški Radnički jeste upisao prvu zvaničnu pobedu nakon više od mesec dana i jeste obezbedio plasman u osminu finala Kupa, ali mnogo teže nego što se očekivalo, imajući u vidu da je naspram sebe imao Smederevo - trećeligaša koji se trenutno nalazi tik iznad zone ispadanja. Krajnji rezultat meča u Smederevu bio je 1:2.

Nišlije su povele u 17. minutu, golom Todora Petrovića, a onda vođstvo duplirale u 40. minutu, pogotkom Aleksandra Kovačevića. Međutim, to je bio poslednji put da se tresla mreža nekadašnjeg osvajača Kupa. Domaći su zaostatak smanjili u 84. minutu.

Jedina ekipa su juga koja je kod kuće igrala meč šesnaestine finala Kupa bio je pirotski Radnički, koji je dočekao Proleter. Jako favorizovanim Novosađanima Piroćanci su odolevali skoro 50. minuta. Međutim, u 49. minutu im se zatresla mreža, a onda još jednom, u 84. minutu, za konačnih 0:2 i prolaz superligaša u osminu finala.

I drugi prvoligaš sa juga nije uspeo da napravi iznenađenje. Dinamo je izgubio od Mladosti u Lučanima, rezultatom 3:0. Prvi gol gosti su primili već u 3, drugi u 38. minutu, a konačnih 3:0 postavili su u 84. minutu.

Mečevi osmine finala Kupa predviđeni su za 25. novembar.

Inače, ostalo je da se odigraju još tri meča šesnaestine finala Kupa, a do sada je jedino iznenađenje napravio beogradski IMT, koji je izbacio Inđiju, dok su ostali superligaši prošli dalje. Doduše, neki veoma teško, poput Voždovca i Rada, koji su plasman u osminu finala obezbedili tek nakon izvođenja penala.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • PETRONIJA BRAT

    13:03 // 23. 10. 2020.

    Zumbul Mahalbašić----pomoćni trener Radničkog??????????????????????????Ko je bre taj ko dovede to cveće u naš klub Radnički, pored toliko naših legendi......

  • Mara

    19:59 // 21. 10. 2020.

    Lepo

  • Dzamutka

    19:37 // 21. 10. 2020.

    Bez obzira na moralna i sportska posrtanja naseg voljenog kluba, na sramocenje imena kojeg nosi, ne mogu da se pomirim sa situacijom u ovoj vesti, da se izvestaj pocinje sa Radnikom, jos gorim primerom, svega navedenog za Radnicki i klubom, dojucerasnjim zonasem !
    Hijerarhija, tradicija, ime, ipak ,mora da se postuje, bez obzira sto su vesti-Juzne !
    Pozdrav !

    • JOVIČI

      14:11 // 26. 10. 2020.

      Vi ste bre u Niš teška boranija za nas surduličke majstore.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Na blokadi desetoro, na roštilju deset hiljada.

Bata Raka iz Niš čitalac

Tekst: Umesto uranka i roštilja, radnici u Kuršumliji pozivaju na blokadu puta

Pronađite nas na: