Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

20:17, 30. 10. 2010.

| Sport

Radnički ubedljiv, Sinđelić remizirao

Autor:Ljubica StojanovićIzvor:Južne vesti

NIŠ – Fudbaleri Sinđelića igrali nerešeno 2:2 sa Banatom, a Radnički savladao sa 4:0 Kopaonik. Odbojkaši Niša poraženi 3:1 od VGSK-a, a vaterpolisti Niša izgubili od Singidunuma 9:6.

Fudbal

Banat – Sinđelić 2:2 (2:2)

Na drugom gostovanju zaredom fudbaleri Sinđelića su uzeli bod. U derbiju 13. kola Prve lige Sinđelić je odigrao nerešeno 2:2 sa Banatom. Niški tim je poveo u 6. minutu kada je Kurtušić postigao gol, a Banat je izjednačio u 18. minutu preko Paunovića. Deset minuta kasnije Vujović donosi prednost domaćinu, ali je u poslednjem minutu prvog poluvremena Kostić doneo bod Sinđeliću. Posle 13. kola Sinđelić ima 21 bod i nalazi se na 5. mestu tabele sa 6 pobeda, 3 remija i 4 poraza. U narednom kolu ugostiće Napredak koji je u ovom kolu savladao Dinamo sa 2:0.


Radnički – Kopaonik 4:0 (2:0)

Fudbaleri Radničkog ubedljivo su savladali Kopaonik u 12. kolu Srpske lige – Istok. Gostujući fudbaleri su imali šanse samo na početku meča, ali ih nisu iskoristili. Radnički je pokazao da je za klasu bolji rival.

- Bila je dopadljiva igra, lopta se brzo kretala. Mogli smo i do ubedljivije pobede, moramo raditi na završnici. Kopaonik nije igrao potpuni bunker, nego je tražio šansu iz kontre – rekao je Aleksandar Kuzmanović, trener Radničkog.

Na početku meča viđene su prilike na obe strane, ali je svoju u 23. minutu iskoristio Bratislav Pejčić, kada je sa 25-26 metara doneo prednost Radničkom. Tri minuta kasnije Strahinja Petrović je na dodavanje Čedomira Paunovića udvostručio prednost. U drugom poluvremenu je u igru ušao i Marko Mančić, koji je samo 8 minuta kasnije postigao treći gol za Radnički. Konačan rezultat od 4:0 postavio je Nikola Mladenović iz penala u 89. minutu.

- Dogovorili smo se u svlačionici da igramo ofanzivno i razbijemo bunker Kopaonika. Tako je i bilo. Neverovatan gol Pejčića potvrdio je našu nadmoć – rekao je Nikola Mladenović, fudbaler Radničkog.

Radnički je sa 31 bodom prvi na tabeli, a ima 10 više od pirotskog Radničkog i Vlasine (imaju po meč manje) i Dubočice. U narednom kolu Radnički gostuje Svrljigu.



Vaterpolo

Singidunum – Niš 9:6 (2:0, 3:1, 2:3, 2:2)

Ni u drugom kolu Kupa Srbije vaterpolisti Niša nisu uspeli da zabeleže pobedu. U Beogradu je bio bolji Singidunum, a mlada ekipa Niša je imala svoje prilike. Posle prvog poluvremena je bilo 5:1, ali su Nišlije stigli na 6:4. Bolja igra domaćina, previše grešaka (8 šuteva u stativu ili prečku) i neiskustvo su Nišu doneli novi poraz. Po dva gola za Niš su postigli Mirko Bogdanović i Dušan Mladenović, a po gol su dali Nikola Stevanović i Dragan Milošević. Najefikasniji u Singidunumu je bio Nemanja Morača sa 3 gola. Niš će u trećem kolu dočekati Crvenu zvezdu Vet, a taj meč se igra 6. novembra od 20h.



Odbojka

Niš – VGSK 1:3 (23:25, 25:21, 23:25, 16:25)

Niš: Milanović 15, Stojković 10, Madić 18, Ranđelović 9, Petković 6, Pejčić 3, Kostadinović (libero), Šribar, Perić, Milošević, Ristić (libero).

VGSK: Ivanković 20, Filipović 10, Stanojčić 8, Perović 13, Stevanović 10, Đurić 4, Rajković (libero), Milošević, Stokić, Popović, Goranović.

Odbojkaši Niša nisu iskoristili domaći teren da bi došli do nove pobede. Ekipa iz Velikog Gradišta je do pobede došla pre svega preko servisa i boljim prijemom. Niš je bolje krenuo u prvom setu, ali je greškama izgubio prednost. VGSK sa 13:10 je preokrenuo na 14:17 i do kraja seta je održao prednost. Početak drugog seta je pripao Nišu, ali VGSK dolazi do izjednačenja na 12:12. Posle drugog tehničkog tajm-auta Niš blokovima i poenima Petkovića i Stojkovića dolazi do vođstva koje održava do kraja seta.

U trećem setu je Niš više grešio, a u ekipi VGSK-a je bio raspoložen Milutin Ivanković. Niš je do prvog tehničkog tajm-auta uspevao da održava rezultat, ali su u nastavku gosti igrali bolje i osvojili treći set. Ivanković je dobru igru nastavio i u četvrtom setu, a pridružili su mu se i ostali saigrači.

- Imam razloga za nezadovoljstvo, izgubili smo tri boda. Mogli smo mnogo bolje, ali su nam izbacili primače iz igre. I oni su imali oscilacije, ali nismo znali da ih iskoristimo – rekao je Žarko Stojadinović, trener Niša.

- Dosta smo radili na treninzima posle dva uzastopna poraza. Ispoštovali smo dogovor i taktiku koju smo imali. Niš je ekipa koja ima dobru igru u polju i blok, ali smo uspeli da izađemo na kraj sa tim i pobedimo – rekao je Milutin Ivanković, igrač VGSK-a i najbolji poenter na meču.

U narednom kolu OK Niš gostuje Bavaništu.
 

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Svirajte im 3 sekunde u reketu.

Milos Duchovny Ilic čitalac

Tekst: Košarkaški teren na niškoj Paliluli postao parking

Pronađite nas na: