Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

20:50, 26. 9. 2018.

| Sport

Radnički u završnici "slomio" Bežaniju i plasirao se u osminu finala Kupa

Autor:Milica JovanovićIzvor:Južne vesti
Radnički Gzira
Sledi Partizan; foto: Vanja Keser

Nije Radnički u početku bio dominantan, kako se očekivalo da će biti protiv Bežanije, koja se nadmeće u jednom rangu takmičenja niže. Ipak, brojne izmene "probudile" su niške fudbalere, koji su zahvaljujući het-triku Marka Mitrovića slavili rezultatom 4:1 i plasirali se u osminu finala Kupa Srbije.

Dobru priliku imao je Radnički u 16. minutu, pošto je Riota Noma provukao loptu do Marka Mrkića, koji je uspeo da mimoiđe istrčalog golmana Miloša Krunića, ali nedovoljno precizno, pa je lopta otišla malo pored gola.

Od 22. minuta poveo je domaći sastav. Nakon slobodnog udarca Siniše Babića, loptu je odbio Krunić, a na nju naleteo Taras Bondarenko, za 1:0, baš kao i u prvenstvenom meču protiv Vojvodine.

Tek što je ušao u igru u 63. minutu, Ibrahim Tanko uspeo je da prevari do tada neprobojnu odbranu Nišlija. Mladi napadač iz Gane šutirao je sa petnaetak metara i uspeo da zatrese mrežu rivala, za izjednačenje.

Deset minuta potrajao je jednak rezultat na "Čairu", pošto je "proradila" jedna od izmena i u domaćem timu. Aleksandar Stanisavljević izigrao je odbranu Bežanije i poslao loptu Marku Mitrović koji je lako prosledio u mrežu rivala.

Par minuta kasnije, ponovo je nastala gužva u kaznenom prostoru Beograđana, a sudija je zbog igranja rukom dosudio penal za Radnički. Izveo ga je Stanisavljević, ali je Krunić odbranio.

Ipak, nije i ono što je usledilo. Stanisavljević je izveo korner, nastala je gužva u kaznenom prostoru, a najbolje se snašao ponovo Mitrović, koji je i drugi put na meču pogodio, za 3:1.

Odličan slobodan udarac izveo je Saša Stojanović u 88. minutu, lopta se odbila o okvir gola i bila oko gol linije, a najprisebniji je još jednom bio Mitrović, koji joj je udarcem glavom "pomogao" da završi u golu Bežanije.

Osmina finala najmasovnijeg takmičenja igra se 24. oktobra, a ko će biti rival Radničkog biće odlučeno žrebom.

U nedelju, 30. septembra Nišlije igraju sledeći meč, ponovo na "Čairu", u okviru 10. kola Superlige, a rival će im biti Partizan.

Kup Srbije, šesnaestina finala: Radnički - Bežanija 4:1 (1:0)

Stadion: Čair, Niš

Publika: 500

Glavni sudija: Novica Anđelovski

Strelci: Radnički Bondarenko 1:0 (22. minut), 2:1, 3:1, 4:1 Mitrović (73, 79. i 88. minut), Bežanija 1:1 Tanko (63. minut)

Radnički: Ristić, Aksentijević, Mijailović, Bondarenko, Đorđević, Aleksa Jovanović, Noma (od 59. minuta Haskić), Damjanović (od 71. minuta Stojanović), Stanisavljević, Babić, Mrkić (od 65. minuta Mitrović)

Bežanija: Krunić, Mijailović, Stojanović, Filipović, Radočaj (od 80. minuta Žang), Radovanović, Desančić, Jeremić, Simić (od 63. minuta Tanko), Basanović, Bogdanovski (od 82. minuta Bojić)

 

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: