Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:35, 23. 7. 2021.

| Sport

Radnički u subotu dočekuje Napredak - prvi meč pred publikom na "Čairu" posle 13 meseci

Autor:Marko MitićIzvor:Južne vesti
FK Radnički
Nišlije pred domaćom publikom ciljaju sva tri boda; foto: Fk Radnički

Nakon prošlonedeljnog remija sa ekipom Spartaka u Subotici, fudbaleri niškog Radničkog će u subotu, 24. jula, u 2. kolu Superlige pred svojim navijačima dočekati kruševački Napredak. Utakmica na stadionu "Čair" počinje od 18:55, a trener Nišlija Aleksandar Stanković veruje da će njegov tim doći do pobede pred domaćom publikom ove sezone.

Pošto je celokupna prošla sezona u srpskom prvenstvu odigrana bez publike, na početku novog šampionata publika se vratila na stadione. I Nišlije će posle 13 meseci opet moći da gledaju Radnički, a protivnik timu sa "Čaira" je Napredak, koji je prošle nedelje ubedljivo savladao Kolubaru rezultatom 3:0.

I pored toga, šef struke Radničkog Aleksandar Stanković veruje u trijumf svoje ekipe i dodaje da će njegov tim za razliku od prošle sezone sada imati vetar u leđa.

Čeka nas veliki meč. Posle godinu i po dana očekujemo protivnika pred publikom i veoma smo uzbuđeni zbog toga. Oseća se pozitivna atmosfera u svlačionici. Niš je fudbalski grad, a publika koja dolazi na "Čair" razume i oseća sport i drago mi je što ćemo konačno imati priliku da to osetimo. Želimo pobedu, želimo da tokom utakmice budemo jedno. I igrači i stručni štab i publika i ljudi koji vole klub. Na krilima tog ambijenta nemamo razloga da se plašimo bilo koga o smatram da možemo da dođemo do rezultata koji svi želimo - rekao je Stanković.

Trener Radničkog detaljnije je analizirao i svog protivnika pred subotnji meč i otkrio odakle njegovom timu preti najveća opasnost.

Znamo ko nam dolazi. Analizirali smo ih i znamo odakle nam preti opsanost. Napredak ima nekoliko igrača na koje moramo da obratimo psoebnu pažnju. To su Marjanović, Spremo i Tomić, a u prvom kolu je odlićan bio i golman Vasiljević. Bez obzira na sve mi se okrećemo nama, napredujemo iz dana u dan. Mi smo zajedno tek tri nedelje, zadovoljan sam ekipom i verujem da idemo u dobrom pravcu. Znamo koliko je rivalitet između ovih timova, i naš cil je trijumf - rekao je Stanković.

Niški tim neće moći da računa na levog beka Nikolu Stankovića koji je protiv Spartaka zaradio crveni karton, a još uvek se ne zna da li će za meč biti spreman Makedonac Todor Todorovski koje je u međuvremenu stigao u Radnički.

Radi se o polivalentnom igraču koga smo dugo pratili. Nadam se da će naša administracija uspeti da sredi dve papire i da će on biti spreman za meč. Kovačević nam se vraća u sastav, a svi ostali su spremni. Prelazni rok i dalje traje, pratimo situaciju na tržištu i imamo odrđene želje i svakako ćemo reagovati ako budemo u poziciji da pojačamo tim - završio je Stanković.

Utakmica na stadionu "Čair" igra se sutra od 18:55, a cene ulaznica za ovaj meč su 150 dinara za južnu tribinu, odnosno po 300 za istočnu i zapadnu. Mesto u loži košta 1.500 dinara, a karte se mogu kupiti na dan utakmice na biletarnici ispred hale od 10 sati, dok će blagajna na istočnoj tribini stadiona raditi od 16 sati.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • ђура

    10:39 // 24. 7. 2021.

    Клуб игра професионалну
    Супер лигу . Овде не играју само нишка деца него најбољи играчи за које се тренер одлучи . Ко хоће купи улазницу и гледа .

  • Kuzman

    05:21 // 24. 7. 2021.

    Da li će biti skandiranja,

  • Gile

    21:02 // 23. 7. 2021.

    Koga ste vi pratili?jel ste pratili neko Niško dete? samo dovlacite igrace sa strane zbog sitnih interesa..zbog toga je propala omladinska skola nekada najbolja..a i ti si naso nesto da pricas da imas malo obraza nebi bio tu!

    • Naissus

      07:26 // 24. 7. 2021.

      Dodji u subotu da gledas, nisku decu! Vasiljevic, Tomic i Marjanovic imaju vise utakmice za Radnicki nego cela I ekipa zajedno! Posle Ace kapitena, Cakija, Silo je sledeci da leti. Ko zadnji izlazi neka ugasi svetlo....

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: